به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، استاندار آذربایجان غربی عصر پنجشنبه در آیین گرامیداشت هشتصد و دومین سالروز تولد مولانا اظهار داشت: مزار شمس در سالهای گذشته در غربت و تنهایی می سوخت و سالیان متوالی انتظار همت والا را برای بازسازی طلب می کرد.
وی ادامه داد: امروز به همت مسئولان استان بازسازی این مزار آغاز شده و در حال حاضر این مکان یکی از جاذبه های مهم گردشگری و یکی از محلهای حضور عارفان تبدیل شده است.
قربانی با بیان اینکه برای احداث بارگاه این عارف برجسته برنامه ریزی کرده ایم، خاطرنشان کرد: در این مدت در جهت توسعه فضای مزار شمس تبریزی و احداث بارگاه ویژه این عارف 20 میلیارد ریال اختصاص یافته و حدود هشت هزار مترمربع فضای اطراف این مزار خریداری شده است.
استاندار آذربایجان غربی با برشمردن برخی مفاخر علمی، عرفانی و فرهنگی کشور بیان داشت: این فرهنگ بزرگ ایرانی است که سایه خودش را به دنیا افکنده و ایران اسلامی را تبدیل به قراول فرهنگی در سطح دنیا کرده است.
قربانی با اشاره به روح عدالت طلبی مردم ایران اسلامی یادآور شد: این روح استکبار ستیزی و عدالت طلبی صلح و آرامش و فرهنگ بالای مردم کشور موجب شده امروز ایرانی ها در دنیا به مردم سرشناس و با فرهنگ شناخته شوند.
وی با تاکید بر اینکه توجه به مسائل فرهنگی در اولویتهای کاری استان است، گفت: توسعه و ایجاد فضاهای فیزیکی برای برنامه ریزی های فرهنگی و ورزشی در سطح استان گسترش یافته است.
وی افزود: با کاوشهای انجام گرفته در محوطه مزار شمس آثار مربوط به قرنها پیش و دورههای مختلف تمدن به دست آمد و وجود مزار شمس تبریزی در خوی به اثبات رسید که در این ارتباط تلاش مرحوم محمدامین ریاحی برای اثبات وجود مزار شمس تبریزی در خوی نباید فراموش شود.
در پایان این مراسم از برترین های تور ملی دوچرخه سواری که به یاد شمس تبریزی، عارف نامی ایران زمین در خوی برگزار شد تجلیل به عمل آمد.
در این تور 160 دوچرخهسوار ملیپوش و برتر کشور در هشتم مهر از بارگاه شیخ محمود شبستری در شبستر تا بارگاه شمس تبریزی خوی رکاب زدند و صمد پورسیدی از پتروشیمی تبریز، پیمان مجدد از ترافیک تهران و رامین مهربانی از شهرک صنعتی همدان نفرات اول تا سوم شدند.
نظر شما