پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۶ دی ۱۳۹۲، ۱۰:۲۷

آمریکا از پیش شرط خود برای حضور ایران در ژنو2 عقب‎نشینی کرد

آمریکا از پیش شرط خود برای حضور ایران در ژنو2 عقب‎نشینی کرد

مقامات ارشد آمریکایی اعتقاد دارند، این اولین بار بود که کری علناً در زمینه احتمال نقش‎آفرینی ایران در مذاکرات صلح سوریه، بدون پذیرش اصول ژنو1، به اظهارنظر پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، به دنبال صحبت‎های روز گذشته جان کری وزیر خارجه آمریکا درباره نقش آفرینی ایران در کنفرانس صلح ژنو، سایت euroasiareview در تحلیلی به بررسی آن پرداخت.

خبرگزاری رویترز روز گذشته صحبت‎های وی را "اولین مرتبه‎ای که آمریکا درباره احتمال حضور ایران در حاشیه کنفرانس ژنو2 -در صورت عدم دعوت تهران- سخن می‎گوید" دانست.

پیش از این واشنگتن و گروه‎های معارض و تروریستی سوری با حضور جمهوری اسلامی مخالفت کرده بودند و برای آن شروطی قائل شده بودند که تهران آنها را رد کرده بود. 

در نشست مطبوعتی در بیت‎المقدس، کری مجددا بر مخالفت آمریکا با حضور رسمی ایران در ژنو2 که قرار است 22 ژانویه (2 بهمن) برگزار شود، تاکید کرد و آن را به دلیل عدم پذیرش موافقت کنفرانس ژنو1 دانست.

بر اساس این توافق که سال 2012 به امضا رسیده بود، دولت سوریه و مخالفان اقدام به تشکیل دولت انتقالی بر اساس "رضایت طرفین" می‎کنند. آمریکا اعتقاد دارد معنای این عبارت، کنار گذاشته شدنِ کامل بشار اسد رئیس جمهوری سوریه است. اما روسیه با این نظر مخالف است.

سایت euroasiareview، صحبت‎های کری درباره امکان نقش‎آفرینی سازنده ایران را حتی با وجود عدم پذیرش توافق 2012، "تغییر لحن" دانست.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: "آیا آنها می‏‎توانند در حاشیه [کنفرانس] مشارکت داشته باشند؟ آیا راه‎هایی وجود دارد که موثر باشند؟ آیا نمایندگی آنها در ژنو ... می‎تواند حضور یابد تا به فرآیند کمک کنند؟ شاید راه‎هایی برای تحقق آن وجود داشته باشد."

وی همچنین به خبرنگاران گفت در این زمینه دبیرکل (سازمان ملل) و خود ایران باید تصمیم بگیرند.

مقامات ارشد آمریکایی اعتقاد دارند، این اولین بار بود که کری علناً در زمینه احتمال نقش‎آفرینی ایران در مذاکرات صلح سوریه، بدون پذیرش اصول ژنو1 به اظهارنظر پرداخت.

این سایت در تحلیل خود، از تاثیر توافق هسته‎ای ایران و گروه 5+1 در اتخاذ این رویکرد سخن گفت.

کد خبر 2208681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha