به گزارش خبرنگار مهر، پتروشیمی لرستان یکی از طرح های بزرگ صنعتی است که عملیات اجرایی آن در سال 88 در مجاورت شهرک صنعتی شماره 2 خرم آباد در زمینی به وسعت 130 هکتار آغاز شد.
این پتروشیمی یکی از خطوط لوله اتیلن غرب کشور است که با پیشرفت فیزیکی 94 درصدی پیش بینی شده است که دهه فجر سالجاری شاهد افتتاح فاز نخست خود باشد.
این پروژه صنعتی قرار بود مرحمی باشد بر زخم دیرین انتقال پتروشیمی لرستان به استان مرکزی که طی دو دهه اخیر داغ آن همچنان تازه مانده است. ولی این مرحم خود نیز سبب درد دیگری شده و آن هم به کارگیری نیروهای غیربومی در پتروشیمی لرستان است.
هنوز فراموش نکرده ایم که روز جهانی کودک چهار سال پیش بود در میان هیاهوی کودکان در دیداری که با استاندار وقت داشتند پسربچه ای انگشتش را بالا آورد تا از استاندار سئوالی بپرسد؛ او با لحنی کودکانه به استاندار گفت: کارخانه ای را که چند سال پیش فروختین به اراک حالا که پول دستتون اومده دوباره بخرینش!
همه حاضران به سئوال کودکانه این پسر کوچک خندیدیم ولی همه می دانستیم که منظور این پسربچه پتروشیمی لرستان است که سالها به عنوان دغدغه مردم استان مطرح بوده و هر روز از رفتن این طرح بزرگ از لرستان گلایه دارند و حال این کودک چقدر آسان برایش در ذهن خود قصه ای ساخته بود تا باورمان شود که دغدغه های مردم لرستان نسل به نسل می چرخد تا مطالبات دست نیافته به رویای دست نیافتنی کودکان این استان بدل شود.
به هر روی سال 88 عملیات احداث پتروشیمی دیگری در لرستان آغاز شد، پروژه ای که قرار بود جای این زخم کهنه را پر کند ولی خود به دغدغه دیگری تبدیل شد تا عمده مردم و مسئولان از عدم به کارگیری نیروهای بومی در این واحد صنعتی انتقاد کنند.
مرتضی ولیپوری فرماندار خرم آباد که در پنج شنبه گذشته در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان سخن می گفت، با بیان اینکه هم اکنون درصد بالایی از افراد مشغول به کار شده در پتروشیمی خرم آباد غیر بومی هستند اظهار داشت: این در حالیست که ما زمین، امکانات و تسهیلات این واحد را پرداخت کرده ایم ولی در بحث اشتغال آن هیچ گونه سهمی نداشته ایم.
وی با بیان اینکه وقتی یک واحد صنعتی در لرستان راه اندازی می شود ضرورت ایجاب می کند که در راس افراد مشغول به کار در آنجا جوانان بیکار لرستانی باشند افزود: با توجه اطلاعاتی که داریم از 25 واحد مدیریت داخلی پتروشیمی خرم آباد در 23 واحد از نیروهای غیر بومی استفاده شده است.
فرماندار خرم آباد خواستار تشکیل کارگروهی از سوی استاندار لرستان برای بررسی در این زمینه شد.
استاندار لرستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به راه اندازی این واحد صنعتی در لرستان باید اشتغال ایجاد شده در آن نیز به افراد بیکار استان اختصاص یابد.
هوشنگ بازوند با بیان اینکه در استان اراک پالایشگاهی وجود دارد که دستور داده شده هر کدام از افراد مشغول به کار در آن که غیربومی هستند را بیرون کنند افزود: این در حالیست که این پالایشگاه از آب استان لرستان تغذیه می شود.
وی ادامه داد: این استانها که مشکل بیکاری را ندارند اینگونه با نیروهای غیربومی برخورد می کنند و این در حالیست ما که مشکل اشتغال را در لرستان داریم افراد غیر بومی در پتروشیمی خرم آباد مشغول به کار شده است.
استاندار لرستان با تاکید بر ضرورت بررسی این موضوع عنوان کرد: معاون برنامه ریزی استانداری لرستان به طور حتم این موضوع را بررسی و در دستور کار خود قرار دهد.
این وضعیت در حالیست که پیش از این نیز معاون پشتیبانی و منابع انسانی وقت استانداری لرستان از ارسال نامه ای از سوی استانداری لرستان به مدیرعامل پتروشیمی کشور در رابطه با روند استخدامی پتروشمی لرستان خبر داده و گفته بود که متاسفانه در استخدامی پتروشیمی خرم آباد خلاف وعده عمل شده و در این راستا در حال پیگری های لازم هستیم.
محمد جعفر لرستانی با بیان اینکه پتروشمیمی لرستان باید در راستای تولید و اشتغال این استان عمل می کرد، گفت: این در حالیست که در استخدامی خود نیروهای غیر بومی را جذب کرده و قولی را که به استانداری در رابطه با جذب نیروهای بومی داده بود را زیرپا گذاشته و برخلاف این قول عمل کرده است.
به هر روی باید منتظر ماند و دید آیا با دستور استاندار لرستان پرونده به کارگیری نیروهای غیربومی در پتروشیمی لرستان دوباره مفتوح شده و به نتیجه خواهد رسید یا بازهم باید شاهد تکرار دردهای کهنه استانی با رتبه نخست بیکاری باشم.
نظر شما