به گزارش خبرنگار مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی جدید وزارت خارجه صبح امروز سه شنبه در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی و در سالن سخنگویی وزارت امور خارجه برگزار شد، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که پرسید طرف مذاکره ایران در نشست وین اعلام کرده است ایران هنوز پاسخی به این مذاکرات نداده و آیا اظهارات وزیر امور خارجه درحاشیه سفر هند پاسخ ایران به این مذاکرات بوده است، تصریح کرد: پاسخ ایران به طرف مذاکره در نشست وین داده شده و طرف مقابل پاسخ را دریافت کرده است. موضع کشور ما آمادگی تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تهران برای اهداف پزشکی است.
وی در عین حال ارائه تضمن صد در صدی برای تحویل سوخت به ایران را حد مورد نظر ایران در رابطه با مذاکرات وین عنوان کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در تبیین نظر ایران پیرامون تضمین صد در صدی برای مبادله سوخت تصریح کرد: در رابطه با تضمین صد در صدی ما راه حل ارائه نمی دهیم، بلکه کشورهایی که پیشنهاد می دهند باید تضمین هم بدهند.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه یکی از راه های تضمن صد در صدی، مبادله سوخت در داخل ایران است.
- روسیه هرچه زودتر مسئولانه به تعهداتش عمل کند
دستیار ویژه وزیر امور خارجه در خصوص تحویل S300 به ایران که مورد توافق ایران و روسیه قرار گرفته است، بیان داشت: ما با کشور روسیه قراردادهای متنوعی در موضوعات گوناگون داریم که یکی از این قراردادها در حوزه دفاعی است و روسها در این باره تعهداتی به ایران داده اند و جدیدا سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که این کشوربه همه تعهداتش مسئولانه عمل می کند و ما نیز امیدواریم عمل مسئولانه روسیه زودتر اتفاق بیفتد چرا که افکار عمومی ما نسبت به تعهدات برخی کشورها حساس است و این حساسیت نباید بیشتر شود.
- مهلت راه اندازی نیروگاه بوشهر آخر اسفند است
مهمانپرست در بخش دیگری از گفتگوی خود با خبرنگاران داخلی وخارجی در پاسخ به یکی از خبرنگاران که سئوال کرد جمهوری اسلامی ایران در رابطه با کارشکنی روسیه در راه اندازی نیروگاه بوشهر چه اقداماتی انجام داده است، گفت: آنچه باعث تاخیر در راه اندازی نیروگاه بوشهر شده در برخی موارد فنی بوده اما آخرین توافقی که ما با روس ها در رابطه با نیروگاه بوشهر داشته ایم انجام تعهدات از سوی روسیه تا پایان سال شمسی یعنی اسفند ماه بوده است و این تاریخ مغایرتی با پایان سال میلادی ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه در عین حال ابراز امیدواری کرد با توجه به حساس شدن افکار عمومی نسبت به تعهدات کشورهای دوست ایران این حساسیت ها تحریک نشود و به تعهدات در موقع خود عمل شود.
- توانایی ایران در تولید اورانیوم 20 درصد
یکی از خبرنگاران به سخنان روز گذشته معاون سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی مبنی بر توانایی ایران در تولید سوخت 20 درصد سئوال کرد که مهمانپرست دراین باره بیان داشت: این توانایی در بین دانشمندان هسته ای ما وجود دارد و منعی نیز در معاهدات برای غنای بالای 5 درصد وجود ندارد اما یکی از پیشنهادات مطرح شده برای تامین سوخت راکتور تهران خرید سوخت 20 درصد بود.
خبرنگار یک رسانه اسپانیایی نیز به سخنان علی باقری معاون سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی اشاره کرد و پرسید، آقای باقری گفته است نه تنها به صورت بالقوه بلکه به صورت بالفعل توانایی غنی سازی اورانیوم بالای 20 درصد را داریم، آیا ایران این کار را آغاز کرده است که سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: اگر سخنان آقای باقری را خوب مطالعه کرده بودید ایشان اینچنین نگفته است. ایشان گفته است ما کاری را شروع نکرده ایم اما هر موقع اراده کنیم می توانیم این کار را انجام دهیم.
مهمانپرست در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران که سئوال کرد آیا ایران با خروج اورانیوم از کشور موافق است، تصریح کرد: درباره تامین سوخت رآکتور تهران 3 روش مطرح بود یکی خرید سوخت راه دوم تولید سوخت در ایران و روش سوم معاوضه بود و ما هیچ وقت نگفته ایم مخالف خروج سوخت 3.5 درصد از کشور هستیم بلکه در رابطه با نحوه خروج صحبت کرده ایم و آنچه که ایران گفته این است که ما به دنبال تضمین هستیم یعنی از دریافت سوخت اطمینان صد در صدی داشته باشیم.
خبرنگار یک رسانه خارجی نسبت به ضمانت صد در صدی مورد نظر ایران سئوال کرد و گفت حد ضمانت مورد نظر ایران چقدر است که مهمانپرست در پاسخ خطاب به او گفت: صد در صد. یعنی هیچ ابهامی نباید نسبت به تامین سوخت راکتور تهران وجود داشته باشد.
وی در ادامه بی اعتمادی ایران را علت تعیین ضمانت صد در صدی برای طرف مقابل اعلام کرد و یادآور شد: کشورهایی که ما با آنها مذاکره می کنیم سابقه خوبی نزد افکار عمومی نداشته اند و این کشورها علیرغم تعهدات زیاد به ایران به این تعهدات عمل نکرده اند و عدم اجرای این تعهدات نوعی بی اعتمادی برای ایران بوجود آورده است و ما برای اینکه مشکلات قبلی تکرار نشود به دنبال تضمین صد در صدی هستیم.
ادامه دارد...
نظر شما