۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۴۵

بررسی پدیده حاشیه نشینی در استانهای کشور - ۳ / بوشهر

 بررسی پدیده حاشیه نشینی در استانهای کشور - ۳ / بوشهر

بوشهر - معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: اغلب ساکنان محلات شهرنشین در استان بوشهر، کسانی هستند که مشکلات آنان قابل تدبیر است.

این گزارش از سلسله گزارشهای «پرونده ویژه بررسی پدیده حاشیه نشینی در استانهای کشور» منتشر شده است. «پرونده ویژه» مجموعه گزارشهای تولیدی دفاتر سرپرستی استانهای خبرگزاری مهر، در یک موضوع مشترک است.

به گزارش خبرنگار مهر، حاشیه‌نشینی در سال های اخیر در استان بوشهر به ویژه در شهرهایی همچون بوشهر و برازجان و عسلویه و . . . افزایش زیادی داشته است و لازم است که این موضوع به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.

راهکارهایی در بخش‌های مختلف برای مقابله با چالش‌ها و مشکلات حاشیه‌نشینی وجود دارد که این موضوع را با معاون عمرانی استاندار بوشهر به گفتگو نشستیم.

مهمترین راهبردها و راهکارها در بخش کالبدی

معاون عمرانی استاندار بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مهم ترین راهبردهای استان در بخش کالبدی مناطق حاشیه نشین را می‌توان افزایش كمی و كیفی تسهیلات و امكانات موجود در واحدهای مسكونی و تقویت نظارت شهرداری بر ساخت و سازها در سطح محله‌ها عنوان کرد.

محمد حسن باستی ادامه داد: تقویت محورهای ارتباطی دسترسی، بهبود وضعیت شبكه معابر و بهبود كمی و كیفی حمل و نقل عمومی، تقویت همكاری های بین بخشی نهادهای مسئول شبكه زیرساختی و نظام مند شدن برخورداری واحدهای مسكونی از انشعابات آب و برق، از دیگر راهبردهای استان در بخش کالبدی مناطق حاشیه‌نشین خواهند بود.

مهمترین راهبردها در بخش اجتماعی

وی از سازماندهی مشاركت‌های مردمی در راستای اهداف ساماندهی محله‌ها، انعطاف شهرداری در تامین مالی پروژه‌های مشاركتی و افزایش آگاهی‌های عمومی پیرامون خطرات ناشی از سكونت در حریم نیروگاه به عنوان مهمترین راهبردهای استان بوشهر در بخش اجتماعی مناطق حاشیه نشین یاد کرد.

باستی ادامه داد: از دیگر راهبردهای استان بوشهر در بخش اجتماعی مناطق حاشیه نشین می‌توان به تسهیل زمینه ایجاد و فعالیت تشكل‌های مردمی در سطح محله‌ها، تامین حضور موثر شورایاری‌ها در تصمیمات مربوط به محله ها در نهادهای مرتبط با مدیریت شهری، تبیین نقش و جایگاه مدیریت محلی در ساماندهی امور محله ای برای ساكنان و همچنین نهادهای مدیریت شهری اشاره کرد.

وی تقویت تعامل بین شورایاری محله‌های هدف و همچنین شورای اسلامی شهر، تقویت تعامل بین ساكنان محله ها و معتمدان محلی و نهاد شورایاری به عنوان دیگر راهبردهای استان بوشهر در بخش اجتماعی مناطق حاشیه‌نشین یاد کرد.

http://media.mehrnews.com/d/2015/03/17/4/1622399.jpg?ts=1428389447387

مهمترین راهبردها در بخش اقتصادی

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر، استفاده از ظرفیت نهادهای اداری به منظور توسعه اقتصادی محله های هدف و ایجاد اشتغال برای ساكنان، افزایش مهارت های حرفه ای با تاكید بر جوانان و زنان، فراهم ساختن بستر اجرای فعالیت‌های اقتصادی بر اساس ظرفیت‌های محله‌ها، ایجاد شرایط مناسب برای بهره بری اقتصادی ساكنان و تامین شرایط لازم رسمیت بخشیدن به فعالیت‌های اقتصادی مجاز در محله‌ها را مهمترین راهبردهای استان در بخش اقتصادی مناطق حاشیه‌نشین عنوان کرد.

مهمترین راهبردها در بخش محیط زیست

محمدحسن باستی اضافه کرد: تقویت مشاركت و همكاری مردم در نظافت معابر و جمع‌آوری زباله، بهره‌گیری از برنامه‌های شهرداری و استفاده از ظرفیت‌های محیطی در توسعه فضای سبز، تامین همكاری بین بخشی در مورد انتقال یا كاهش اثرات زیست محیطی محل دفن زباله، توجه به ارتقای كیفیت بهداشت محیط محله های هدف توسط نهادهای ذی‌ربط ، ساماندهی وضعیت جمع آوری و دفع فاضلاب و كنترل و هدایت مسیرهای دفع آب های سطحی به خارج از مراكز مسكونی، مهمترین راهبردهای استان در بخش محیط زیست مناطق حاشیه نشین خواهد بود.

راه‌های جلوگیری از گسترش حاشیه‌نشینی

وی تصریح کرد: ابتدا راهکارهایی برای جلوگیری از گسترش پدیده شهرنشینی در دستور کار قرار خواهیم داد تا از طریق دستگاه‌های مربوطه از کاربری اراضی صیانت شود و همچنین در مناطقی که بنا به هر دلیل این پدیده اتفاق افتاده، دو نوع برخورد را می‌طلبد.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر ادامه داد: در آن مناطقی که حاشیه نشینی، مخاطرات جدی امنیتی و اجتماعی را در حوزه شهرسازی به دنبال دارد باید جمع شوند، اما آن بخشی که در حوزه شهرسازی قابل تدبیر هستند، به سمتی خواهیم رفت که مشکلات ساکنان آن حل شده و در قالب قوانین و مقررات، خدمات دریافت کنند.

محمدحسن باستی تاکید کرد: اغلب ساکنان محلات شهرنشین در استان بوشهر، کسانی هستند که مشکلات آنان قابل تدبیر است.

............................................
گفتگو: بتول سهراب‌پور

کد خبر 2533685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha