پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۲ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۵۹

در قالب چهارمین مراسم اختتامیه تئاتر دانشگاهی

جشنواره هجدهم با بدهی به سازنده تندیس و هتل به کار خود پایان داد

جشنواره هجدهم با بدهی به سازنده تندیس و هتل به کار خود پایان داد

هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران در حالی مراسم اختتامیه بخش پژوهش و نمایشنامه‌نویسی را برگزار کرد که این جشنواره هنوز تعهدات مالی خود اعم از جایزه برگزیدگان را پرداخت نکرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران و آخرین مراسم در نظر گرفته شده برای این دوره از جشنواره، به معرفی برگزیدگان بخش پژوهش و نمایشنامه نویسی اختصاص داشت که شامگاه سه‌شنبه ۲۱ مهرماه در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی برگزار شد. این مراسم که قرار بود رأس ساعت ۱۹ آغاز شود، با یک ساعت تأخیر و در ساعت ۲۰ آغاز شد.

تأخیر به وجود آمده در آغاز مراسم باعث شد که سعید اسدی دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر که از ساعت ۱۹ تا ۱۹:۴۰ در لابی سالن محل برگزاری مراسم حضور داشت، به دلیل حضور در جلسه‌ای دیگر، پیش از آغاز مراسم ناچار به ترک سالن شد.

با آغاز مراسم که با حضور جمعی از دانشجویان و با اجرای کیوان ساکت‌اف همراه بود، امیر مرسلی دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران گفت: بعد از ۱۰ ماه آخرین مراسم اختتامیه جشنواره هجدهم را برگزار می‌کنیم. از دوستان خود در دبیرخانه جشنواره که با بی‌پولی محض دبیرخانه، بدون چشمداشت کار کردند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی از دانشجویان شرکت کننده در جشنواره هجدهم که هنوز کمک هزینه خود را دریافت نکرده‌اند، همچنین سازنده تندیس‌های جشنواره و هتل محل اقامت مهمانان جشنواره هجدهم که پول خود را دریافت نکرده‌اند، عذرخواهی کرد.

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران، جایزه پژوهش و جایزه نمایشنامه نویسی تئاتر دانشگاهی را از مهمترین جوایز تئاتری دانست که به نام زنده‌یاد اکبر رادی و فرهاد ناظرزاده کرمانی اهدا می‌شوند. 

مرسلی یادآور شد: بسیاری گمان می‌کردند که آخرین مراسم اختتامیه جشنواره هجدهم که اختصاص به اهدای جوایز پژوهش و نمایشنامه نویسی دارد، برگزار نمی‌شود اما ما تلاش کردیم که این مراسم برگزار و جوایز اهدا شوند. 

وی در پایان سخنان خود از استادان تئاتری که از آن‌ها برای حضور در مراسم دعوت به عمل آمده بود اما در این مراسم حضور پیدا نکردند، گله کرد.

حبیب‌الله اسماعیلی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی دیگر سخنران مراسم اختتامیه بخش پژوهش و نمایشنامه‌نویسی هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران بود. وی مشکلات مالی جشنواره تئاتر دانشگاهی مشکلی کلی دانست که منشاء آن همراه نبودن سیستم اداری و سیستم دانشجویی است. 

وی تأکید کرد: انصاف این است که بگوییم فعالیت‌های دانشجویی نسبت به دوره‌های گذشته حرفه‌ای‌تر شده است. ما در دوره اصلاحات نهال تئاتر دانشگاهی را کاشتیم که حالا به درختی تنومند تبدیل شده است.

اسماعیلی با اشاره به تغییر ذائقه دانشجویان سال‌های اخیر نسبت به سال‌های نه چندان دور گذشته، متذکر شد: در گذشته کارهای دانشجویی نظیر نشریات دانشجویی با کمترین بضاعت مالی ولی با کیفیت مطالب بالا منتشر می‌شدند اما حالا دانشجویان این کار را با زرق و برق انجام می‌دهند در حالیکه این نشریات مخاطب چندانی ندارد.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در بخش پایانی سخنان خود در این مراسم، تصریح کرد: اگر با پدیده تئاتر به همزیستی صلح‌آمیز و کم کردن آلام بشری کمک نکنیم، کاری نکرده‌ایم. در شرایط فعلی که در نقاط مختلف جهان حمام خون به راه افتاده، اگر بتوانیم همدیگر را تحمل کنیم و از خشونت کلامی بپرهیزیم، می‌توانیم مانع خشونت فیزیکی شویم.

​در ادامه حسین میرزایی مدیرکل فرهنگی وزارت علوم نیز به ایراد سخنانی پرداخت. وی بخش بین‌الملل و برگزاری جشنواره مناطق بعد از چند دوره تعطیلی را از جمله نقاط قوت و وجوه تمایز جشنواره هجدهم با دوره‌های قبلی این رویداد دانشگاهی دانست.

وی با بیان اینکه هر چه حمایت از جشنواره تئاتر دانشگاهی بیشتر باشد شرایط بهتر خواهد بود، اظهار کرد: اما محدودیت‌هایی وجود دارند که لاجرم اجازه حمایت‌های بیشتر را نمی‌دهند. زمانی با مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد تفاهم‌نامه‌ای را منعقد کردیم که طی آن با یارانه‌ای که برای خرید بلیت تئاتر توسط دانشجویان در نظر گرفته شده بود، دانشجویان تنها ۲۵ درصد هزینه بلیت را پرداخت می‌کردند. متأسفانه این تفاهم‌نامه اجرایی نشد و وزارت علوم به تنهایی ۷۰ درصد بهای بلیت نمایش‌ها را متقبل شد.

مدیرکل فرهنگی وزارت علوم تأکید کرد: سعی‌مان بر این بوده که تعهدی را که داریم، انجام دهیم و پرونده مالی هر دوره از جشنواره، قبل از انتشار فراخوان دوره جدید، بسته شود. راجب جشنواره هجدهم هم همین اصرار را دارم و پیش از انتشار فراخوان جشنواره نوزدهم در دی‌ماه سال جاری، تعهدات مالی جشنواره هجدهم را پرداخت می‌کنیم.

​در بخش پایانی مراسم اختتامیه بخش پژوهش و نمایشنامه‌نویسی هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران، برگزیدگان این دو بخش معرفی شدند.

در بخش مقاله ترجمه‌ای، ۲ لوح تقدیر و ۲ جایزه ۴۰۰ هزار تومان جایزه نقدی به دانیال قاسمی‌پور و امین حیدری اهدا شد.

در بخش مقاله تألیفی نیز ۲ لوح تقدیر و ۲ جایزه نقدی ۴۰۰ هزار تومانی به علی رویین و آیدا حق‌نژاد اهدا شد و تندیس برگزیده به همراه ۸۰۰ هزار تومان جایزه نقدی به پروانه احمدی رسید.

در بخش نمایشنامه‌نویسی اقتباسی نیز ۲ لوح تقدیر و ۲ جایزه نقدی ۴۰۰ هزار تومانی به مجید کیانیان نویسنده «سمفونی مردی که می‌خواست» و مهدی چاکری نویسنده «موضوع موقت» اهدا شد. تندیس برگزیده به همراه ۸۰۰ هزار تومان جایزه نقدی هم به اتابک انوری نویسنده «سه روایت از مردن» اهدا شد.

در بخش نمایشنامه‌نویسی تألیفی نیز ۲ لوح تقدیر و ۲ جایزه نقدی ۴۰۰ هزار تومانی به مهدی میرباقری و فریدون ولایی اهدا شد و محمد منعم نیز توانست تندیس برگزیده و جایزه نقدی ۸۰۰ هزار تومانی را از آن خود کند.

پخش کلیپی در خصوص زنده‌یاد هما روستا، اجرای موسیقی زنده توسط گروهی به سرپرستی آرش عزیزی و اجرای استندآپ کمدی توسط یکی از دانشجویان تئاتری که با با استقبال هم مواجه شد، از جمله بخش‌های مختلف مراسم اختتامیه بخش پژوهش و نمایشنامه‌نویسی هجدهمین جشنواره بین‌‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران بودند.

کد خبر 2940486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha