به گزارش خبرگزاری مهر، رجب طیب اردغان نخست وزیرترکیه پیش ازسفر به کشورمان در هفته های اخیر دیداری به رئیس جمهور آمریکا انجام داد و به وی گفت: در سفرم به ایران دیداری با رهبر ایران خواهم داشت اگر پیغامی دارید به ایشان برسانم.
اوباما در این دیدار از اردوغان می خواهد همانطور که در موضوع سوریه و سپر موشکی خوب عمل کردید در بحث مذاکرات هسته ای هم اگر بتوانید واسطه شوید عضویت شما در اتحادیه اروپا را تضین میکنم.
رهبرمعظم انقلاب نیز پیش از سفر اردوغان به دولت اعلام کردند: در سفر اردوغان به ایران دولت طرف حساب وی باشد.زیاد اردوغان را تحویل نگیرید. اینها می خواهند هیمنه عثمانی را زنده کنند. آقای رحیمی به استقبال وی برود.
گفته می شود بعد از ورود نخست وزیرترکیه به کشورمان احمدی نژاد اعلام کرده بود، تمایلی به دیدار با اردوغان ندارم. وقتی نمی توانم حرف های خودم را بزنم دیدارنمی کنم که بعد از این مخالفت احمدی نژاد مقام معظم رهبری پیغامی مبنی بردیدار وی با اردوغان ارسال می کنند که در نهایت احمدی نژاد دیار را انجام می دهد.
اردوغان بعد از اینکه متوجه می شود مقام معظم رهبری وقتی برای دیدار با وی نداده اند از احمدی نژاد در خواست می کند تا با وساطت این دیدار را بر گزار کند که رهبر معظم انقلاب نیز ضمن قبول در خواست احمدی نژاد دو شرط برای دیدار با وی می گذارند، اول اینکه لردوغان باید در یک گفتگوی تلوزیونی حاضر شده و به تمام سوالاتی که از وی پرسیده می شود پاسخ دهد.
دوم اینکه وقت دیدار پانزده دقیقه می باشد که ده دقیقه را مقام معظم رهبری و پنج دقیقه اردغان اجازه صحبت کردن دارد.
گفته می شود در دیداراردوغان با مقام معظم رهبری، رهبرمعظم انقلاب خطاب به نخست وزیر ترکیه می فرمایند: عضویت در اتحادیه اروپا آروز آمال شما نباشد. کاری نکیند که مردم نسبت به شما بی اعتماد شوند.
در این دیدار همچنین رهبر معظم انقلاب در خصوص موضوع سوریه به اردوغان فرمودند: اگر در کشور شما برخی آشوب مسلحانه کنند و بیگانگان نیز انها را حمایت کنند شما با انها چه می کنید. هرکاری که شما انجام می دهید را بگویید تا من به مقامات سوری بگویم انها نیز همین کار را انجام دهند.
نخست وزیر ترکیه در این دیدار از رهبر انقلاب درخواست می کند تا قیمت نفت صادراتی به ترکیه را کم کنند که مقام معظم رهبری اظهار داشتند: این موضوع به بنده ربطی ندارد و به دولت برمی گردد که در نهایت با اصرار مجدد اردوغان رهبری به رحیمی معاون اول رئیس جمهور فرمودند: بررسی کنید اگر امکان دارد کاری انجام دهید.
نظر شما