به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی نژاد صبح سه شنبه در مراسم افتتاح سيستم سپر يوني مهار ريزگردها در شهرستان حمیدیه عنوان کرد: تعییرات آب و هوایی در همه جهان وجود دارد و این وضع بر زندگی مردم، کار، صنعت و امور اجتماعی تاثیر گذشته که در راس این تغییرات وجود پدیده مخرب گرد و غبار و انتشار ریزگردها است که آسیب های بیشتری دارد.
وی افزود: فضای زندگی کشورهای مختلف به هم پیوسته است به گونه ای که ممکن تغییر آب و هوایی در یک کشور به کشورهای دیگر هم وارد شود. ر همين اساس شاهد آن هستيم كه در بعضي مناطق بارندگي هاي سيل آسا رخ مي دهد و در برخي مناطق شاهد خشكسالي هستيم.
احمدی نژاد تاکید کرد: تمام این اتفاقات ناگوار حاصل رفتار بشر با محیط زیست است و در این میان کشور ما چندین سال که با پدیده مخرب زیرگردها مواجه شده و آسیب هایی را به زندگی مردم تحمیل کرده است به گونه ای که شرایط لازم برای زندگی مناسب مردم با مشکل مواجه شده است.
رئيس جمهور تصريح كرد: همكاران ما و كارشناسان محيط زيست از همان ابتدا به دنبال شناسايي علل اين اتفاق و پيدا كردن راه حل هايي براي آن بودند و از ابتدا بنا بر اين گذاشته شد كه از هر ظرفيت و اقدامي كه بتواند به هر مقدار اين ريزگردها را كنترل كند، استفاده شود. پس از مطالعات اوليه چند اقدام از جمله مالچ پاشي و گياه كاري در مناطق مولد ريزگردها در دستور كار قرار گرفت.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از منشا این ریزگردها از کشورهای دیگر از حمله عربستان به سمت کشور ما می آید، تصریح کرد: با وجود این بخش عمده آن از حوزه حورهاي خشك شده در عراق در زمان جنگ تحميلي به ايران وارد مي شود، بر اين اساس همكاران ما با مقامات دولت عراق نيز توافقاتي كرده اند و اميدوارم اقدامات پيشگيرانه در عراق نيز با سرعت بيشتري به پيش برود.
وی با اشاره به اینکه برای مهار بخشی از این پدیده که منشا داخلی دارد کارهای فراوانی صورت گرفته، عنوان کرد: یکی از جمله اقداماتی که برای مهار منشا داخلی این پروزه در کشور صورت گرفته است همین پروژه ایی که امروز افتتاح می شود که با استفاده از جريان الكتريكي و يونيزه كردن اين ذرات، آنها را سنگين كرده و وادار به رسوب مي كنند تا به داخل كشور وارد نشوند.
رئیس جمهور در خصوص این فناوری عنوان کرد: متخصصان داخلی اين فناوري را شناسايي و وارد كرده اند و امروز نيز بخشهايي از آن را در داخل ساخته اند و پس از يك دوره آزمايشي پنج واحد از اين دستگاه ها در خوزستان و يك واحد را نيز در آذربايجان غربي راه اندازي كرده اند.
احمدينژاد با بيان اينكه اين دستگاه ها علاوه بر مهار گرد و غبار در ايجاد و انتقال ابر و تخليه ابرها در مناطق مورد نظر نيز كارايي دارند، تصريح كرد: اين دستگاه ها همچون سدي عمل مي كنند كه گرد و غبار را در فاصله مشخص وادار به رسوب مي كنند و تا جايي كه مرحله آخر راه اندازي آن انجام مي شود از همه آزمايش ها با موفقيت عبور كرده و با مهار بيش از 50 درصد ريزگردها نتايج رضايتبخشي را حاصل كرده اند.
وی تصری کرد: پس از بهره برداري از اين سيستم در حميديه بايد اين سيستم ها را مثل يك ديواره در تمام مسيرهاي اصلي وزش باد و انتقال ريزگردها به داخل كشور نصب كنيم تا با این کار به خوبي از ورود ريزگردها به كشور ممانعت كنند و در آينده اي نه چندان دور در اثر مجموعه اقدامات انجام شده شاهد كاهش چشمگير گرد و غبار و ريزگرد در فضاي كشورمان باشيم.
احمدي نژاد گفت: البته نبايد با انجام يك گام انتظار كسب نتيجه قطعي داشت، اين يك انتظار عمومي است كه هر كس و به هر اندازه كه محيط زيست را با آلاينده ها تحت تاثير قرار مي دهد از اين اقدام خود صرفنظر كند و اجازه ندهد محيط زيست بيشتر از اين آسيب ببيند. امروز بيش از 75 درصد آلاينده هاي محيط زيست متعلق به كشورهاي صنعتي است كه در كنار استفاده حداكثري و خارج از قاعده از منابع محيط زيست بيش از بقيه به اين عرصه آسيب مي رسانند و جالب آن است كه بيشتر از همه مدعي و طلبكار نيز هستند.

رئیس جمهور گفت: راه اندازی سيستمهای سپر يوني مهار ریزگردها در مسیرهای ورزش باد به کشور، می توان پدیده مخرب ريزگردها در کشور را مهار کرد.
کد خبر 2073631
نظر شما