به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد ذوالفقاری با بیان اینکه از نیمه دوم سال 1376 طرح پزشک خانواده برای تمام خانواده های تحت پوشش در سراسر کشور اجرا می شود گفت: شناخت کامل میان پزشک و بیمار، تشکیل پرونده پزشکی، توجه به پیشگیری در سلامت خانواده، درمان به موقع بیمار، انتخاب علمی مسیر درمان، صیانت از سلامت افراد، اعمال طبابت علمی، اولویت دادن به معاینه بالینی، جلوگیری از مصرف بی رویه دارو و خدمات پزشکی وجلوگیری از سرگردانی بیمار و هدایت درمان متناسب با اقتصاد جامعه از مهمترین دلایل انتخاب طرح پزشک حانواده است.
عضو شورای معاونین کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: مزایای به کارگیری نظام ارجاع در طرح پزشک خانواده عبارتند از افزایش کیفیت ارائه خدمات، افزایش میزان رضایتمندی دریافت کنندگان و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی درمانی و کاهش هزینه ها و اجتناب از اتلاف منابع است.
ذوالفقاری در مورد نحوه ارائه خدمات اورژانسی اظهار داشت: برای ارائه خدمات اورژانسی در سیستم ارجاع راهکارهای ویژه ای طراحی شده است که به بیمه شدگان اجازه می دهد به طور مستقیم از خدمات اورژانس بهره مند گردند. عقد قرارداد با مراکز اورژانس و تسهیل بازپرداخت هزینه های خدمات اورژانسی که خارج از سیستم ارجاع دریافت شده است از راهکارهای پیش بینی شده است.
معاون حمایت و سلامت خانواده امداد امام (ره) در پایان با اشاره به اینکه در این طرح مسئولیت درمان و راهنمایی بیمه شده را یک نفر پزشک متعهد و با تجربه و دارای حسن شهرت که در نزدیک ترین مکان محل سکونت خانواده استقرار دارد و توسط بیمه شده به عنوان « پزشک خانواده» انتخاب گردیده به عهده دارد و بیمه شده در صورت نیاز به ادامه درمان از طریق سیستم ارجاع خدمات درمانی مختلف را دریافت می نماید تصریح کرد: طرح پزشک خانواده به عنوان یک نظام بیمه ای نوین و برتر با بهره جویی کامل از سیستم رایانه ای پیشرفته با هدف تأمین موجبات و امکانات بیمه خدمات درمانی اقشار نیازمند، صیانت از سلامت و حقوق بیمه شده، فراهم آوردن زمینه هدایت و راهنمایی بیمه شدگان توسط پزشک خانواده به عنوان مشاور تخصصی، اعمال نظارت مستمر بر بهداشت خانواده و پیشگیری قبل از درمان و ایجاد بستری مناسب برای ترویج فرهنگ استفاده بهینه از خدمات درمانی و دارویی کشور تهیه شده است.
در حال حاضر حدود یک میلیون و 600 هزار نفر از مددجویان شهری از خدمات بیمه ای امداد امام(ره) در قالب طرح پزشک خانواده بهره مند هستند و تعداد یکهزار و 512 پزشک خانواده طرف قرارداد بیمه خدمات درمانی امداد امام(ره) سطح اول خدمات درمانی را به بیمه شدگان ارائه می نمایند و در مجموع خدمات درمانی امداد با 11 هزار و 166مرکز درمانی قرارداد بوده و تعداد پنج هزار و 200 پزشک متنخصص و فوق تخصص در 636 بیمارستان به یاری مددجویان و ارائه خدمات درمانی پرداخته اند.
نظر شما