به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به قزاقستان، علی اکبر صالحی وزیرامورخارجه کشورمان ظهر امروز با ژوماگالیف وزیرحمل و نقل قزاقستان که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را نیز بر عهده دارد دیدار کرد.
صالحی در این دیدار اظهار داشت: روابط بین دو کشور در 20 سال پس از استقلال قزاقستان همواره شاهد رشد ، توسعه و تعمیق بوده و اراده روسای جمهور دو کشور بر توسعه مناسبات، ظرفیت ها و توانمندی های متقابل پشتوانه این امر است.
وی تاکید کرد: با این پشتوانه سطح مبادلات فعلی متناسب با ظرفیت ها نیست و کمیسیون مشترک اقتصادی باید در جهت تحقق این امر حرکت کند.
وزیرامورخارجه کشورمان با اشاره به همکاری های ترانزیتی چند جانبه در منطقه از جمله ترانزیت کالا از قطر و عمان به آسیای مرکزی ، راه آهن سه جانبه ایران – ترکمنستان و قزاقستان تصریح کرد: در جهت حمل ونقل و ترانزیت کالا باید بیش از پیش فعال شویم.
وی ابراز امیدواری کرد: شرکت های ایرانی آمادگی ارائه خدمات در حوزه های مختلف مانند راه، نفت ، گاز و حمل و نقل هستند شرایط و تسهیلات بیشتری باید برای آنها فراهم شود.
صالحی همچنین بر فعال تر شدن همکاری های اکو تاکید کرد.
وزیرحمل و نقل قزاقستان نیز در این دیدار با اشاره به گفتگوهای مهم و سازنده مطرح شده دردیدار صالحی با رئیس جمهور قزاقستان اظهار داشت: این امر بیانگر روابط عمیق دو کشور است و نشان می دهد زمینه های گسترش دوجانبه در کلیه زمینه ها در حال گسترش است.
ژوماگالیف تاکید کرد: ما به عنوان وزیر حمل و نقل و همچنین مسئول کمیسیون مشترک توسعه روابط با ایران این امر را در اولویت قرار داده ایم و لذا باید بر اساس تاکید روسای جمهور دو کشور تلاش کنیم روابط را هر چه بیشتر گسترش دهیم و مبادلات را به 5 میلیارد دلار برسانیم.
وی بر علاقه مندی قزاقستان برای افزایش همکاری ها در حوزه های حمل و نقل و ترانزیت از جمله در حوزه سه جانبه قزاقستان – ترکمنستان و ایران، بنادر ، تسهیلات ترانزیتی ، سیلوهای مشترک ، غلات و دریای خزر تاکید کرد.
نظر شما