امین الله تقوی مطلق در گفتگو با مهر درباره صید قاچاق در فصلهای تخم ریزی ماهیان، گفت: برای جلوگیری از صید قاچاق در استانهای شمالی کشور، توافقنامه ای با سازمان میراث فرهنگی انجام شده تا از جایگاه های صید استفاده 2 منظوره شود که این امر علیرغم پیگیریهای سازمان شیلات فعلا مسکوت مانده است.
وی افزود: البته موضوع صید قاچاق در استانهای جنوبی کشور مطرح نیست، چون تنوع گونه ها در این حوزه باعث شده است که صیادی در هیچ فصلی توقف نداشته باشد بنابراین صید قاچاقی هم اتفاق نمی افتد.
سرپرست سازمان شیلات ایران تصریح کرد: مشکل صید قاچاق بیشتر در استانهای شمالی کشور اتفاق می افتد که البته بخش زیادی از صیادان استان مازندران به کشاورزی هم اشتغال دارند و در زمانهای غیر از صید به کشاورزی می پردازند اما در استان گیلان این مشکل بیشتر است.
تقوی مطلق با بیان اینکه دو منظوره کردن جایگاه صید بهترین راه حل برای این مشکل است، گفت: جلسه ای هم با وزارت کشور برگزار شد و سازمان شیلات اعلام کرد که تسهیلاتی به این سازمان تعلق گیرد تا جایگاه ها به صورت دو منظوره ساخته شود که البته با استقبال وزارت کشور هم مواجه شد.
وی افزود: دراین طرح صیادان می توانند با ساخت سوئیت، پلاژ و جایگاه مناسب شنا در فصل های غیر از صید که زمان مسافرت گردشگران است، درآمد زایی داشته باشند و مجبور به صید قاچاق نشوند.
سرپرست سازمان شیلات تصریح کرد: این تسهیلات می تواند در اختیار تعاونی های صیادی قرارگیرد و این تعاونی ها اقدام به ساخت مراکز تفریحی کنند تا از محل گردشگری استان های شمالی درآمد صیادان هم افزایش یابد.
به گزارش مهر، صیادی در فصل تخم ریزی ماهیان در دریا ممنوع است اما دراستانهای شمالی در این فصول اغلب صیادان اقدام به صید قاچاق می کنند که این امر صدمات زیادی را به ذخایر ماهیان وارد می کند.
صید قاچاق موجب شده که در سالهای اخیر میزان ذخایر ماهیان دریای خزر به خصوص در ماهی های آزاد با کاهش زیادی مواجه شود و در این راستا هر ساله از سوی سازمان شیلات هزاران بچه ماهی به دریا رها می شوند که اغلب آنها هم به مرحله بالغ نمی رسند.
نظر شما