فريده فرشيد كارشناس مسئول تمبر شركت تمبر در گفت و گو با خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، با اعلام اين مطلب و با يادآوري اين كه تمبر فوق سال 82 به چاپ رسيده است ، گفت : در كنار تصوير مسجد شيخ لطف الله ، برج ناقوس چين به عنوان بنايي مذهبي - تاريخي قرار گرفته است .
وي با اشاره به اين كه براي انتشار تمبر مشترك بين دو كشور ، به طور معمول ابتدا موضوع انتخاب مي شود گفت : در مرحله اول، دو كشور در مورد اين كه تمبر مشترك، فرهنگي ، سياسي و يا مذهبي باشد به توافق مي رسند و سپس طرح هاي پيشنهادي را ارائه ، دو طرحي كه به لحاظ قدمت با يكديگر متناسب تر باشند ، انتخاب و در چاپ تمبر مورد استفاده قرار مي گيرند .
كارشناس مسئول شركت تمبر با تأكيد بر اين كه انتشار تمبر مشترك بين دو كشور ، ارتقاء جايگاه فرهنگي و توسعه همكاري ها بين دو ملت را در پي خواهد داشت گفت : تقويت مبادلات در ابعاد مختلف نيز از ديگر دستاوردها و نتايج انتشار تمبر مشترك است .
گفته مي شود گنبد سلطانيه كه از معماري مغول برخوردار بوده و به معماري سنتي چين نزديك است نيز از سوي ايران پيشنهاد شده بوده ، اما مسجد شيخ لطف الله به دليل برخورداري از معماري اسلامي ، بيشتر مورد توجه چيني ها قرار گرفته است .
مسجد شيخ لطف الله از شاهكارهاي معمارى و كاشى كارى قرن يازدهم هجرى است كه به فرمان شاه عباس اول در مدت هيجده سال بنا شده است . معمار و بناى مسجد استاد محمدرضا اصفهانى بوده است. تزئينات كاشى كارى آن در داخل از ازاره ها به بالا همه از كاشىهاى معرق پوشيده شده است.
باستان شناسان خارجى در مورد عظمت معمارى اين مسجد گفته اند: به سختى مىتوان اين بنا را محصول دست بشر دانست. شيخ لطف الله ازعلماي بزرگ شيعه در لبنان امروزي بود كه به دعوت شاه عباس اول در اصفهان اقامت گزيد. اين مسجد به منظور تجليل از مقام او و براي تدريس و نمازگزاري وي احداث شد.
مسجد شيخ لطف الله در ضلع شرقي ميدان نقش جهان ، مقابل عمارت عالي قاپو قرار دارد .
نظر شما