پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۲ آذر ۱۳۹۲، ۹:۴۵

صفات در گفتگو با مهر/

اشتغال بزرگترین چالش بنیاد شهید خوزستان است/ پیشرفت 90 درصدی مرکز ضایعات نخاعی اهواز

اشتغال بزرگترین چالش بنیاد شهید خوزستان است/ پیشرفت 90 درصدی مرکز ضایعات نخاعی اهواز

اهواز - خبرگزاری مهر: مدیرکل بنیاد شهید استان خوزستان گفت: هم اکنون پیدا کردن شغل برای افراد واجد شرایط از بین خانواده شهدا و جانبازان و در کل ایثارگران این استان یکی از بزرگترین چالش های پیش روی این بنیاد به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، جاسم صفات با حضور در دفتر خبرگزاری مهر اظهار کرد: یادواره شهدای با نام به عهده بنیاد شهید و برگزاری یادواره شهدای بی نام از سوی بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس برگزار می شود. بنیاد شهید در این خصوص اعتبار و بودجه محدودی برای مشارکت گسترده در برگزاری یادواره ها دارد ولی تاکنون در اغلب یادواره های محلی، روستایی، مسجدی و صنفی مشارکت داشته زیرا اعتقاد داریم زنده کردن نام شهدا باعث حفظ روحیه ایثارگری در بین مردم به خصوص جوانان می شود.

وی افزود: انصافا در این مدت کارهای خوبی در جریان برگزاری یادواره ها صورت گرفته که باعث شد؛ یاد و نام شهدا در کشور زنده نگه داشته شود. به خصوص اینکه در اغلب موارد شاهد هستیم که یادواره ها با کیفیت مناسبت برگزار شده است و توانسته تاثیر مثبتی در بین شرکت کنندگان و جامعه داشته باشد. نگاه مردم نیز به این یادواره ها مثبت بوده و آنها به خوبی استقبال کرده اند. اتفاقا اگر مشاهده می کنیم که یادواره ها همچنان با شور و نشاط خاصی در کشور برگزار می شود به علت استقبال مردمی از آنها بوده است.

لزوم برگزاری یادواره های شهرستانها به صورت مرکزی

صفات ادامه داد: باید خروجی کار این یادواره ها موثر و مفید باشد به همین دلیل برگزاری آنها با برنامه ریزی جدی و اصولی باید صورت بگیرد. همچنین در صورتی که هر ساله هر شهرستان یک یادواره به صورت مرکزی برگزار کند بی شک نتایج مفیدی می توان از بابت آن استخراج و در اختیار جامعه قرار داد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان در خصوص مشکلات ایثارگران و خانواده های شهدا در شهرستان های استان نیز عنوان کرد: در مدت اخیر کار جدیدی در این خصوص آغاز کرده ایم که با هماهنگی فرمانداران شهرستانها اقدام به برگزاری شورای اداری آن شهرستان و حضور در آن کرده ایم.

صفات ادامه داد: با حضور در شورای اداری شهرستانها در حضور مدیران همه دستگاه های شهرستان، مشکلات و تنگناهای خانواده های شهدا و ایثارگران طرح و در خصوص آنها تصمیم گیری می کنیم. خوشبختانه این طرح در مدت اخیر به خوبی جواب مثبت داده است و توانسته مشکلات این افراد در شهرستانها را تا حدودی مرتفع کند.

بزرگترین چالش بنیاد شهید

وی، اشتغال ایثارگران و فرزندان شهدا را بزرگترین چالش پیش روی بنیاد شهید دانست و گفت: هم اکنون تنها در استان خوزستان شش هزار نفر از بین خانواده های ایثارگران و شهدا در سامانه اشتغال ثبت نام کرده اند که به نظر می رسد یافتن شغل برای این همه متقاضی کار ممکن نباشد و باید راهکار دیگری برای این کار ایجاد کرد.

صفات ادامه داد: جانبازان غیرشاغل در ادارات و بنیاد شهید که حقوق دریافت نمی کنند، فرزندا شهدا، فرزندان جانبازان بالای 25 درصد و همسران جانبازان به ترتیب در اولویت استخدام قرار دارند که طبق قانون 25 درصد از استخدام های دستگاه های دولتی باید به این افراد تعلق بگیرد. ضمن اینکه این افراد برای استخدام در دستگاه های دولتی نیاز به شرکت در آزمون استخدامی ندارند.

خانواده شهدا به سمت کارآفرینی بروند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان با اشاره به اینکه 922 سهمیه استخدامی( به غیر از طرحهای مهرآفرین) از سوی دولت به بنیاد شهید استان اختصاص یافته است، عنوان کرد: ما برای این کار 600 نفر را معرفی کرده ایم ولی ایثارگران و خانواده های شهدا بدانند که نباید صرفا برای اشتغال به جذب از سوی دولت نگاه کنند و باید خودشان به دنبال کارآفرینی و ایجاد شغل باشند. بنیاد شهید هم در حد توان از کارآفرینی و ایجاد شغل این افراد حمایت خواهد کرد. ضمن اینکه در شرایط فعلی کشور، کارآفرینی در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، شیلات، دامپروری و سایر واحدهای تولیدی نوعی جهاد به حساب می آید.

صفات در خصوص اینکه جدی ترین مشکلات فعلی خانواده های شهدا و ایثارگران چیست؟ عنوان کرد: هیچ نقصی در قوانین و مقررات مربوطه به ایثارگران و خانواده های شهدا در کشور وجود ندارد و نگاه ویژه ای به این قشر از جامعه شده است ولی متاسفانه برخی دستگاه ها قوانین مربوطه به این افراد را به خوبی رعایت نمی کنند. مثلا هر دستگاه باید دو درصد از بودجه سالانه خود را به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهد که متاسفانه دستگاه های ما چنین کاری را نمی کنند.

300 هزار نفر جامعه هدف بنیاد شهید خوزستان

وی با اشاره به اینکه جامعه هدف بنیاد شهید استان خوزستان 300 هزار نفر است، عنوان کرد: شاید بنیاد شهید استان از معدود دستگاه هایی است که با این تعداد مراجعه کنند و ارباب رجوع سرو کار دارد ولی خوشبختانه همواره سعی کرده ایم شان این افراد که بزرگان نظام تاکید فراوانی به رعایت آن دارند، حفظ شود.

مدیرکل بنیاد شهید استان خوزستان با اشاره به اینکه هم اکنون چهار هزار نفر در استان در صف پذیرش به عنوان جانباز هستند، گفت: در سال 1391 برای این افراد 12 کمیسیون شامل 9 کمیسیون تعیین درصد جانبازی و سه کمیسیون تعیین حالت اشتغال تشکیل شده است. البته تعداد قابل توجهی هم در صف تعیین درصد جانبازی نیز هستند. در هر کمیسیون نیز تقاضای 250 تا 300 نفر مورد پذیرش قرار می گیرد که اغلب آنها شرایط لازم را به دست نمی آورند.

پیشرفت 90 درصدی مرکز ضایعات نخاعی اهواز

صفات با اشاره به احداث مرکز ضایعات نخاعی جانبازان در اهواز اظهار کرد: این مرکز هم اکنون 90 درصد پیشرفت در فاز اول پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تامین منابع لازم قبل از پایان سال به بهره برداری می رسد. متاسفانه یکی از جدی ترین موانع به ثمر رساندن این مرکز تاکنون مشکلات مالی بوده که هنوز به صورت کامل حل نشده است.

وی ادامه داد: با شرکت های بزرگ مثل فولاد خوزستان، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، پالایشگاه آبادان و ... رایزنی هایی در این خصوص کرده ایم ولی اغلب تعهدات و قول های این دستگاه های برای کمک مالی به این مرکز محقق نشده است. البته مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب جدی تر از سایرین وارد عمل شد و حتی چند کارشناس به محل اعزام کرده اند.

صفات به احداث مرکز توانبخشی در کیانشهر اهواز نیز اشاره کرد و گفت: این مرکز در اغلب استانهای کشور راه اندازی شده ولی متاسفانه در استان خوزستان هنوز این مرکز به علت مشکلات مالی تکمیل نشده است. ابتدا برای احداث آن از نظر مکان و زمین مناسب مشکل داشتیم به همین دلیل نسبت به سایر استانها کار به تاخیر افتاد ولی در این مدت سعی کردیم از نقاط قوت مراکز استانها در این مرکز استفاده و نقاط ضعف آنها را در مرکز اهواز حذف کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید استان خوزستان افزود: احداث این مرکز یک طرح ملی است که اعتبار آن نیز از تهران اختصاص می یابد و قرار است در مراکز همه استانهای کشور احداث شود.

شرایط شهید به حساب آمدن مسافران عتبات عالیات

صفات در خصوص ایرانی هایی که در سفر به عتبات عالیات در کشور عراق در حملات تروریستی کشته می شوند، گفت: افرادی که از طریق راه های قانونی مثلا سازمان حج و زیارت به این سفر اعزام و در عملیات تروریستی کشته می شوند شهید به حساب می آیند و خانواده و بازماندگان آنها از بنیاد شهید حقوق دریافت خواهند کرد. به عبارتی سازمان و یگان اعزام کننده این افراد برای سفر به عتبات عالیات عراق مهم است زیرا اگر افرادی از راه های غیرقانونی به این سفر اعزام و کشته شوند شهید به حساب نمی آیند.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در مورد پرداخت شهریه فرزندان شهدا و ایثارگر به دانشگاه های مشکلی به هیچ یک از دانشگاه های استان نداریم، عنوان کرد: 9 هزار دانشجو تحت پوشش داریم که اغلب آنها در دانشگاه های آزاد شهرهای مختلف استان خوزستان مشغول به تحصیل هستند. شهریه فرزندان شهدا در دانشگاه های مختلف نیز به صورت 100 درصدی از سوی دولت پرداخت می شود.

ساخت 41 مستند تلویزیونی در بنیاد شهید

مدیرکل بنیاد شهید استان خوزستان با تاکید بر انجام فعالیت های هنری در این بنیاد عنوان کرد: تاکنون فعالیت های فراوانی در این خصوص صورت گرفته که از جمله این موارد می توان به ساخت 41 مستند تلویزیونی از سوی بنیاد شهید خوزستان اشاره کرد که این مستندها 82 نوبت از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش شده اند.

صفات ادامه داد: در حوزه کتاب نیز فعالیت های خوبی صورت گرفته که ورود به کتابهای بخش کودک یکی از بهترین فعالیت های بنیاد شهید استان خوزستان به منظور معرفی فرهنگ ناب ایثار و شهادت به آینده سازان به شمار می رود. در این خصوص سه کتاب به نام های «حسنی می ره به جنوب» در مورد زندگی سردار حسین علم الهدی، «حسنی می ره پیش عمو» با نگاه به زندگی شهید علی هاشمی و «گلی لپ قرمزی» در خصوص زندگی شهید دکتر بقایی اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه در استان خوزستان، سه هزار آزاده وجود دارند، عنوان کرد: اغلب این افراد در محل خدمت خود با مشکلی مواجه نیستند ولی هستند برخی دستگاه ها که حق و حقوق این افراد را با صورت کامل پرداخت نمی کنند. برای نمونه شرکت کشت و صنعت نیشکر هفته تپه که 24 آزاده در آن مشغول خدمت هستند حقوق ماده 13 آنها را پرداخت نمی کند. جالب اینکه مدیرعامل شرکت از ایثارگران است و ما انتظار داریم که نگاه ویژه تری به این افراد داشته باشد.

صفات توضیح داد: ماده 13 حقوق دوران اسارت است که آزاده هایی که در دستگاه های دولتی مشغول به فعالیت هستند ازسوی بنیاد شهید اعتبار آن را دریافت می کنند ولی آزادگانی که در شرکتهایی که طبق اصل 44 به بخش خصوصی واگذار شده اند، همان شرکتهای باید این حق را به آنها پرداخت کنند.

کد خبر 2187527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha