به گزارش خبرنگار مهر، در آئین نامه اجرایی استفاده اجباری از مصالح و فرآورده های ساختمانی استاندارد از اول تیرماه امسال آمده است: کلیه شهرداریها، فرمانداریها، بخشداریها و مدیریت شرکتهای صنعتی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی و کارگاههای صنعتی و کشاورزی در زمان صدور پروانه ساخت، استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد را با ممهور کردن پروانه ساخت با مضمون " بر اساس مصوبه هیئت وزیران استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد اجباری است".
براساس این آئین نامه، تاکید نمایند و صدور پایان کار و عدم تخلف ساختمان را بر اساس گواهی مهندس ناظر و منوط به استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در سازه نمایند.
در این ارتباط مهندس ناظر و مراجع صدور پروانه و شهرداریها مکلفند آخرین فهرست مصالح ساختمانی مشمول مقررات استاندارد اجباری را به متقاضیان ارائه نمایند و مهندسان ناظر مکلف به کنترل مصالح ساختمانی و درج مشخصات کامل مصالح به کار رفته طی جدول پیوست می باشند.
همچنین اداره کل استاندارد و یا نماینده شرکتهای بازرسی دارای تایید صلاحیت از موسسه استاندارد می توانند نسبت به بازدید در حین ساخت اقدام و در صورت مشاهده موارد مغایر، نسبت به اعلام گزارش به شهرداری مربوطه جهت برخورد قانونی اقدام نمایند. شهرداریها و سازمان نظام مهندسی موظف به همکاری با اداره کل استاندارد هستند.
در این آئین نامه اجرایی آمده است: سازمان استاندارد و آزمایشگاههای همکار سازمان استاندارد می توانند در هنگام بتن ریزی از بتن در حال مصرف نمونه گیری نموده و نتیجه آزمایش را به سازمان استاندارد جهت اقدام مقتضی ارسال نمایند.
همچنین مهندسان محاسب و دفاتر طراحی مکلفند در نقشه های سازه ای علاوه بر محاسبه مقادیر، نسبت به درج رده مقاومتی و شماره استاندارد ملی بتن و تیرچه مصرفی نیز اقدام نمایند.
براساس این آئین نامه، استفاده از بتن دست ساز و غیر استاندارد در اجرای سازه پروژه ها از جمله فونداسیون، ستون و سقف و همچنین ساخت تیرچه و بلوک در پای کار ممنوع می باشد. مهندسان ناظر مکلفند بر مصرف و استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در ساخت و ساز نظارت دقیق نموده و در گزارشات مرحله ای نظارت، قید نموده و در صورت تخلف مالکان و مجریان، نسبت به انعکاس موارد به شهرداریها و مراجع صادر کننده مجوز ساخت و سازمان مسکن و شهرسازی اقدام نمایند.
در ادامه این آئین نامه اجرایی آمده است: در موارد خاص از قبیل محدودیت حمل و نقل بتن در صورت عدم امکان تامین بتن آماده مطابق طرح اختلاط ارائه شده توسط مهندس ناظر نسبت به تامین بتن اقدام شود. مسئولیت کیفیت بتن با مهندس ناظر و مجری می باشد. (شیت آزمایش در پرونده الزامی است)
همچنین کارخانجات سیمان مکلف به رعایت استاندارد سیمان بنایی هستند.
اداره کل استاندارد استان مکلف است بر اساس قوانین ذیربط نسبت به بازرسی از جوش ساختمانهای اسکلت فلزی با بیش از 2000 متر مربع زیر بنا اقدام نماید و در صورت مشاهده مغایرت، موارد را به شهرداری و سازمان نظام مهندسی گزارش نماید.
مهندسان ناظر با توجه به اهمیت اجرای سیم ارت در تامین امنیت ساکنین و جلوگیری از برق گرفتگی و غیره مکلفند در سیم کشی حتما اجرای آن را لحاظ نمایند.
راهنمایی و رانندگی و پلیس راه طبق ضوابط همکاری لازم را با تراک های حمل بتن استاندارد بنمایند.
بنابراین آئین نامه اجرایی، اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران مکلف است نسبت به ارائه آخرین اطلاعات در زمینه تولید کنندگان مصالح ساختمانی استاندارد به سازمانها، شهرداریها و دستگاههای اجرایی ذیربط و به روز رسانی آن و اطلاع رسانی در این زمینه اقدام نماید.
در صورتی که فرآورده ای ( مصالح ساختمانی ) فاقد استاندارد ملی مربوطه باشد اداره کل استاندارد استان موظف است با هماهنگی موسسات و سازمانهای مرتبط مانند مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن نسبت به تهیه ضوابط و شرایط تولید و توزیع آن فرآورده اقدام نماید.
در این آئین نامه اجرایی تاکید شده است: هر گونه تبلیغات مصالح ساختمانی فاقد پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر مطابق تبصره 4 ماده 6 قانون تاسیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب مجلس شورای اسلامی ممنوع بوده و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان موظف به پیگیری موارد فوق می باشد.
سازمان نظام مهندسی مطابق مقررات با مهندسان ناظر و مجری که از مفاد این آیین نامه تخلف نمایند، برخورد نماید.
نظر شما