پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۴ شهریور ۱۳۸۸، ۱۱:۲۸

چهارمین پایگاه فضایی چین ساخته می‌شود

چهارمین پایگاه فضایی چین ساخته می‌شود

چین 6 سال پس از اینکه اولین فضانورد خود را به کره ماه فرستاد با آغاز برنامه ساخت چهارمین پایگاه فضایی خود بر بلند پروازی ها در زمینه فعالیتهای فضایی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین پایگاه فضایی چین در جنوبی ترین قسمت جزیره ای در ایالت هاینان قرار داشته و دارای سکوی پرتاب و مرکز کنترل ماموریت به منظور پرتاب ماهواره های عظیم و جدید این کشور خواهد بود تا به این شکل بتوانند ماهواره ها و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت ایستگاه فضایی مخصوص به خود را به فضا انتقال دهد.

به گزارش مقامات چینی این مرکز گامی بلند در مسیر برنامه های فضایی چین به شمار می رود. برنامه هایی که از سال 2003 تا کنون سه فضاپیمای سرنشین دار را به فضا ارسال کرده است. آخرین ماموریت چینی ها طی این برنامه در سال 2008 انجام گرفت و اولین راهپیمایی فضایی را برای چینی ها رقم زد.

اهداف آینده چین درباره برنامه فضایی ساخت ایستگاه مدارگرد فضایی، آغاز ماموریتی به سوی ماه و قرار گرفتن در مقام اول رقابت فعالیتهای فضایی در آسیا و در مقابل کشورهای رقیبی مانند هند، ژاپن و کره جنوبی است. چین معتقد است برنامه های فضایی این کشور با مقاصد صلح جویانه برگزار خواهند شد اما زمینه های نظامی پیشین این کشور و توسعه سلاح های ضد ماهواره ای در پکن ابهاماتی را در زمینه این فعالیتها برانگیخته است.

پایگاه هاینان که در نزدیکی شهر ونچانگ و نزدیکی خط استوا واقع شده است در سال 2013 بهره برداری خواهد شد. نزدیکی به خط استوا برای پرتاب تجهیزاتی مانند ماهواره های ژئو استشنری که برای ارتباطات راه دور مورد استفاده قرار می گیرند، مزیتی غیر قابل انکار به شمار می رود در عین حال راکتی که از این پایگاه به فضا پرتاب می شود نسبت به راکتی که از پایگاه ژیوکوان پرتاب می شود، توانایی حمل 14 درصد بار بیشتر را خواهد داشت.

همچنین این پایگاه توسط بندری که در نزدیکی آن قرار گرفته است تحت پوشش قرار خواهد گرفت و به این شکل امکان حمل و نقل تجهیزات را فراهم خواهد آورد. دیگر پایگاههای فضایی این کشور در مناطق دور افتاده ای تاسیس شده اند که دسترسی بسیار محدودی به سیستم حمل و نقل دارند.

چین پس از روسیه و ایالات متحده سومین کشوری است که موفق به فرستادن انسان به فضا شده است و در عین حال در برنامه طولانی مدت ماهواره تجاری خود نیز با موفقیت چشمگیری مواجه شده است. بر اساس گزارش ای بی سی نیوز، مقامات چینی اعلام کرده اند تا سال 2012 ماموریتی بدون سرنشین بر روی سطح ماه انجام خواهند داد که در سال 2015 به پایان خواهد رسید و پس از دو سال فضانوردان خود را به سطح این کره ارسال خواهد کرد.

کد خبر 947490

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha