پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۲ شهریور ۱۳۹۲، ۲۰:۵۴

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ:

تصمیمات حاشیه‌ساز سرپرست وزارت علوم در عزل و نصب‌ها و لغو بورسیه نگران کننده است

تصمیمات حاشیه‌ساز سرپرست وزارت علوم در عزل و نصب‌ها و  لغو بورسیه  نگران کننده است

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ در بیانیه ای تاکید کرد:تصمیمات حاشیه‌ساز سرپرست وزارت علوم در عزل و نصب‌ها و همچنین لغو بورسیه و مواردی از این دست از این جهت نگران کننده است که از همین ابتدا به جای پرداختن به اصل، فضای دانشگاهیان را صرف مسائل فرعی و سیاسی نموده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران در بیانیه ای تاکید کرده است که توجه به دانشگاه‌ها به عنوان پرورنده فکر و شخصیت دانشجویان برای ورود به عرصه علم و فناوری و همچنین تأثیرگذاری آنان بر روند صنعتی و اقتصادی کشور، موردی است که غفلت نسبت به آن، زیان‌های جبران ناپذیری را در پس خود به همراه دارد.

متن این بیانیه به شرح زیراست:

وضع تحریم‌ها طی چند سال اخیر علیه نظام جمهوری اسلامی تشدید شده است و دشمن همان‌گونه که خود بارها اعلام کرده، بنای به ستوه آوردن ملت را با اعمال فشارهای گوناگون اقتصادی و روانی دارد تا بلکه از این طریق بتواند مردم ایران را تسلیم خواسته‌های خود کند.

یکی از راهکارهای مقابله با این وضع تقویت نیروی داخلی در جهت مقابله با تحریم‌هاست و یکی از مظاهر این راهکارها توجه به علم درون‌زای دانشمندان و دانشجویان ایرانی است. این علم در ارتباط با صنعت و نیازهای روز کشور است که نمود پیدا می‌کند و تأثیر خود را بر روند حرکتی کشور می‌گذارد و موردی است که به بهبود اوضاع اقتصادی و وضع معیشتی مردم کمک می‌کند.

توجه به دانشگاه‌ها به عنوان پرورنده فکر و شخصیت دانشجویان برای ورود به عرصه علم و فناوری و همچنین تأثیرگذاری آنان بر روند صنعتی و اقتصادی کشور، موردی است که غفلت نسبت به آن، زیان‌های جبران ناپذیری را در پس خود به همراه دارد. کشور نیاز به دانشجویانی دارد که بتوانند پاسخگوی این نیازها باشند و در این جهت گام بردارند و داشتن دانشجویانی با این شرایط، مستلزم حضور فکری با دغدغه این موارد در دانشگاه‌ها است.

 وزارت علوم به عنوان متولی ترویج این فکر در سطح کشور شناخته می‌شود و وزیری نیز که در رأس این وزارتخانه قرار می‌گیرد باید دارای این ویژگی‌ها باشد و بتواند روند علمی کشور را که طی 10 سال اخیر به شدت به آن پرداخته شده و سال به سال نیز اوج گرفته است، تداوم بخشد و بالاتر از آن به روند صنعتی‌ کردن و کاربردی‌تر کردن این فضای علمی در جهت رفع مشکلات کشور کمک نماید و فاز جدیدی را در ارتباط جدی بین صنعت و دانشگاه باز کند تا گره‌گشای مشکلات کشور و تضمین کننده استقلال صنعتی و اقتصادی ما نسبت به سایر کشورها شود.

به عقیده شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ،ترویج این فکر منافی با سیاسی‌بازی در فضای دانشگاه‌ها و نه سیاسی بودن دانشجویان است بدین معنی که وجود توأمان فضای علمی در دانشگاه‌ها و همچنین فضای سیاست زده در آن ناممکن است و این موردی است که دانشگاهیان خود واقف به آنند و چه شاهد مدعایی بالاتر از آن که هر چه فضای دانشگاه‌ها به سمت آرام‌تر شدن از فضای سیاست‌زده رفت، توأم با آن رشد علمی در این دانشگاه‌ها شتاب مناسبی پیدا کرد.

 وزیر علوم باید خود را پای‌بند به این تفکر بداند که توجه به علم درون‌زای اساتید و دانشجویان ایرانی حلال مشکلات فعلی کشور است و سیاست‌های خود را برای دانشگاه‌ها در این جهت تنظیم کند. البته پای‌بندی به این فکر را باید در عمل نیز نشان داده باشد و بداند که فضای دانشگاه‌ها در صورتی متضمن حل مشکلات کشور است که جریان دانشجویی تبدیل به پادوی احزاب سیاسی و آلت دست در جهت پیش‌برد اهداف آنان نشود. برای این کار لازم است از ایجاد زمینه این کارها در دانشگاه‌ها به شدت اجتناب شود.

موردی که در حال حاضر نسبت به وضع دانشگاه‌ها نگران کننده است بحث عزل و نصب‌ها و تغییرات صورت گرفته در وزارت علوم و برخی دانشگاه‌هاست.به نظر بهتر آن بود که سرپرست وزارت علوم از زمانی که در اختیار وی قرار داده شده بود و اتفاقاً به جهت بازگشایی دانشگاه‌ها زمان مهم و حساسی نیز بود، در جهت کنترل اوضاع و مدیریت فضا استفاده می‌کرد تا وزیر آینده نسبت به این موارد، تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.

تصمیمات حاشیه‌ساز سرپرست وزارت علوم در عزل و نصب‌ها و همچنین لغو بورسیه و مواردی از این دست از این جهت نگران کننده است که از همین ابتدا به جای پرداختن به اصل، فضای دانشگاهیان را صرف مسائل فرعی و سیاسی نموده است و از سویی دیگر شائبه ایجاد فضایی سیاست‌زده را در دانشگاه‌ها تقویت نموده است و لازم است که ایشان به کنترل اوضاع تا زمان مشخص شدن وزیر قطعی این وزارت‌خانه مهم بپردازند. وزیری که چه در فکر و چه در عمل پای‌بند به وظیفه اصلی دانشگاه‌ها نسبت به نظام و امت باشد.

کد خبر 2128420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha