به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر سردار سرتيپ خلبان محمد باقر قاليباف صبح امروز با حضور در جمع دانشجويان دانشگاه ادبيات شهيد بهشتي تهران به پرسشها وسوالات دانشجويان درخصوص مسائل مختلف دانشجويان و مشكلات مربوط به آنها در جامعه پاسخ گفت .
فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان در خصوص مسئله لباس شخصي ها و تعامل پليس با دانشجويان اظهارداشت : لباس شخصي ها در حوادث اجتماعي مختلف واز جمله حادثه خرداد ماه امسال چند قشري هستند كه يك بخش آن مديران و عوامل وزارت كشور ، وزارت اطلاعات و نيروي اطلاعاتي ناجا را شامل مي شود البته اين افراد به لحاظ نوع ماموريتشان مجبور به حضور در صحنه بدون لباس فرم هستند ولي اين نيروها حق هر گونه برخورد فيزيكي را با افراد در حين ماموريت ندارند بجز اينكه در صورت نياز كارت شناسايي خود را ارئه دهند .
وي همچنين در ادامه اظهار داشت : در نا آراميهاي اخير 97 تن از بهترين هاي نيروي ناجا دچار صدمات شديد جسمي از ناحيه چشم ، صورت و دست شده اند ضمن اينكه از كل دستگير شدگان نيز فقط 4درصد آنها دانشجو بوده و مابقي اراذل اوباش خود سر را شامل مي شدند .
وي در ادامه با بيان اينكه نيروي انتظامي اجازه انجام اعمال خلاف قانوني و اقدامات بر هم زننده نظم اجتماعي به هيچ فرد و گروهي ( با هر نيتي كه باشد ) نخواهد داد افزود : بخشي از لباس شخصي ها در حوادث كوي دانشگاه خرداد ماه امسال عوامل خود سر و عده اي نيز دانشجو نمايان بودند كه بر اساس باورها و اعتقادات خود اقدام به اعمال مجرمانه و خود سر مي كردند .
سردار قاليباف در پاسخ به سئوال ديگري مبني بر نحوه حضور پليس با نيروهاي امنيتي در محيط دانشگاهها به هنگام وقوع حوادث دانشگاهي گفت : بنده با هر گونه حضور پليس از جنبه امنيتي مخالف هستم اما در برخي موارد از جهت تامين امنيت عمومي دانشجويان و به منظور برخورد با باندهاي مواد مخدر يا مشروبات الكلي و غيره حضور فعال پليسي در سطح دانشگاه با كمك و همكاري مديريت دانشگاه و دانشجويان الزامي است .
سردار قاليباف همچنين در خصوص نوع برخورد نيروي انتظامي و عوامل خود سر و لبالس شخص ها گفت : به دنبال واقعه خوابگاه طرشت نيروي انتظامي در اولين اقدام با اعلام شكايت از سعيد عسگر و عوامل خود سرديگر پرونده را به همراه مدارك و مستندات لازم تحويل قاضي پرونده داد و از اين پس در راستاي وظايف خويش اجازه انجام هيچ گونه عمل مجرمانه و خلاف قانون را به اين گونه افراد نخواهد داد .
فرمانده نيروي انتظامي نگاه پليس و دانشجويان را نسبت به يكديگر در حال تغيير و مطلوب توصيف كرد و افزود : تا قبل از سال 79 با توجه به وقوع مسئله 18 تير رابطه نيروي انتظامي با داشجويان با يكديگر دچار خدشه شده بود اما در پي تلاش پليس طي سالهاي اخير شاهد اين هستيم كه در حوادث خرداد ماه با ورود پليس به محوطه كوي، دانشجويان به گرمي از آنها استقبال كردند .
سردار قاليباف در پاسخ به انتقاد يكي از دانشجويان نسبت به برخورد سليقه اي و نامناسب برخي مامورين نيروي انتظامي با شهروندان گفت : شهر وندان در صورت مشاهده چنين تخلفاتي از سوي مامورين نيروي انتظامي در زمان انجام ماموريت حق مقابله يا تذكر به آنها را ندارند اما بدون حضور د ركلانتري و يا نوشتن گزارشي از طريق تماس با شماره 197 مي توانند موضوع را رسيدگي نمايند .
وي با تاكيد به اينكه ناجا از طريق برخورد قاطع با مامورين متخلف اجازه شكل گيري بي اعتمادي نسبت به پليس را در افكار عمومي نخواهد داد تصريح كرد : تاكنون از زمان راه اندازي تلفن 197 ناجا به صد و 18 هزار مورد شكايت از پرسنل خود را رسيدگي كرده است .
سردار قاليباف در ادامه اين مراسم خاطر نشان كرد : پليس در حين اقتدار و برخورد قانوني با مجرم و اعمال مجرمانه حق اين را ندارد كه پا را فراتر از قانون بگذارد كه البته اين موضوع در آموزشها و فرهنگ درون سازماني نيز نهايت توجه شده است .
فرمانده نيروي انتظامي كشور در پاسخ به سئوال يكي از دانشجويان در زمينه موضوع سلاح هاي هسته اي و امضاي پروتكل الحاقي گفت : ايران از ابتدا در استفاده از سلاح هاي هسته اي و كشتار جمعي محدوديت هاي شرعي و انساني داشته است به طوريكه در دوران جنگ با وجود داشتن توانايي تكنولوژي و دانش فني لازم به حملات شيميايي عراق پاسخ نداد .
وي در ادامه تحريم ايران از دستيابي به تكنولوزي و انرژي هسته اي را توهين به ملت ايران دانست و افزود : كشورهاي استعمارگر بخاطر تبديل ايران به تهديدي عليه منابع آنها در منطقه آسيا به دنبال بهانه گيري ها و پرونده سازي عليه كشورمان هستند .
فرمانده نيروي انتظامي همچينين در پاسخ به سئوال دانشجوي ديگري ميني بر اينكه مسئوليت برخورد با پديده بد حجابي با چه ارگان و يا دستگاهي است افزود : عدم برخورد علمي و منطقي با مسايل اجتماعي وآسيبهاي مبتلا جامعه را دچار عدم تعادل وتنش هاي اجتماعي خواهد كرد.
وي از پديده بد حجابي به عنوان يك آسيب اجتماعي نام برد و افزود : نوع برخورد با بدحجابي بايد تركيبي از اقدامات پيشگيرانه پليسي و نهادهاي اجتماعي باشد لذا بهتر است از پليس نخواهيم كه با اين مسئله در خيابان برخورد فيزيكي كند .
سردار قاليباف با بيان اينكه تعريف مشخص و دقيقي از پديده بد حجابي نداريم تصريح كرد : بخشي از اين پديده در قالب انحرافات اجتماعي و بخشي از آن به عنوان عامل بروز آشفتگيهاي اجتماعي محسوب مي شود .
وي در همچنين يكي از ماموريتهاي پليس زن را برخورد هاي پيگيرانه انتظامي با پديده بد حجابي دانست .
نظر شما