به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که روز بیستوپنجم فروردین و با حضور ملیکیان، رییس دانشکده شرقشناسی دانشگاه دولتی ایروان، وسکانیان، رییس بخش ایرانشناسی این دانشگاه و اساتید و دانشجویان دوره دکترای این بخش برگزار شد، حجتالاسلام هاشمیان، محقق اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در سخنانی ضمن تشریح دو مفهوم «ولایت» و «فقیه»، به تشریح ابعاد مختلف نظریه ولایت فقیه پرداخت.
وی با استفاده و تبیین داستان حضرت یوسف (ع) در قرآن، ولی فقیه را فردی دانست که دارای دو شاخصه امانت و علم باشد و عنوان كرد: این دو شاخصه امانت و علم در شخص ولی فقیه، از آیه «حفیظ علیم» در داستان حضرت یوسف (ع) به خوبی استناد میشود.
حجتالاسلام هاشمیان، همچنین ولی فقیه را فردی دانست که با داشتن علم، دارای سلامت نفس در حد اعلا باشد. وی افزود: چنین فردی است که میتواند جامعه انسانی را به سوی سعادت دنیا و آخرت راهنمایی كند.
وی در ادامه سخنان خود با تشریح و توضیح سه مفهوم تقابل، تعامل و تکامل، اظهار كرد: برخلاف آنچه بعضی تصور میكنند، دنیا، دنیای تقابل نیست؛ بلکه دنیای تعامل است و در اثر تعامل، تکامل حاصل میشود و یکی از جنبههای تعامل، تعامل دین و دنیا با یکدیگر است.
وی ادامه داد: برخی از متفکران به ویژه در دنیای غرب، به این نظریه دامن میزنند که دین و دنیا، دو جنبه متضاد زندگی بشر هستند و دائماً در تنازع با یکدیگر بسر میبرند؛ در حالیکه بین دین و دنیا تعامل کامل برای تکامل انسان برقرار است و این دو نمیتوانند از یکدیگر جدا باشند.
هاشمیان تأكید كرد: بر همین اساس است که دین اسلام دستور میدهد تا در رأس جامعه اسلامی، فردی که از نظر دانش از سطح بالایی برخوردار است و از نظر اخلاقی نیز در بالاترین درجات و کمالات اخلاقی قرار دارد، باید زمام امور جامعه را به دست گیرد و این همان مفهوم ولایت فقیه است.
نظر شما