یوسف مولایی در گفتگو با خبرنگار مهر و در ارزیابی گفتگو های اخیر ایران با 1+5 گفت: اینکه کار در مسیر حل و فصل مسالمت آمیز مسائل فی مابین قرار دارد به خودی خود مثبت است و همین امر مانع حرکت به سمت رادیکالیزه شدن دو طرف و اقدام به حرکات خصمانه می شود.
مولایی در گفتگو با مهر :
مذاکره با 1+5 گامی برای ذوب یخ بیاعتمادی بود/ جای خالی بحث تحریم

یک کارشناس روابط بین الملل مذاکرات اخیر ایران با 1+5 را گامی در جهت آب کردن بخشی از یخهای بی اعتمادی میان طرفین دانست و تاکید کرد که ایران باید موضوع تحریم را دراین مذاکرات به طور جدی مطرح می کرد .
وی درباره اینکه چه کسی موفقیت بیشتری را از این مذاکرات عاید خود کرد ، گفت: اینکه در این روند چه کسی امتیاز بدست آورده قابل ارزیابی نیست ، چون هر دو طرف در حال حرکت به سمت حل و فصل مسائل بودند و البته از همین نیز اظهار رضایت می کنند.
این استاد دانشگاه گفت : اینکه دو طرف پای میز مذاکره بازگشتند از نظر دیپلماتیک یک گام مثبت تلقی می شود که در میان دو طرف علاقه مندی برای همکاری وجود دارد .
وی در عین حال گفت: تنها چیزی که در این مذاکرات هیچ سخنی از آن به میان نیامد تحریم ها و تداوم یافتن آن بود که به نظر بایستی در این مذاکرات به طور جدی مطرح می شد.
مولایی احتمال اتفاق خاص تا دور بعدی مذاکرات را منتفی دانست و گفت: باید برای نزدیک کردن نظر دو طرف و اجتناب از انباشته شدن اختلافات گام های عملی برداشته شود هر چند که ایران تحت هیچ شرایطی حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیست.
این حقوقدان درباره ارتباط لغو تحریم ها با نتیجه بخش بودن این مذاکرات گفت: باید دید که در آینده مذاکرات چه چیز پیش می آید ولی مشکل تحریم های ایران ابعاد حقوقی نداشته و تابع اراده سیاسی است و اگر اراده های سیاسی به سمت رفع تحریم ها باشد به سرعت قابل حل است ولی 1+5 نیز فعلا بر موضع خود اصرار دارد.
یوسف مولایی در ارزیابی کلی از مذاکرات ایران با 1+5 گفت: به نظر می رسد این مذاکرات بیشتر از این بابت برگزارشد و ادامه یافت که دو طرف یک بار دیگر می خواستند حرف های یکدیگر را گوش کنند و به واقع می توان این مذاکرات را تنها گامی برای آب کردن بخشی از یخهای بی اعتمادی میان دو طرف دانست.
کد خبر 1207938
نظر شما