به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مهدی ماهگلی پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران، به میزان صادرات استان از بازارچه های مرزی و گمرک استان اشاره کرد و افزود: میزان صادرات استان در شش ماهه امسال در بازارچه میل 73، با ارزش ریالی شش میلیون و 165 هزار و 84 دلار نسبت به مدت مشابه سال قبل 65.8 درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: درشش ماهه امسال صادرات استان از طریق میل 78 بالغ بر 12 میلیون و 639 هزارو 895 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 99.34 درصد رشد داشته است.
ماهگلی ادامه داد: در بازارچه دو کوهانه رقمی بالغ بر چهار میلیون و 74 هزار و 747 دلار صادرات بوده که نسبت به سال قبل7.71 درصد کاهش داشته و در بازارچه یزدان رقمی بالغ بر 12 میلیون و 194 هزار و 283 دلار بوده که نسبت به سال قبل 17.30صدم درصد کاهش داشته است.
وی صادراتی که از طریق گمرک بیرجند انجام شده در شش ماهه نخست سال جاری 18 میلیون و 595 هزار و 765 دلار بوده که نسبت سال قبل 95 درصد کاهش داشته است.
معاون توسعه و تجارت خارجی سازمان بازرگانی همچنین صادرات استان از طریق گمرک بیرجند را طی این مدت 18 میلیون و 595 هزار و و 765 دلار اعلام کرد و ادامه داد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 58 صدم درصد کاهش داشته است.
ماهگلی دلایل کاهش صادرات استان را در کلان کشور بحران اقتصادی، نبود امنیت، نبود زیرساخت های لازم و همچنین انجام تشریفات کالاهای صادراتی در هر استان برشمرد.
وی با بیان اینکه تراز تجاری استان مثبت است، عنوان کرد: چون واردات ما کمتر از صادرات استان است این تراز مثبت می شود و امید است بتوانیم وارداتی را که انجام میدهیم بیشتر کالاهای سرمایه و واسطه ای باشد که کمک به زیر ساختهای استان شود.
معاون توسعه و تجارت خارجی سازمان بازرگانی از ثبت 25 مورد سفارش در شش ماهه امسال در این استان خبر داد و گفت: ارزش ریالی این سفارشات بالغ بر پنج میلیون و 363 هزارو 810 دلار می باشد.
ماهگلی به اختصاص یک میلیون و 105 هزار و 408 دلار سهمیه ارزی به چهار تعاونی مرزنشین استان اشاره کرد و بیان داشت: این مبلغ تخصیص یافته در مقایسه با سال گذشته 766 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه حدود 90 درصد از صادرات مربوط به بخش صنعت است، خاطر نشان کرد: این صادرات اغلب در گروه کالاهایی از جمله مواد غذایی، مصالح ساختمانی و فرش و منسوجات بوده است.
ماهگلی با اشاره به اینکه میزان ارزش ریالی ورادات استان نیز در نیمه نخست امسال 18.39 درصد رشد داشته است، تصریح کرد: این میزان به مبلغ یک میلیون و 62 هزار و 606 دلار بوده است.
معاون توسعه و تجارت خارجی سازمان بازرگانی در پایان کنجد، چوب سریش، سپند، برگ زردآلو و برنج را از جمله واردات استان از کشور افغانستان ذکر کرد و یادآور شد: مواد غذایی، مصالح ساختمانی، مصنوعات پلاستیکی، فرش، منسوجات، سیب زمینی و میوه نیز از جمله اقلام صادارتی استان هستند.
نظر شما