پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۳ آبان ۱۳۸۸، ۱۴:۵۵

از میان اخبار/

ناامنی در کمین امنیت اجتماعی اروپایی

ناامنی در کمین امنیت اجتماعی اروپایی

بسیاری از اساتید جامعه‌شناسی در سالهای اخیر بارها بر مطلوبیت سطح امنیت اجتماعی شهروندان اروپایی تاکید کرده‌ و اذعان داشته‌اند که معیشت ساکنان اروپا نسبت به قاره‌های دیگر از اطمینان خاطر بیشتری برخوردار است حال آنکه در دو سال گذشته عکس این مطلب ثابت شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به طور مثال می‌توان به آمار سرسام‌آور قتلهای خانوادگی در کشورهای اروپایی، تجاوزهای متعدد والدین به فرزندان و سپس کشتار دسته‌جمعی اعضای خانواده‌ها اشاره کرد. البته این نکته نباید فراموش شود که آمار سازمان‌ امنیت انگلیس حاکی از آن است که نه تنها روزانه بر شمار این دسته از جرایم در خانواد‌های اروپایی افزوده می‌شود بلکه در سالهای آینده بیشترین لطمات و آسیبهای اجتماعی‌ که به واسطه به وقوع پیوستن جرایم خانوادگی متوجه تک ‌تک اعضای خانواده‌های این قاره خواهد شد.

همچنین این مسئولان در گزارشی که از بررسی رفتار والدین، نوجوانان و جوانان اروپایی تنظیم کرده‌اند بر این نکته اذعان دارند که در دو سال آینده از هر 15 نوجوان و جوان اروپایی یک نفر مرتکب جرم می‌شود و از هر 32 خانواده یکی دچار هنجارشکنی خواهد شد.

مارک دو رانرز رئیس پلیس پیشین شهر نروژ که در زمان خدمتش یکی از بزرگترین ماجراهای پر سروصدای قتلهای خانوادگی و تجاوز والدین به فرزندان رخ داده در گفتگو با خبرنگار سایت خبری کی‌اس‌ال نیوز درباره علل افزایش روزشمار آمارهای این نوع از جرایم معتقد است که تنها از هم گسیختگی روابط خانوادگی، ازدواجهای غیرقانونی  و کمرنگ شدن اعتقادات در میان تک‌تک افراد جامعه سبب به وقوع پیوستن این جرایم ناهنجار شده است.

وی در این باره می‌گوید: برخلاف تصور بسیاری از مردم این نکته را باید در نظر گرفت که تنها فقر زمینه‌ساز بروز جرایم ناموسی نیست بلکه بسیاری از مجرمهایی که در سالهای اخیر به دلیل ارتکاب یکی از جرمهای قتل یا تجاوزهای خانوادگی دستگیر شده‌اند هم زندگیشان از سطح کیفی خوبی برخوردار بوده و هم وضعیت رفاهیشان نسبت به افراد معمولی جامعه مطلوبتر ارزیابی شده است اما با وجود داشتن شرایط مطلوب زندگی اجتماعی باز هم مرتکب هنجارشکنی اجتماعی شده‌اند.

حال این سئوال مطرح می‌شود که به راستی چه عواملی سبب بروز این نوع از ناهنجاریهای رفتاری می‌شود. بی‌شک می‌توان این مسئله را مطرح کرد به وقوع پیوستن بسیاری از جرایم به ثروتمند یا فقیر بودن مجرمها بستگی ندارد چه بسا بسیاری از فقرای دنیا تا آخر عمر زندگی سختی را تجربه می‌کنند اما حتی یکبار نیز مرتکب جرم نمی‌شوند.

بر اساس نتایج تحقیقات پژوهشگران حوزه مردمشناسی دانشگاه گوتنبرگ سوئد تنها دلیل بروز بسیاری از ناهنجاریهای رفتاری در افراد گوناگون به نحوه گذران زندگی خانوادگی‌ در سالهای عمرشان باز می‌گردد. این نکته که مجرم در کدام کشور، کدام قاره و کدام طبقه اجتماعی زندگی کرده است تنها 36 درصد از انگیزه ارتکاب جرم را شامل می‌شود حال آنکه طرز تفکر و شیوه تربیتی‌ در کودکی مهمترین عاملی است که بیش از 40 درصد از انگیزه و مسئولیت وقوع جرم را در افراد مختلف جوامع عهده‌دار می‌شود.

هم‌اکنون بسیاری از مسئولان حفظ امنیت در کشورهای مختلف اروپایی از جمله جزایر اسکاندیناوی، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و به ویژا اسپانیا در تلاشند تا با برگزاری دوره‌های راهنمایی و ارشاد کودکان 3 تا 9 سال زمینه‌های شکل‌گیری تفکرات جرم‌خیز را برطرف کنند و این کودکان را به حفظ و رعایت هنجارهای جامعه تشویق می کنند. همچنین در برنامه‌های فوق‌العاده کودکان را به تاثیرگذاری و اصلاح رفتارها و عکس‌العملهای والدینشان ترغیب می‌کنند تا بتوانند با یک تیر چند نشان را هدف قرار دهند.

کد خبر 969261

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha