به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای مراسم اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برخی از ناشران برجسته به ایراد سخنرانی پرداختند.
* ناشران برگزیده ضمن انتقاد از محل نامناسبی که برای غرفه هایشان در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در نظر گرفته شده بود، خواستار اختصاص محل مناسب برای غرفه هایشان در سالهای آینده برگزاری این نمایشگاه شدند.
*مشکلات دیگر ناشران عبارت بود از "دریافت مالیات بر درآمد افزوده و مسئله حمل و نقل کتاب از خارج به داخل " .
* محسن پرویز معاون نشر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به این انتقاد ناشران اظهار داشت که در حال حاضر ما مکان مناسب دیگری برای برگزاری نمایشگاه درتهران نداریم واگربخواهیم نمایشگاه کتاب را درمصلی تهران برگزارنکنیم باید نمایشگاه را کلا تعطیل نماییم که این به صلاح حوزه نشر کتاب نیست.
* پرویز با اشاره به زمان وزارت صفار هرندی عنوان کرد: در آن زمان در مراسمی هنگامی که رئیس جمهور رفته بود که عکس یادگاری بیندازد عکاسی آمد و یک عکس از وزیر و معاونانش گرفت که در این عکس به دلیل اینکه یک صندلی خالی بین وزیر و معاونانش وجود داشت این تلقی به وجود آمد که فاصله زیادی بین وزیر و معاونانش وجود دارد!
* پرویز در ادامه پیشنهاد کرد که کارخانه کاغذی راه اندازی شود و به صورت سهامی در اختیار ناشران قرار گیرد.
* بر اساس آمار موجود تاکنون 5 میلیون و 300 هزار نفر از بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید به عمل آورده اند.
* مجری برنامه بعد از سخنرانی معاون فرهنگی وزیر ارشاد این گونه به رئیس جمهور خوشامد گفت: برنامه را با حضور رئیس و هیئت همراه حضرت ایشان ادامه می دهیم!
* هوای سالن محل برگزاری برنامه به شدت دم داشت و تنها چهار پنکه برای خنک کردن سالن برگزاری اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و حضار در نظر گرفته بودند.
* به گفته یکی از دست اندرکاران برگزاری این نمایشگاه، مقدمات برگزاری بیست و سومین نمایشگاه کتاب تهران ازششم فروردین ماه سال جاری انجام شده بود.
*براساس اظهارات وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی 2050 ناشر داخلی و980 ناشر خارجی در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت داشتند که این برخلاف آمار موجود درسایت ستاد اطلاع رسانی بیست وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مبنی بر 1700 ناشر خارجی و 2000 ناشر داخلی است.
*همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تصویب کارگروه کتاب در دولت خبر داد و افزود: با تشکیل این کارگروه همه مسائل این بخش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
* حسینی همچنین با اعلام اینکه امسال برای اولین بار تخفیف 50 درصدی را برای دانشجویان در نظر گرفتیم که به دلیل ازدحام جمعیت بانکها به خوبی نتوانستند پاسخگو باشند، گفت: از 50 هزارعنوان کتاب در نمایشگاه قبلی، در نمایشگاه امسال کتاب تهران 170 هزار عنوان کتاب وجود دارد.
*مجری برنامه بعد ازسخنرانی وزیر ارشاد با قرائت بیانیه هیئت داوران اظهار داشت: تنوع انتشاردرانتشارات، توجه به مخاطبان، تناسب با نیازهای علمی، فرهنگی و به ویژه ارزش های جامعه، داشتن حسن شهرت در جامعه فرهنگی کشور، رعایت اصول فنی چاپ و داشتن آثار برتر در جشنواره های معتبر و فرهنگی کشور از جمله ویژگی هایی است که هیئت داوران بر اساس آن ناشران برگزیده را انتخاب کرده است.
* برخی از افراد در انتهای سالن برگزاری مراسم اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حال نوشتن نامه به رئیس جمهور بودند.
* دراین مراسم از انتشارات سخن، نوید شیراز و موسسه آموزشی امام خمینی(ره) دربخش خصوصی و از انتشارات سمت و سوره مهر در بخش دولتی همچنین از انتشارات قدیانی در بخش کودک و نوجوان تجلیل شد.
*انتشارات عروج اندیشه و براق از بخش شهرستانها ، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از بخش دولتی، موسسه فرهنگی روایت فتح، انتشارات صریر و سوره مهر از بخش ویژه ( دفاع مقدس و فرهنگ و پایداری ) تجلیل به عمل آمد.
* در بخش ناشران خارجی نیز از شرکت غزال جوان، خدمات کامپیوتری علوم اسلامی، انتشارات جان وایلی ، انتشارات دارالوداع لبنان و همچنین از غرفه کشور ژاپن تقدیر به عمل آمد.
*همچنین در بخش غرفه های برگزیده نیز از انتشارات علمی و فرهنگی، موسسه قدر ولایت ، انتشارات مرسل ، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، انتشارات نصر، انتشارات ارکان دانش، انتشارات حدیث نینوا، انتشارات رزمندگان اسلام و غرفه ناشران کودک و نوجوان و مدیر مسئول انتشارات چرخ و فلک نیز تقدیر به عمل آمد.
* یکی از ناشران قبل از دریافت لوح از دستان رئیس جمهور خیلی خودمانی با وی به گفتگو پرداخت به طوری که اطرافیان رئیس جمهور بر روی سن اشاره کردند که زودتر لوح تقدیر را این ناشر پر درد و دل دریافت کند.
*رئیس جمهور بعد از سخنرانی اش در مراسم اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اعلام کرد که جلسه ای را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشران برگزیده برای رسیدگی به مشکلاتشان برگزار می کند.
نظر شما