۱۰ آبان ۱۳۸۸، ۱۲:۵۳

جلالی در پاسخ به مهر:

شانتاژ غربیها در مورد موضوع تامین سوخت/ مسئولان اجماع کامل دارند

شانتاژ غربیها در مورد موضوع تامین سوخت/ مسئولان اجماع کامل دارند

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: غربیها به دنبال شانتاژ در مورد تامین سوخت رآکتور تهران هستند در حالی که این رآکتور یک رآکتور تحقیقاتی است و سوخت آن با نظارت آژانس قابل تعویض است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مباحث اخیری که درباره تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران به وجود آمده بود و نظر جمهوری اسلامی ایران در این خصوص اظهار داشت: در این باره چند نکته وجود دارد اولا بهترین مسیر برای تامین سوخت رآکتور تهران که یک رآکتور تحقیقاتی و در خدمت مسائل درمانی است مسیر خرید سوخت است که جمهوری اسلامی ایران در نامه ای که اردیبهشت ماه امسال به آژانس بین المللی انرژی اتمی داده به این مسئله تاکید کرده است.

کاظم جلالی افزود: دومین مسئله این است که اساسا دنیای غرب نباید ذهن ها را از موضوع بسته پیشنهادی ایران که بسته جامعی است منحرف کند و به یک بحث کاملا فرعی و جزئی که به راحتی قابل انجام است، بپردازد.

وی در توضیح سومین نکته در رابطه با موضوع تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران گفت: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه دو راه پیش روی خود دارد اولا خرید سوخت از کشورهای عضو باشگاه هسته ای که این موضوع جزو وظایف این کشورها در خرید سوخت رآکتورهای تحقیقاتی است و آژانس نیز باید در این زمینه نقش واسطه را ایفا کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی دومین راه ایران برای تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را افزایش غنی سازی از زیر پنج درصد به بالای آن خواند و تصریح کرد: این موضوع باعنوان مبادله مطرح شده که می تواند گزینه قابل مطالعه ای باشد به این شکل که حداقل مواد مورد نیاز به کشوری داده شود و سوخت 19.7 درصد تحویل گرفته شود مشروط بر اینکه ضمانت های اجرایی در این زمینه به طور کامل وجود داشته باشد و مبادله به صورت همزمان انجام شود.

وی ادامه داد: چون ما طی 30 سال گذشته انجام تعهدات برخی کشورها در قبال جمهوری اسلامی ایران را ملاحظه کرده ایم لذا طرفهای ما در بحث تامین سوخت رآکتور تهران چندان قابل اعتماد و اتکا نیستند.

جلالی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا موضوع ساده ای همچون تامین سوخت رآکتور تهران که پیش از این بدون هیچ سر و صدایی صورت می گرفت امروز به این اندازه در رسانه ها مطرح می شود، گفت: طرح و بزرگ کردن این موضوع یک نوع شانتاژ از سوی غربی هاست که بر سر مسئله تامین سوخت راکتور تهران به راه انداخته اند در حالی که این رآکتور یک رآکتور تحقیقاتی است و سوخت آن با نظارت آژانس قابل تعویض است.

وی تاکید کرد: شانتاژ موضوع تامین سوخت رآکتور تهران از سوی غربیها برای منحرف کردن ذهن ها از موضوع اصلی که بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران است، صورت می گیرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی درپاسخ به اینکه گفته می شود در بین مسئولان جمهوری اسلامی ایران در رابطه با موضوع هسته ای به خصوص تامین سوخت رآکتور تهران اختلاف نظر وجود دارد، اظهار داشت: طرح چنین مسئله ای هم یک نوع شانتاژ تبلیغاتی است چرا که رئوس کلی کار روشن است و یک اجماع کامل در این زمینه در بین مسئولان جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.

 این نماینده مجلس با طرح نقاط اجماعی در این زمینه گفت: اولا جمهوری اسلامی ایران برای تامین سوخت رآکتور تهران خریدار سوخت است و این یک کار کاملا اقتصادی است و کشورهایی که علاقه مند باشند می توانند در این زمینه با جمهوری اسلامی ایران مذاکره کنند و ایران هم آماده مذاکره برای این موضوع است در صورتی که آژانس هم بر این مذاکرات اشراف کامل داشته باشد.

جلالی تصریح کرد: هیچ گاه کسی نپذیرفته که سوخت غنی شده زیر پنج درصد ازسوی جمهوری اسلامی ایران در اختیارکشوری دیگر قرار گیرد بلکه در بحث تامین سوخت مبادله یک گزینه پیشنهادی و قابل مطالعه بود که بر روی این گزینه ملاحظات دقیق فنی و اقتصادی وجود دارد.

کد خبر 974804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha