پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱ مرداد ۱۳۹۰، ۸:۳۷

ثبت رکورد جدید برای کاوشگر فرصت/ روبات ناسا 20 گرفت!

ثبت رکورد جدید برای کاوشگر فرصت/ روبات ناسا 20 گرفت!

کاوشگر مریخ نورد فرصت که قرار بود تنها 6 ماه فعالیت کند پس از 7 سال کاوش در سیاره سرخ توانست به رکورد 20 مایل حرکت دست یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاوشگر فرصت به همراه دوقلوی خود "روح" در سال 2004 به سطح مریخ رسید.

در ابتدا قرار بود ماموریت این روباتهای دوقلو تنها 6 ماه به طول انجامد اما روح توانست تا 22 مارس 2010 به ماموریت خود ادامه دهد. ناسا در 25 می 2011 رسماً پایان زندگی روح را اعلام کرد.

این درحالی است که روبات فرصت هنوز به زندگی خود ادامه می دهد. این روبات در 17 جولای با پیمودن 124 متر توانست به رکورد 20 مایل حرکت (32.21 کیلومتر) در مدت 2 هزار و 658 روز دست یابد.

براساس گزارش سایت ناسا، این مسافت 50 برابر بیشتر از آن چیزی است سازندگان این مریخ نورد فرصت انتظار داشتند و به همین دلیل در مرکز کنترل این کاوشگر در پاسادانا این موفقیت بزرگ جشن گرفته شد.

اکنون فرصت در فاصله هزار و 300 متری از هدف خود واقع در غرب حفره اندیور واقع شده است.

حفره اندیور با قطر 22 کیلومتر از قدیمی ترین سنگهایی که تاکنون کاوشگر فرصت آزمایش کرده تشکیل شده است.

بیل نلسون رئیس مهندسان ماموریت فرصت در خصوص وضعیت این روبات گفت: "فرصت در مفصل بازوی روباتیک خود کمی ورم دارد و یک کم چرخ اول سمت راست آن لنگ می زند. با وجود این از نظر عملکرد بسیار خوب است.

وقتی می گوییم یک روبات 7 سال در مریخ کار کرده مثل این است بگوییم یک ماشین بر روی زمین 70 سال کار کرده است."

به دلیل مشکلاتی که فرصت با چرخ جلویی خود دارد اغلب سفر خود را در حرکت وارونه انجام می دهد. باوجود این توانسته است 20 مایل را بپیماید.

کد خبر 1364391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha