خبرگزاری مهر-گروه اجتماعی: ۲۳ آذرماه سال ۱۳۷۹ یک هواپیمای کوچک مسافربری در لیست پروازهای داخلی اهواز قرارگرفت و روی تابلوی پرواز فرودگاه اهواز اعلام شد این هواپیما با طی مسافت ۶۰ مایل به سمت بندرعباس حرکت می کند.
درمیان مسافران این پرواز ۲۳ نفر از یک خانواده حضور داشتند. در میانه راه (حدود ۱۵ دقیقه) چند نفر از این خانواده تصمیم به هواپیمایی ربایی می گیرند که خالد هردانی، فرهنگ پورمنصوری و شهرام پورمنصوری متهمان اصلی این هواپیماربایی بودند که البته با ورود به موقع نیروهای امنیتی این هواپیما ربایی به سرانجام نرسید.
بعد از این ماجرا پرونده ای در مورد این هواپیما ربایی تشکیل شد و متهمان پرونده به اعدام و حبس ابد محکوم شدند. آن زمان علیزاده طباطبایی وکالت متهمان را برعهده گرفت و تا لحظه آخر توانست با عنوان اینکه این هواپیما ربایی جنبه سیاسی نداشته حکم اعدام و حبس ابد را کاهش دهد. تا اینکه در سال ۱۳۸۶ پس از بررسي پرونده متهمان پرونده هواپيماربايي در خوزستان در كميسيون عفو و بخشودگي قوه قضاييه، محكوميت آنها از اعدام و حبس ابد به ۲۰ و ۱۵ سال حبس كاهش يافت. و شهرام پورمنصوري به ۲۰ سال حبس و فرهنگ و شهرام پورمنصوري به ۱۵ سال حبس محکوم شدند.
حادثه ای که تبدیل به فیلم سینمایی شد
این حادثه هواپیما ربایی آنقدر برای رسانه و شهروندان به تیتر داغ و بحث روز تبدیل شد که ابراهیم حاتمی کیا (کارگردان خوشنام سینمای ایران) تصمیم گرفت آن را به فیلم سینمایی تبدیل کند و بعد از حضور در جلسات دادگاه و گفتگو با حاضران در حادثه هواپیما ربایی فیلم سینمایی "ارتفاع پست" در سال ۱۳۸۱ ساخته شد.
علت هواپیما ربایی در سال ۱۳۷۹
شاید سوال کنید واقعا علت این هواپیما ربایی چه بود؟ پاسخ به این سوال در بازجویی ها اعلام شد و خانواده و خود متهمان اقرار کردند دلیل آن شرایط سخت مالی بوده است.
حاشیه های هواپیما رباهای در بند
به گزارش مهر، همچنان متهمان پرونده در زندانهای تهران به سر می برند اما این حبس حاشیه هایی همراه داشته است. در این سالها مدافعان به اصطلاح حقوق بشر از این متهمان قهرمان سازی کرده و گاهی آنها را به عنوان فعال سیاسی و مدنی هم معرفی کرده اند و شایعاتی مبنی بر اعتصاب غذا و غیره هم در فضای مجازی از آنها منتشر کرده اند که همگی کذب و غیرواقعی است.
ازدواج یکی از متهمان در زندان اوین
حالا در آستانه سالگرد حادثه این هواپیما ربایی رسول حردانی یکی دیگر از متهمان این پرونده که در آن سال ۱۸ ساله بوده و هم اکنون در زندان اوین به سر می برد در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: متهم ردیف چهارم پرونده بودم که به ۲۲ سال حبس محکوم شدم و حدود ۱۵ سال است که در زندان به سر می برم. البته سایر متهمان ردیف اول تا سوم همچنان در حبس هستند و حالشان هم خوب است.
این متهم که پیش از این هم با رسانه ها گفتگو داشته است می گوید چندین بار درخواست عفو به مددکاری زندان ارائه کرده و هنوز پاسخی به آن داده نشده است. رسول حردانی که چندی قبل در حالی که هنوز دوران محکومیتش را می گذراند ازدواج کرده، می گوید: همسرم از اقوام نیست و غریبه است و به نوعی موضوع عشق و عاشقی در میان بود. حدود ۷ سال دیگر هم آزاد می شوم اما باز هم درخواست آزادی دارم.
وکیل متهم: منتظر تائید درخواست عفو رسول هستیم
موضوع را با وکیل این متهم مطرح کردیم و علیزاده طباطبایی در گفتگو با مهر گفت: رسول آن زمان ۱۸ سال بیشتر نداشته برای همین چندین بار پیشنهاد عفو داده ایم و حالا منتظر تائید درخواست هستیم.
به گزارش خبرنگار مهر، شاید با گذشت ۱۵ سال از این حادثه این خبر دیگر در رسانه از اهمیتی برخوردار نباشد و یا اینکه حساسیت ها از این پرونده کاهش یافته است اما باید دانست که جرم هواپیما ربایی رخ داده و قانون در مورد مرتکبین به این جرم قاطع است. هر چند که یکبار متهمان پرونده بر اساس رافت اسلامی شامل تخفیف مجازات شده اند اما باز هم متهم و وکیل به دنبال عفو و بخشش جرم هستند.
------------------------------------
گزارش:سید هادی کسایی زاده
نظر شما