اين كارشناس ادبيات كودك و نوجوان در گفت و گو با خبرنگار ادبي مهر ، با بيان مطلب فوق ، افزود : درحوزه ي كتاب كودك و نوجوان ، مشكلي متوجه اقتصادي بودن يا نبودن فعاليت نشر نيست ، اشكال عمده به بسياري از ناشران كشور ما بر مي گردد كه هنوز با استانداردهاي كار نشر آشنايي ندارند ، يا اگر آشنايي نسبي نيز وجود دارد ، خود را پايبند و ملزم به رعايت قوانين نشر و استانداردهاي آن نمي دانند.
سيد علي كاشفي خوانساري تصريح كرد : در استانداردهاي كار نشر ، شاخه هاي گوناگوني وجود دارد ، از مباحث تكنيكي و قواعد ادبي گرفته تا مسائل هنري و كتاب آرايي و قوانين توليد ، بازاريابي و اطلاع رساني و از همه مهم تر نگاه فرهنگي و محتوايي به كتاب است ، به اعتقاد من با رعايت همه استانداردهاي موجود ، مي توان در جنبه ي اقتصادي نيز ، كار نشر را مقرون به صرفه كرد و هيچ تعارضي بين رعايت اين استانداردها و مقرون به صرفه كردن كار نشر وجود ندارد.
درتمام دنيا ، دولت ها به نوعي براي فرهنگ ، سوبسيد و يارانه پرداخت مي كنند و اين مسئله در حوزه هاي فرهنگي مربوط به نسل كودك و نوجوان ، مضاعف است ، چرا كه اين نسل از اهميت بيشتري برخوردارند. |
نام گوينده : كاشفي خوانساري |
دبير هيات نظارت بر كتاب كودك و نوجوان در ادامه خاطرنشان ساخت : در تمام دنيا ، دولت ها به نوعي براي فرهنگ ، سوبسيد و يارانه پرداخت مي كنند و اين مسئله در حوزه هاي فرهنگي مربوط به نسل كودك و نوجوان ، مضاعف است ، چرا كه اين نسل از اهميت بيشتري برخوردارند.
كاشفي خوانساري اظهار داشت : وظيفه ي دولت اين است كه توليد كنندگان كتاب ، از جمله كودك را مورد حمايت قرار بدهد ، اما اين حمايت ها بايد با نوعي هدايت و سياست گذاري همراه باشد و نهايتا به تعالي حوزه فرهنگ بيانجامد.
مشاور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اموركتاب كودك گفت : واقعيت اين است كه اقتصاد كتاب كودك ، در حال حاضر ، اقتصاد سالمي نيست و جدا از ناشران دولتي ، عملا تنها دو دسته از ناشران به راحتي به فعاليت خود ادامه مي دهند ، ناشراني كه به ناشران شبه خصوصي معروف هستند و از رانت هاي دولت برخوردارند و دسته دوم ناشراني هستند كه صرفا توجه خود را به سليقه بازار معطوف مي سازند و بدون دغدغه ي كافي از نظر محتوايي و تكنيكي فعاليت مي كنند.
كاشفي خوانساري ياد آور شد : معتقدم كه بايد در اين خصوص ، تدابيري انديشيده شود تا ناشران فرهنگي ، ازحمايت بيشتري برخوردار باشند تا بتوانند به راحتي كار خود را ادامه دهند ، چرا كه حمايت از كتاب كودك ، تنها به حمايت از ناشر كتاب كودك محدود نمي شود و يكي از بهترين راه هاي اقتصادي كردن نشر كتاب كودك و نوجوان ، حمايت از پديد آورندگان و خوانندگان است.
نظر شما