به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، سيد محمد خاتمي رئيس جمهور در جمع روساي واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي سراسر كشور با بيان اين مطب افزود: اگر جامعه پويا مي خواهيم بايد پرسش گري را در آن نهادينه كنيم و دانشگاه جايي است كه مي تواند محل نخستين آن باشد.
رئيس جمهور جامعه زنده را جامعه اي پرسشگر توصيف كرد و افزود: بايد ازبيماري افراط و تفريط در پرسشگري و تخريب نجات يابيم تا با همزيستي ، تعامل و مرز گذاري بين نقد و اجتهاد درست با هياهو و تخريب و ممنوع كردن نقد و بيان ، بتوانيم جامعه اي زنده، پويا و پرسشگر داشته باشيم تا در دنياي آشفته كنوني جايگاه مناسب خود را پيدا كنيم.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاكيد كرد: در دوران كنوني كه دوران شكوفايي علمي و فناوري وعلوم جديد است بايد تكليف خود را با اين دنيا روشن كنيم
خاتمي زير بناي توسعه را تحقيقات آموزش و پژوهش دانست و گفت: براي ماندن در دنياي كنوني و برقراري ارتباط منطقي با جهان، راهبرد اصلي ، تعميق، گسترش و همگاني كردن و اهتمام به تحقيقات است.
وي اظهار داشت: اگرچه تلاش به سوي خودكفايي علمي، صنعتي، كشاورزي و تحولاتي كه در آموزش و پژوهش كشور صورت گرفته نشانگر جهش بلند ايران به سوي ارتقاء علم و فناوري است اما هنوز در بسياري از بخش هاي اساسي در جامعه نيازمند ديگران هستيم.
رئيس جمهورگفت: اكنون ديگر جهاني شده است كه بدون مهارت و تخصص نمي توان در آن زندگي كرد .
خاتمي رشد و توسعه كشور در عرصه فناوري اطلاعات و ارتباطات و گسترش I T و ICT را از ديگر موفقيتهاي دولت خود عنوان كرد و گفت: تلاشهاي ارزنده اي در اين زمينه صورت گرفته و ما در اين فناوري كه فاصله كمتري با دنيا داريم مي توانيم موفق تر عمل كنيم.
وي با بيان اينكه ثبات دين به معناي ثبات شخصيت اجتماعي و فرهنگي انسان نيست ، گفت: انسان بايد با تكيه بر گذشته و هويت منعطف خود بتواند در زمانهاي مختلف نيز زندگي متناسب داشته باشد.
خاتمي با بيان اينكه اكنون ديگر اطلاعات از هر سدي عبور مي كند و به ذهن و زندگي مردم مي رسد گفت: امروز در جهاني متفاوت از گذشته قرار داريم و تنها با حفظ هويت فرهنگي، ملي و ديني خود مي توانيم درمقابل انبوهي از اطلاعات و داده ها آنچنان قوي بايستيم كه با داشتن ريشه و اصل ثابت با شرايط روز جهان منطبق شويم .
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به موفقيتهاي دانشگاه آزاد در امر توسعه علوم و تحقيقات گفت: از همان روزهاي اول كه فكر تشكيل دانشگاه آزاد شكل گرفت من از جمله افرادي بودم كه از آن حمايت كردم و معتقدم اگر امروز اين افتخار را داريم كه 4 ميليون دانشگاهي داشته باشيم ، 40 درصد آن محصول 20 سال تلاش دانشگاه آزاد اسلامي است و ما آن را يك دستاورد مهم مي دانيم.
وي افزود: همواره يكي از مدافعان دانشگاه آزاد بوده و هستم و به دولت و وزارت علوم نيز گفته ام كه همكاري لازم را با اين دانشگاه داشته باشند.
بنابر اين گزارش پيش از سخنان رئيس جمهور ، دكتر جاسبي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي گزارشي از فعاليتهاي علمي آموزشي و پژوهشي اين دانشگاه ارائه كرد.
نظر شما