پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۳۸

گزارش خبری مهر/

رشد حضور متکدیان در گلستان / خیابانهای گرگان بهشت متکدیان شده است

رشد حضور متکدیان در گلستان / خیابانهای گرگان بهشت متکدیان شده است

گرگان - خبرگزاری مهر: روند روبه رشد متکدیان در خیابانها و معابر شهر گرگان که به شیوه های مدرن و سنتی از رهگذران درخواست کمک می کنند، این شهر مرکز استان گلستان را به بهشتی برای متکدیان مبدل کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، با توقف هر خودرو در خیابانها یا میدان اصلی شهر گرگان شاهد حضور متکدیان در جوار خودرو پارک شده هستیم که به شیوه های مختلف از مسافران عبوری درخواست کمک می کنند.

روند روبه رشد حضور متکدیانی که از مناطق مختلف به این منطقه سفر می کنند، چهره مرکز استان را نازیبا کرده است و مشکلات فراروی شهروندان را افزایش داده است.
 
اکنون میدانهای اصلی و خیابانهای پرتردد مانند میدان شهرداری، چهار راه و میدان چاله باغ، میدان ولی عصر، خیابان شالیکوبی، توقفگاه های تاکسی، ترمینالهای مسافربری و .. به مکانهایی برای پاتوق متکدیان تبدیل شده است.
 
شمار روبه رشد متکدیان در مرکز استان گلستان درحالیست که دستگاه های مختلفی مسئول جمع آوری و ساماندهی این افراد هستند ولی برآیندها نشان می دهد که خروجی و عملکرد این دستگاه ها چندان محسوس نیست.
 
واقع شدن گرگان در مسیر زائران امام رضا (ع) و گردشگرپذیر بودن منطقه ضرورت ساماندهی و توجه بیشتر برای رفع معضل تکدی گری در مرکز استان را می طلبد.
 
جمعی از شهروندان گلستانی با انتقاد از ساماندهی نشدن متکدیان، برلزوم اجرای طرح جامع و هدفمند برای جمع آوری متکدیان و پاکسازی خیابانها و معابر منطقه از این افراد تاکید کرد.
 
 
یک شهروند گرگانی در این زمینه گفت: هر روز بر تعداد متکدیان در این شهر افزوده می شود و این افزایش در یکی دو سال اخیر بیشتر شده و اگر با این معضل اصولی برخورد نشود جمع آوری آنها در آینده براحتی میسر نخواهد شد.
 
محمد ولی پور به خبرنگار مهر در گرگان افزود: این متکدیان به شیوه های مختلف در پیاده رو خیابان ولی عصر و میدان شهرداری تکدی گری می کنند و هر روز شاهد ابتکار جدیدی از آنان برای دریافت کمک هستیم.
 
وی اظهار داشت: برخی از متکدیان با به همراه داشتن فرزندان کوچک سعی در جلب ترحم بیشتر مسافران و شهروندان دارند که غالبا این کودکان از ظاهر کثیف و آزاردهنده ای برخوردار هستند.
 
یک بانوی گرگانی که دو کودک قد و نیم قد درخواست کمک از وی داشتند، افزود: هر روز با تعداد زیادی از متکدیان روبرو می شویم که با شیوه های مختلف درخواست کمک می کنند.
 
جمیله تیموری افزود: جالب آنکه برخی متکدیان با به صدا درآوردن زنگ منازل و مراجعه به محل کار و ادارات تقاضای کمک می کنند و برای شهروندان ایجاد مزاحمت می کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: بیشتر افرادی که تقاضای کمک دارند، نیازمند واقعی نیستند و برای تامین مخارج اعتیاد به این کار اشتغال دارند.
 
شهروند دیگر از محله جرجان گرگان با انتقاد از عملکرد متولیان نسبت به جمع آوری و ساماندهی متکدیان گفت: افزایش شمار متکدیان که بیشتر آنان معتاد هستند به سلامت جامعه آسیب وارد می کند و برای جلوگیری از حوادث ناخوشایند بهتر است اقدام موثری برای جمع آوری متکدیان در این شهر انجام شود.
 
حسن گرائیلی افزود:  در حال حاضر افرادی از گروه های مختلف سنی از جوان گرفته تا پیر در این شهر به امر تکدی گری مشغول هستند و به دلیل درآمد بالایی که در این شهر برای متکدیان وجود دارد روز به روز بر شمار آنان افزوده می شود.
 
یک فرد میانسال که از نظر جسمی سالم بود و به کار تکدی گری در فلکه پمپ بنزین گرگان می پرداخت، گفت: روزانه حدود 10 تا 20 هزار تومان از این طریق درآمد کسب می کنم و این در حالی است که در گذشته این مبلغ به 40 هزار تومان نیز می رسید.
 
 
 
وی که حاضر به معرفی و ذکر نامش نشد، مدعی شد چهار فرزند دارد که یک فرزندش در تقاطع های شلوغ گرگان به فروش تنقلات می پردازد دو فرزند دیگرش نیز در دیگر مناطق شهر گدایی می کنند.
 
وی نبود شغل مناسب را دلیل روی آوردن به تکدی گری اعلام کرد و در عین حال گفت: امروز با درآمدهای کارگری و کارمندی تامین مخارج زندگی مشکل است و امورات زندگی تامین نمی شود.
 
مدیرکل بهزیستی گلستان گفت: این نهاد مسئول ساماندهی متکدیان است و مجتمعی در مرکز استان برای نگهداری نیازمندان واقعی وجود دارد.
 
اصغر باقری افزود: جمع آوری متکدیان برعهده نهادهای دیگر است و این نهاد مسئول ساماندهی این متکدیان است و در این حوزه فعالیت دارد.
 
ابراهیم کریمی شهردار گرگان نیز از جمع آوری بیش از 170 متکدی در دو ماه گذشته در مرکز استان خبر داد.
 
به گزارش خبرنگار مهر، مدیریت پس از جمع آوری متکدیان معضلی است که گریبانگیر مناطق مختلف گلستان از جمله شهر گرگان شده است و بسیاری از این متکدیان جمع آوری شده، دوباره به تکدی گری می پردازند.
 
در جوامع شهری نظیر این مناطق متکدیان زیاد به چشم می خورند و در برخی از شهرها نیز متکدیان به صورت انسجام یافته به این حرفه مشغول هستند.
 
گروهی بودن این افراد در شهرهای بزرگ، موجب بالا رفتن درآمد آنها شده و در این میان افرادی به عنوان رئیس گروه بدون هیچ دغدغه ای پول اعضای گروه را جمع آوری و در نهایت به هر یک از آنها سهمی پرداخت می کنند.
 
تکدیگری امروز به معضل ویژه اجتماعی شهرهای بزرگ تبدیل شده است و گریبان جوامع بزرگ شهری را گرفته است و عمده افرادی که به تکدیگری می پردازند افراد سودجویی هستند که با سوء استفاده از عواطف مردم اقدام به تکدیگری می کنند.
کد خبر 1072469

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha