۸ دی ۱۳۸۴، ۱۰:۵۲

علي‌اكبر صادقي: سيب در آثار من نماد انسان محروم معاصر است

علي‌اكبر صادقي: سيب در آثار من نماد انسان محروم معاصر است

سه سال پيش در جريان برگزاري يك نمايشگاه چهل اثر با مضمون سيب ارائه دادم و آنچه امسال در نمايشگاه جنبش هنر مدرن از من مشاهده كرديد، حاصل كار همان نمايشگاه است. سيب براي من نمادي از انسان محروم و ستمديده معاصر بوده است.

علي اكبر صادقي در گفتگو با خبرنگار تجسمي "مهر" با اعلام اين مطلب گفت: "عنوان نمايشگاهي كه سه سال پيش برگزار كردم "چهل ائتلاف" نام داشت. سيب براي من در اين چهل اثر نمادي از آسيب‌هايي بود كه به نوعي به انسان معاصر تحميل مي‌شد. بعدها فليمي براي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ساخته شد كه برگرفته از درونمايه‌هاي نمايشگاه من بود و توانست جايزه ويژه هيات داوران را به خود اختصاص دهد."

اين نقاش باسابقه درباره جايگاه رشته نقاشي تصريح كرد: "وقتي به عنوان يك نقاش پا به عرصه‌هاي بين‌المللي مي‌گذارم و تكنيك و عملكرد نقاشان اروپايي را مي‌بينم به اين نتيجه مي‌رسم كه اين گروه از نقاشان چه در ارائه آثار مدرن و چه در نمايش آثار كلاسيك، آگاهي و دانش بيشتري دارند. روي اين اصل، آگاهي‌بخشي و ارتقاء سطح معلومات هنرمندان ايراني بايد حتما از طريق رسانه‌هاي ارتباط جمعي انجام شود. نوآوري در حوزه هنرهاي تجسمي مقوله‌اي است كه يك هنرمند بايد حتما آن را مد نظر داشته باشد."

صادقي گفت: "ممكن است يك نقاش حتي در رشته طراحي سرآمد باشد، اما به دليل نداشتن نوآوري در كارها نتواند به موفقيت‌هاي مطلوبي دست يابد. امروز آنچه در حوزه هنرهاي تجسمي شاهد هستيم ورود ويدئوآرت‌ها و هنرهاي مفهومي است. درباره اين زيرشاخه‌ها بايد صادقانه بگويم كه نقاشان و اساسا هنرمندان پيشكسوت اين انواع هنري را قبول ندارند. البته نپذيرفتن هنرمندان به معناي كشيدن خط بطلان بر هنر مدرن نيست. به خاطر دارم در نمايشگاهي كه در هانوفر آلمان برگزار شده بود، شركت كردم. در جريان برگزاري اين نمايشگاه به انبوهي از تيرآهن‌ها برخوردم كه كناري چيده و انباشته شده بودند. من واقعا در درجه اول به اين فكر كردم كه اين تيرآهن‌ها براي ساخت و ساز است، اما بعد متوجه شدم كه از اين مصالح براي يك چيدمان هنري استفاده شده.  درباره ويدئوآرت‌ها نيز معتقدم ويدئوآرت به نوعي هنر سينما به شمار مي‌آيد و اصلا در حوزه هنرهاي تجسمي نمي‌گنجد."

اين هنرمند در ادامه تصريح كرد: "تصور من بر اين است كه منتقدان هنري بايد با ارائه مقالات هنري در خصوص سبك‌ها و كارهاي هنري بر رشد و اعتلاي حيطه هنر بيفزايند. رسانه‌هاي گروهي نيز مي‌توانند در پررنگ كردن اين مقوله نزد مخاطب نقش به سزايي داشته باشند."

صادقي در پاسخ به اين پرسش خبرنگار تجسمي "مهر" كه اصلي‌ترين معضلات سيستم آموزشي هنر چيست؟ گفت: "واقعيت اين است كه نمي‌توان دقيقا به اين نكته اشاره كرد كه سيستم آموزشي ما كاملا غلط است يا كاملا خالي از اشكال. در واقع، بيشتر دانشگاههاي دنيا در حال حاضر اين مطلب را به دانشجويان هنر يادآوري مي‌كنند كه در ارائه اثر هنري بايد خلاقيتي وجود داشته باشد تا اثر هنري بتواند در بعد موفقيت‌آميزي قرار گيرد. به بيان ساده‌تر، ما تا زماني كه كار كلاسيك در زمينه هنرهاي تجسمي انجام نداده‌ايم، نمي‌توانيم قدم‌هاي بزرگتري برداريم."

کد خبر 271599

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha