پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۸ اسفند ۱۳۹۲، ۱۰:۲۷

فنایی اشکوری در گفتگو با مهر:

نوروز مورد تأیید اسلام است/ بعد معنوی نوروز باید تقویت شود

نوروز مورد تأیید اسلام است/ بعد معنوی نوروز باید تقویت شود

یک عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه همه سنت های نوروز با عقلانیت و معنویت همراه است، گفت: بنابراین چه در منابع اسلامی سخنی از آن آمده باشد چه نیامده باشد مورد تأیید اسلام است و باید گرامی داشته شود.

دکتر محمد فنایی اشکوری، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در مورد اینکه نوروز و رسیدن بهار از دید منابع اسلامی چه اهمیتی دارد اینکه چه سنت های خوبی از نوروز باید تقویت بشوند و چه آسیب هایی از آن اصلاح شود به خبرنگار مهر گفت: نوروز یک جشن باستانی و عمومی ایرانیان است که پیشینه بسیار کهنی دارد. البته ایران هم به معنای گسترده آن یعنی ایران فرهنگی که در گذشته بسیار وسیع بوده است.

وی افزود: امروزه هم ملت های مختلفی از جمله شبه قاره، افغانستان، آسیای میانه، عراق و آذربایجان در این سنت با ما مشترک هستند. این سنت عمومی که از قدیم در بین ایرانی ها بوده و بخش ها و قسمت ها و عناصری از آن امروزه هم وجود دارد تا آنجایی که می دانیم واجد عناصر مثبت انسانی و معنوی است.

این محقق و پژوهشگر ادامه داد: اولاً خوش آمد گفتن به طبیعت و بهار و رویش است و همچنین توجه به خداوند و طبیعت و حیات و زایش است اینکه انسان ذهنش به ابعاد طبیعت جلب می شود و هماهنگ کردن خودش با این ابعاد مد نظرش است. اسلام هم دین انسانی و فطری و طبیعی است به این معنا که هماهنگ با فطرت و طبیعت و عقلانیت است. هر سنتی که واجد این عناصر باشد مورد تأیید اسلام است .حتی اگر در منابع اسلامی هم تأیید نشده بود و سخنی از نوروز نرفته بود مورد تأیید اسلام بود. زیرا از تعالیم اسلام می توانیم بفهمیم که با این سنت سازگار است و رفت و آمد، دید و بازدید، صله رحم، زیبایی، بهداشت، شادی و احترام به دیگران و تقویت ارتباط با سایرین  همه عناصری هستند که مورد تأیید اسلام هستند.

استاد مؤسسه امام خمینی(ره) بیان کرد: چه در منابع دینی سخنی از نوروز نیامده باشد چه آمده باشد که البته خوشبختانه در منابع دینی هم سخن از نوروز آمده است در روایات ما این سنت ذکر و تأیید شده، نوروز را باید گرامی بداریم و بعد معنوی آن را تقویت کنیم. برای مثال دعای معروف در لحظه تحویل سال دعایی است که از منابع دینی و اسلامی گرفته شده که تأکید و یادآوری می کند که در آغاز سال همراه و هماهنگ با طبیعت باشیم و اینکه بعد از مرگ زمستانی طبیعت تولدی دوباره پیدا می کند ما هم تولد دوباره پیدا کنیم و دلهایمان متحول شود و به یاد خدا باشیم و سال جدید را با روحیه جدید و متعالی آغاز کنیم. اینها در معارف دینی ما وجود دارد بنابراین نوروز از آن سنت هایی است که هم در تاریخ و ملیت و پیشینه ما ریشه دارد هم در دین ما بر آن تأکید شده و از این چه بهتر که این هماهنگی مقدس و مبارک اهمیت نوروز را دو چندان کرده است.

این محقق و پژوهشگر مسائل فرهنگی در مورد اینکه چگونه می توان نوروز را به عنوان یک سنت کهن تبدیل به یک سفیر فرهنگی کرد هم افزود: اگر آن جنبه های آموزنده و مثبت و خلاق و زیبای نوروز را برجسته کنیم و به آنها توجه کنیم برای اینکه اینها معرفی می شود خود به خود جهانیان به آن توجه خواهند کرد و آن را تصدیق می کنند.

 این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: البته در کنار آن باید دقت کنیم و مواظب باشیم که از آسیب ها مصون بماند آسیب هایی که هیچ کدام ربطی به اساس نوروز ندارند. ولی مانند هر رویداد دیگری ممکن است نوروز با یکسری آسیب ها و ناهنجاری ها همراه شود که باید مواظب باشیم این آسیب ها وارد نوروز نشوند و نوروز پیراسته از مسائل غیر عقلانی و غیر معنوی شود.

کد خبر 2254850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha