به گزارش خبرگزاري "مهر" خاتمي در اين ديدار وجود انسان هايي راكه براي سلامت و بهداشت جان و روان انسان تلاش مي كنند در جهان خشونت زده و پر از جنگ و فقر كنوني مغتنم و ارزشمند دانست و گفت: ما معتقديم در نهايت خير و زيبايي بر شر و زشتي پيروز خواهد شد.
رييس جمهور با بيان اينكه سازمان بهداشت جهاني در كنار تلاش براي سلامت جسمي انسان، بايد به بهبود جنبه هاي اجتماعي و معنوي بشر نيز توجه كند تصريح كرد: بهداشت رواني و اجتماعي نيز به اندازه بهداشت جسمي داراي اهميت است و بسياري از مشكلات بدني به دليل فقدان بهداشت رواني و اجتماعي است.
وي در ادامه نقش مهم سازمان بهداشت جهاني WHO در توسعه و توزيع عدالت بهداشتي در جهان را يادآور شد و گفت: بايد طي سازوكارهايي مناسب، كشورهاي برخوردار كه از امكانات جهاني بيشتر استفاده مي كنند، سهم خود را براي ارتقاي وضعيت بهداشتي دركشورهاي كمتر توسعه يافته پرداخت كنند.
رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود دست آوردهاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه ارتقاء سطح بهداشت، درمان و آموزش و تحقيقات پزشكي را در طول سالهاي پس از انقلاب يادآور شد و از تلاشهاي دكتر مرندي و همكارانشان تجليل كرد و افزود: اين پيشرفتها همچنان ادامه داشته و در سالهاي اخير شاهد جهشي در تحقيقات و مقالات علمي بوده ايم كه بخش قابل توجهي از آن نيز مرتبط با پزشكي است.
خاتمي با بيان اينكه ما در حال گذر از مرحله جامعه ما قبل صنعت به جامعه صنعتي و پيشرفته هستيم و اين مرحله شرايط خاصي دارد گفت: ما مي توانيم با حفظ معيارهاي مثبت و فرهنگي خود به گونه اي از مزاياي توسعه برخوردار شويم كه دچار بسياري از مشكلات كه برخي جوامع با آن روبه رو هستند، نشويم.
وي در همين چارچوب تزلزل در پايه هاي خانواده را از مشكلات مبتلا به جوامع صنعتي جديد دانست و براي تلاش براي برخورداري از مزاياي فناوري، صنعت و دستاوردهاي جوامع توسعه يافته در عين حفظ عناصر فرهنگي مثبت را ضروري خواند.
رييس جمهور سپس بر آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي همكاري با سازمان بهداشت جهاني WHO و ارائه خدمات بهداشتي و درماني به كشورهاي پيراموني تاكيد كرد و گفت: همكاري متقابل سازمان بهداشت جهاني نيز زمينه موفقيت برنامه هاي دولت در زمينه بهداشت و سلامت در داخل و خارج از كشور را مهيا ساخت.
دكتر جان ونگ لي نيز در اين ديدار كه در آن دكتر پزشكيان، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز حضور داشت، با اشاره به بازديد خود از برخي مراكز درماني و تحقيقاتي كشورمان از دستاوردها و پيشرفتهاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه بهداشت و درمان و ارتقاي شاخص هاي سلامت جامعه به ويژه در كاهش ميزان مرگ و مير نوزدان و افزايش ميانگين سني افراد جامعه تمجيد كرد.
وي همچنين از مذاكرات و ديدارهاي خود با وزراي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، تعاون و رفاه ابراز رضايت كرد.
نظر شما