محمد فانی در گفتگو با مهر اظهار داشت: بخش مرکزی شهرستان مشهد با ۲۳۷ روستا دارای ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است که بزرگترین بخش روستایی کشور را نیز تشکیل می دهد.
وی یکی از عوامل اصلی شکل گیری حاشیه شهر مشهد را بخش مرکزی این شهرستان دانست و افزود: این بخش از شهرستان مشهد توان و ظرفیت تبدیل به شهرستان مستقل و مدیریت جداگانه را دارد.
نائب رییس شورای شهرستان مشهد اضافه کرد: در این راستا شورای بخش مرکزی شهرستان مشهد عنوان شهرستان طوس را به مدیران پیشنهاد داده اند که ضروری است هیئت دولت اقدامات لازم جهت تعریف ساختار اداری و منسجم آن را هر چه سریعتر انجام دهند.
وی در ادامه به اساسی ترین مشکلات روستاهای بخش مرکزی شهرستان مشهد اشاره کرد و گفت: از جمله مشکلات این روستاها می توان به نبود اشتغال، آموزش و پرورش پویا و هدفمند، بهداشت نام برد که در واقع عوامل اصلی توسعه پایدار هر جامعه است.
فانی با بیان اینکه قبل از انقلاب جمهوری اسلامی ایران ۳۰ درصد جمعیت کشور شهرنشین و ۷۰ درصد روستایی بودند، ابراز کرد: بعد از انقلاب این نسبت معکوس شد و با تاسیس ۵۰۰ شهر جدید ۲۸ درصد جمعیت کشور در روستا و ۷۲ درصد آن در شهرها زندگی می کنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات اساسی زندگی در روستاها هیچ فرد روستایی رغبت و انگیزه کافی برای ماندن و زندگی کردن در روستاها را ندارد.
عضو هیئت رئیسه شورای بخش مرکزی شهرستان مشهد با اشاره به متقاضیان عضویت در شوراهای روستایی عنوان کرد: عضویت در شوراها و فعالیت در آن به دلیل نداشتن حق الزحمه و اعتبارات لازم جهت بهبود وضعیت روستاها با مشکل روبرو شده است بطوریکه این وضعیت یکی از عوامل بازدارنده برای جذب اهالی روستا به شوراها است.
وی در ارتباط با کاهش اعضای شوراهای شهر در کشور گفت: این مصوبه می تواند از جهتی باعث چابک سازی سازمانی شود اما از جهات دیگر می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.
فانی با اشاره به لایحه مدیریت یکپارچه شهری تاکید کرد: امیدواریم این لایحه هر چه سریعتر در مجلس تصویب شود تا بتوان به شکل صحیح تری وضعیت شهرها و روستاها را مدیریت کرد.
نظر شما