۱۹ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۷

مقیمی:

ویلاسازی مشکل تکه ای از بهشت/ سند ملی مازندران تدوین شود

ویلاسازی مشکل تکه ای از بهشت/ سند ملی مازندران تدوین شود

ساری - خبرگزاری مهر: نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس، ویلا سازی را مشکل اساسی استان مازندران که از آن به عنوان تکه ای از بهشت یاد می شود، قلمداد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمدعلی مقیمی عصر پنجشنبه در پایان همایش توسعه پایدار در ساری گفت: در ایران از 1370 تاکنون حدود شش میلیون هکتار جنگل ازبین رفت و در سال 80  پنجاه ملیارد متر مکعب فرسایش خاک داشته ایم و این درحالیست که بیشترین ویلا سازیها در حوزه مازندران انجام گرفته است و بیشترین مشکل استان ما است.
 
وی اظهار داشت: بزرگترین مشکل کشور ما مشکل مدیریت و تغییرات کشوری است که باید اول این مشکل تغییرات مدیریت را حل کنیم.
 
نایب رئیس کمسیون عمران مجلس افزود: بررسی چالشها نیاز به وقت زیادی دارد در یک روز نمی توان جمع بندی و بررسی کرد، توسعه اگرتک بعدی بوده و همه جانبه و متوازن نباشد مشکلات زیادی را برای بشریت به همراه دارد.
 
وی گفت: بهترین تعریف برای توسعه پایدار توسعه محیط زیست است آنهم باید از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل یک جامعه و یک کشور برای رفع حوائج انسانیت و رفاه آنها استفاده شود و آیندگان هم خسارت نیبنند و دیونی برای آیندگان ایجاد نکنیم، پس برای توسعه تک بعدی رفتار نکنیم.
 
مقیمی گفت: مجموع مقالات و سخنرانیهای این مراسم جمع آوری شود تا در حوضه عملیاتی پیگیری و یک دبیرخانه دائمی تاسیس شود.
 
این نماینده افزود: در توسعه پایدار شاخصه رشد تولید، بهبود شرایط اجتماعی و حفظ منابع پایدار باید در نظر گرفته شود، تولید سرانه ملی، آموزش و پرورش، امید به زندگی این شاخصه ها توسعه پایدار یک کشور را نشان می دهد، ولی شاخصه محیط زیست جایگاه مهمی دارد.
 
مقیمی با طرح سوال چرا ما به دنبال توسعه هستیم ؟ گفت: ما تا ندانیم توسعه را برای چه می خواهیم وچالشهای توسعه مازندران بررسی نشود به پاسخ درستی دست پیدا نمی کنیم.
 
وی افزود: مولفه های توسعه انسان مهمترین مولفه است و اگر انسان نباشد توسعه هم معنا ندارد و در این مفهوم دو موضوع، مهم است، یک عوامل طبیعی و مایحتاج انسانها و دیگری سهم عوامل اجتماعی در عرصه ملی است.
 
مقیمی خاطرنشان کرد: امروز محور توسعه پایدار باید انسان باشد و اگر تاثیر گذاری صنعت فرامدرن وتکنولوؤی در توسعه در نظر گرفته نشود سرنوشت انسان سرنوشت سختی خواهد بود.
 
وی افزود: در حوزه تکنولوژی و توسعه که غرب به آن دست یافته چون انسان محور نبوده جز فساد و بی بند و باری نتیجه ای در بر نداشت.
 
نایب رئیس کمسیون عمران مجلس تاکید کرد: مازندران به عنوان یک استان باقوه تکه ای از بهشت است که تمام امکانات و سرمایه انسانی در آن فراهم است ولی از توسعه یاقتگی به دور مانده است.
 
سند ملی استانی تدوین شود
 
وی گفت: مازندران ظرفیتهای خدادادی بیشتری نسبت به استانهای دیگر دارا است که باید تدوین سند ملی استانی را برای استان عملی کنیم و این مرحله اول حرکت ما باشد و خلا برنامه ریزی در استان را به سرعت برطرف کنیم، علاوه بر اینها آموزش مدیریت مجرب را در عرصه توسعه داشته باشیم اینها خلا جدی استان است.
 
مقیمی افزود: همدلی، همراهی هم افزایی را در کنار هم بگذاریم و ید واحد بشویم، ما نباید رشد پایدار را به جای توسعه پایدار داشته باشیم چرا که آن وقت تک محصولی خواهیم شد.
 
این مقام مسئول افزود: افزایش جمعیت و از بین رفتن منابع  بعد از انقلاب صنعتی 9 برابر شد و تاکنون 6 میلیون کبلومتر متر مربع از جنگلهای کره زمین از بین رفته است.
 
مقیمی افزود: ما باید از توسعه پایدار به مرحله عملیاتی برسیم و از مدیرانی که کارهای اجرایی کرده اند و مشکلات کشور را می دانند کمک بگیریم.
 
مقیمی در پایان گفت: ما معتقدیم توسعه باید انسان محور باشد و با رفع حوائج دیون و بدهکاری برای نسل آینده نداشته باشیم و با پرهیز از توسعه تک بعدی، ایجاد یک فرهنگ جهانی توسعه با راهکارهای سازگار با فرهنگ خودمان، ما می توانیم با توجه به ظرفیتهای استانی، الگو استانی و بومی  تدوین کنیم.
 
کد خبر 2153355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha