به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رزونامه اينديا ديلي، " ديويد مالفرد" در گفتگو با تلويزيون NDTV هند و در پاسخ به اين سوال كه وي چقدر اطمينان دارد تا اين طرح با توجه به برخي انتقادها مورد تصويب كنگره قرار گيرد، اظهار داشت :"درباره اين طرح مذاكره شده است. اين يك طرح بسيار سازنده و معتبر است، به نظر من اين طرح شايسته يك توجه مثبت است."
مالفرد افزود: طرح انرژي هسته اي غيرنظامي به انزواي هند پايان خواهد داد و در سيستم منع گسترش سلاحهاي هسته اي قرار خواهد داشت.
وي با اشاره به سفر جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا به هند خاطرنشان كرد:" اين ديدار مطمئنا مهمترين ديداري بوده است كه رئيس جمهور تاكنون به هند داشته است."
مشاور امنيت ملي هند پنج شنبه اعلام كرد كه هندوستان و آمريكا يك قرارداد تاريخي همكاري هسته اي غيرنظامي امضا كردند.
اگرچه اين قرارداد بايد به تصويب كنگره آمريكا برسد، ولي در عين حال اين همكاري به هند اجازه خروج از انزوا در اين زمينه را خواهد داد و از طريق آمريكا يا كشورهاي ديگر به سوخت و راكتورها براي اهداف غيرنظامي دست خواهد يافت.
هند از قدرت هاي هسته اي جهان به شمار مي رود كه پيمان منع گسترش سلاحهاي هسته اي "ان.پي.تي" را امضا نكرده است. اولين آزمايش هسته اي هند در سال 1974 ميلادي انجام گرفت.
توسعه انرژي هسته اي غيرنظامي براي هند كه 70 درصد از نيازهاي خود را از طريق واردات نفت تامين مي كند، بسيار حياتي است.
نظر شما