پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۰ اسفند ۱۳۸۸، ۱۳:۳۳

نتیجه یک تحقیق/

برآورده نشدن انتظارات و دخالت دیگران عامل اصلی طلاق است

برآورده نشدن انتظارات و دخالت دیگران عامل اصلی طلاق است

یک کارشناس ارشد جامعه شناسی گفت: نتایج تحقیق انجام شده بر روی هفت هزار خانواده ایرانی نشان می دهد که برآورده نشدن انتظارات همسران از یکدیگر و دخالت دیگران در زندگی زوجین بر میزان گرایش به طلاق تاثیر بالایی دارد.

سیاوش بهرامی کاکاوند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: این تحقیق که توسط مرکز مطالعات زنان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران منتشر شده نشان می دهد برآورده نشدن انتظارات همسران از یکدیگر (به شکل مستقیم)، میزان تصور مثبت از پیامدهای طلاق و دخالت دیگران در زندگی زوجین (به شکل مستقیم و غیرمستقیم)، متغیرهای تفاوت سنی، تفاوت تحصیلی و تفاوت عقاید همسران (به شکل غیرمستقیم از طریق تأثیر بر میزان برآورده نشدن انتظارات همسران از یکدیگر) بر میزان گرایش به طلاق تاثیر بالایی دارد.

کاکاوند تاکید کرد: بر اساس یافته های این تحقیق مشخص شد که میانگین میزان گرایش به طلاق در بین آن دسته از زوجینی بالاتر است که بدون کمک والدین و به تنهایی همسرشان را انتخاب کرده اند.

به گفته وی یافته های این پژوهش نشان می دهد که گرایش به طلاق در بین آن دسته از زوجینی که به نظر آنها همسرانشان نتوانسته بودند انتظاراتشان از زندگی مشترک را برآورده کنند و آنها در این رابطه متقابل متضرر شده اند بالاتر بوده است.

این کارشناس جامعه شناسی ادامه داد: افزایش دانشها و مهارتهای ارتباطی مردان و زنان جوان و ارایه آموزشهای نظری و عملی به آنها به منظور کسب آگاهی و شناخت دقیق از ویژگیهای جنس مخالف و پرهیز از بکارگیری کلیشه های جنسیتی در برخورد با همسر برای افزایش قدرت تحمل و بالا بردن میزان تفاهم و سازگاری زناشویی و طراحی زمینه های عملی کاهش حضور و دخالت اخلالگرانه اطرافیان در زندگی زوجین و در مقابل افزایش حضور کارشناسان خانواده برای ارایه مشاوره به زوجین دارای اختلاف در تنظیم سیاستهای ملی برای کاهش گرایش خانواده ها به جدایی ضروری است.

وی بیان داشت: فراهم کردن زمینه بسترهای مناسب و مبتنی بر فرهنگ ایرانی - اسلامی برای شناخت بهتر و دقیقتر مردان و زنان از یکدیگر در مراحل قبل از ازدواج به منظور شناسایی شباهتها و تفاوتهای فکری و رفتاری یکدیگر از دیگر راه حلها در این بخش است که تنها از طریق همکاری و هماهنگی تمامی نهادهای اجتماعی دست اندرکار اجرایی به نظر می رسد.
کد خبر 1043611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha