به گزارش خبرگزاري "مهر" ، متن كامل بيانيه جنبش عدالتخواه دانشجويي به شرح ذيل است:
بسم الله الرحمن الرحيم
در حالي كه موج اول تبليغات انتخابات رياست جمهوري به پايان رسيده شواهد حاكي از آن است كه بسياري "شيفتگان خدمت" براي اثبات شيفتگي خود به خدمت علم هايي بر افراشته اند كه نمادهاي زشت تشنگي به قدرت بر بالاي آن چشم آزاري مي كند.
جنبش عدالتخواه دانشجويي ضمن معرفي نمايندگان اصولگراي مجلس فعلي و نمايندگان غيراصولگراي مجالس قبلي به عنوان متهمان رديف اول نابساماني تبليغات انتخاباتي، تاسف و نگراني خود را از ادامه روند كنوني اعلام مي كند.
1- متاسفانه بيماري همه گير تبليغات اسم محور در برنامه هاي بيشتر كانديداها به چشم مي خورد. هر كدام از اين كانديداها بر اساس رابطه اي كه با چهره هاي سرشناس جامعه دارند تلاش مي كنند خود و نه برنامه هاي خود را تبليغ كنند ؛ يكي از ورزشكاران را عضو ستاد تبليغاتي خود معرفي مي كند. ديگري برنامه ملاقات با عضو تيم ملي ترتيب دهد. ديگري چهره هاي سينمايي را براي اثبات خود به كار مي گيرد و يكي هم دست به دامان خاطراتي از بزرگان در گذشته مي شود كه هيچ كس ديگر جز خودش از ماجراي آن خاطره، خبر ندارد.
در چنين شرايطي، هنرمندان و نويسندگان كشور در برابر اين تبليغات اغواگرانه سر در پوستين خود كشيده اند و قلمهايي را كه فقط با آن مي توان تشنگان قدرت را رسوا كرد بر زمين نهاده اند.
2- با وجود تعدد كانديداها هنوز فضاي تبليغاتي كشور دو قطبي است. بخشي از اين مشكل نتيجه حضور بسيار كمرنگ نيروهاي كاملا مستقل از دو اصولگرايي ازسوي خود جناح امتحان پس داده كشور در انتخابات است اما بخشي هم به دامن زدن به گفتمان از اساس غلط اصلاح طلبي كانديداها و رسانه هاست. در اعلام نظرها و موضع گيري ها نكات فراواني به چشم مي خورد كه در آن از گوشزد كردن خطر روي كارآمدن "آن جناح ديگر" به عنوان بزرگترين ابزار تبليغاتي استفاده مي شود.
در نتيجه اين فضاست كه آنهايي كه نه با اصلاح طلبان و نه با اصولگرايان نسبتي ندارند مجبور مي شوند نسبت خود را به نحوي با اين دو اصطلاح روشن كنند و اصلا فرصت براي معرفي كساني كه نه از اصلاح طلبانند و نه از اصولگرايان، مهيا نشود.
جنبش عدالتخواه دانشجويي بار ديگر از اساتيد دانشگاه و حوزه و نيروهاي مستقل مي خواهد از فرصت انتخابات براي بر هم زدن فضاي سياسي دو قطبي كشور استفاده و روندي را آغاز كنند كه چند سال بعد ديگر نتوان انتخابات را به شير يا خطي بين دو كلوپ سياسي تشبيه كرد و بتوان غير از شير يا خط گزينه هاي ديگري نيز براي انتخاب يافت.
تبليغات زودهنگام و غيرقانوني چند هفته گذشته كه عمدتا حول اسامي كانديداها و بازي آمدن ها و نيامدن ها مي گشته طوفاني از بمباران عكسها و پلاكاردها و بروشورهاي رنگي خبر مي دهد كه محل تامين هزينه آن (جز يك بخش كوچك) يا اموال شخصي تحصيل شده از راه حرام يا اموال دولتي خواهد بود كه خوش خيالانه نزد صاحب منصبان به امانت سپرده شده اند.
دانشجويان عدالتخواه رعايت نشدن قانون در تبليغات انتخاباتي توسط هر كانديدا يا ستاد تبليغاتي او را نشانه اي آشكار از "عدم التزام وي به قانون در دوران رياست جمهوري و ناتواني در مقابله با روند هاي غلط جاري" دانسته و اين عيب را به تنهايي براي سلب صلاحيت او كافي مي داند. ادعاي چندگاني مراكز تبليغات هر كانديدا يا ادعاي سخره و تكراري "تبليغات خود جوش مردمي" به هيچ عنوان توجيه كننده خبطها و خطاهاي كانديداها در دوره تبليغات نخواهد بود.
دانشجويان به همراه مردم، كانديداهايي را كه التزام عملي خود به قانون را در تبليغات نشان دهند ( حتي در صورت راي نياوردن) از ياد نخواهند برد.
3- جنبش عدالتخواه دانشجويي همانگونه كه حمايت "اسم محور" بازيگران سينما و ورزشكاران از كانديدهاي رياست جمهوي را خطا مي داند از علما و خطباي جمعه و ائمه جماعات مي خواهد براي پاك ماندن دامن روحانيت از جانبداري جناحي و قبيله گرايي سياسي، نزد مومناني كه به آنها اعتماد كرده اند از كانديدايي خاص بدون ذكر برنامه ها و برشمردن شايستگي هاي وي حمايت نكنند.
آگاه سازي مردم بر ايراي دادن به شايسته ترين كانديدا براي روحانيان واجب عيني است اما كوتاهي در انجام اين وظيفه و اكتفا كردن به جمله "من به فلاني راي مي دهم" آن هم در شب انتخابات، مصادره اعتماد مردم تلقي خواهد شد.
4- جنبش عدالتخواه دانشجويي از سازمان صدا و سيما مي خواهد با افزايش ساعات تبليغات كانديداهاي نهايي ( در مقايسه با سالهاي قبل) نياز و امكان تبليغات پرخرج و فريبكارانه را از ستادهاي تبليغاتي بگيرند و مهمتر از آن، شرايط طرح سوالهاي راي دهندگان از كانديداها را فراهم كند تا عرصه تبليغات صرفا در اختيار منبرهاي يك طرفه كانديداها قرار نگيرد.
صدا و سيما كه همواره در برنامه هاي سياسي خود دو حزبي بودن نظام انتخاباتي آمريكا را از معايب نظام سياسي اين كشور اعلام مي كند بايد از فرصت انتخابات براي شكستن فضاي سياسي دوقطبي در داخل كشور استفاده كند تا نظام همانند آمريكا به بي توجهي به راي آنهايي كه از دو جناح موجود دل خوشي ندارند، متهم نشود.
5-جنبش عدالتخواه دانشجويي با انتقاد از بيانيه اخير دادستاني كه در آن برشمردن معايب كانديداها جرم تلقي شده است، اعلام مي كند اعلام معايب كانديداهايي كه رئيس جمهور شدن آنها خسارت بزرگي به مردم و انقلاب خميني كبير وارد مي كند وظيفه خود مي داند. بر همين اساس دانشجويان عدالتخواه در حد توان خود از نقد منصفانه و خالي از دروغ و توهين به كانديداها فروگذار نخواهند كرد.
6- دانشجويان عدالتخواه يك بار ديگر از مجلس شوراي اسلامي مي خواهد نظارت بر منابع تامين هزينه هاي انتخاباتي كانديداها را در دستور كار خود قرار دهد تا از وامدار شدن رئيس جمهور آينده به صاحبان ثروت تا جايي كه ممكن است گرفته شود. از آنجا كه كوتاهي نمايندگان در اين زمينه تسخير يكي از گلوگاه هاي فساد اقتصادي را حداقل تا چهار سال ديگر به تاخير مي اندازد دانشجويان، نمايندگان را زمينه سازان فساد در بدنه دولت در چهار سال آينده تلقي خواهند كرد. دانشجويان (حتي در صورت تصويب نشدن قانوني درباره هزينه هاي تبليغاتي تا زمان برگزاري انتخابات) كليه كانديداها را موظف مي داند منابع تامين هزينه هاي انتخاباتي خود را اعلام كنند. خودداري هر كانديدا از اعلام اين منابع، سوالهايي جدي را درباره ارتباط نامشروع با صاحبان ثروت در برابر وي قرار خواهد داد.
نظر شما