به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از ايرنا رييس جمهورى در ادامه اين نشست مطبوعاتي در حاشيه دهمين اجلاس سازمان كنفرانس اسلامي درپاسخ به سئوالي مبني بر احتمال حمله آمريكا به ايران پس از افغانستان و عراق گفت : فكر نمي كنم آمريكااين اشتباه بزرگ را تكرار كند، آمريكا و اسرائيل درموقعيتي نيستند كه بخواهند با ايران روبرو شوند.
خاتمي در عين حال آمادگي ملت ايران را براى دفاع از آرمان ها و تماميت ارضي كشور اعلام كرد.
وى درخصوص حمله آمريكا به افغانستان و عراق گفت : جمهورى اسلامي ايران درمورد دخالت آمريكا در افغانستان و سپس عراق اعتراض كرد و اين درحالي بود كه هر دو رژيمي كه در اين كشورها وجود داشت ، به ايران آسيب رسانده بودند.
خاتمي بااشاره به جنايات رژيم صدام حسين كه از كمك هاى آمريكا و برخي از كشورهاى غربي برخوردار بود ، گفت : صدام حسين در حلبچه يك شهر را نابود كرد اما جمهورى اسلامي ايران با حمله نظامي مخالف بود ، چون معتقد بود با كمك دنيا و همسايگان مي توان مشكل را حل كرد، ولي آمريكائيها حرف گوش ندادند .
وي تصريح كرد: همه كشورهاى دنيا با حمله موافق نبودند ولي آمريكا با غرور خودش حمله كرد و هم اكنون معتقدم آمريكائي ها به اين نتيجه رسيده اند كه پيشنهاد ما در مورد عراق درست بود .
خاتمي نارضايتي روزافزون درعراق و گرفتار شدن نيروهاى آمريكايي در اين كشور و كشته شدن همه روزه تعدادى از نيروهاى اشغالگر و مردم عراق را گوشزد كرد و گفت : افكار عمومي امروز به طور روز افزوني با حضور آمريكا در عراق مخالفت مي كند و آمريكا هزينه فوق العاده اى دراين كشور متحمل مي شود .
وى بااشاره به شكست آمريكا درافغانستان و عراق گفت : آمريكادر افغانستان قرار بود بن لادن و طالبان را از بين ببرد و در عراق قرار بود سلاح كشتار جمعي را كشف و دمكراسي برقرار كند كه در هر دو مورد به هدفش نرسيد .
رييس جمهورى احتمال حمله آمريكا به ايران و اقدام به اين "ناداني " را بعيد دانست .
خاتمي دربخش ديگرى ازاين نشست خبرى درباره تبليغات رسانه هاى غرب عليه جهان اسلام و ضرورت مقابله رسانه هاى اسلامي باآنهاگفت : متاسفانه يكي از نقاط ضعف كشورهاى اسلامي ، ضعف تبليغاتي است .
خاتمي افزود : بايد بپذيريم كه غربيها دراين زمينه از مابسيار نيرومند ترند و در دنياى ارتباطات امروز ، آن كسي كه حتي چند ثانيه زودتر خبر را مخابره كند مي تواند فضا را بدست بگيرد.
وى خاطرنشان كرد : مانيازمند همكاريهاى بيشتر در زمينه گسترش ارتباطات هستيم تاواقعيات را آنگونه كه هست به دنيا منتقل كنيم .
رييس جمهورى اظهار داشت : البته متاسفانه برخي مواقع ، در خبرها و تحليلهايي كه گفته مي شود ، اغراض سياسي وجود دارد ، بزرگنمايي مي شود و يا مسايلي پنهان نگه داشته مي شود.
خاتمي اضافه كرد : كشورهاى اسلامي اگر مجهز به وسايل ارتباط جمعي قوى باشند ، به شرط اينكه آنها فقط سخنگوى حكومتها نباشد و مستقل و آزاد بتوانند واقعيتها را منعكس كنند ، خود بخود بخش قابل توجهي از تبليغات رسانه اى ديگران خنثي خواهد شد .
وى تاكيد كرد : داشتن رسانه هاى قوى و معتبرمستلزم داشتن حكومتهاى دموكراتيك و مردمي و احترام گذاشتن به آزادى انديشه و بيان است .
خاتمي گفت : به اعتقاد من اگر كشورهاى اسلامي و شرق بسوى تجربه استقراردموكراسي واقعي و مردمي به پيش بروند ، وسايل ارتباط جمعي مردمي نيز مي توانند از منافع و مصالح كشورهاى خودشان دفاع كنند و حتي با رسانه هايي كه يا سوء نيت دارند و يا سوتفاهم برايشان پيدا مي شود،مقابله كنند .
وى با بيان اينكه بايد رسانه ها را تقويت كرد، گفت : البته يكي از مسايلي كه همواره در كنفرانس اسلامي مطرح بوده است ،ارتباطات ميان يكديگرو تقويت رسانه هاى جمعي دنياى اسلام است .
رييس جمهورى بااشاره به اينكه تقويت رسانه ها با توصيه نمي شود، افزود : ما در درون خود اول بايد كشورهاى آزاد كه در آن فكر بتواند براحتي تبادل پيدا بكند داشته باشيم كه در دل آن هم اقتصاد قوى و هم رسانه قوى خواهيم داشت در اين صورت است كه ما مي توانيم با بعضي از بدفهمي ها يا سوء نيتهايي كه در دنيا است ، مقابله كنيم و اميدواريم كه در اين زمينه كنفرانس اسلامي بتواند گامي بردارد.
خاتمي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آمريكا ، استراليا و غرب از سخنراني ماهاتير محمد نخست وزير مالزى انتقاد كرده اند، گفت: بسيار سخنان منطقي و خوبي بيان كردند و ما آن را تاييد مي كنيم .
وى افزود : معلوم نيست آنچه كه آمريكاييها و استرالياييها نپسنديدند آن باطل باشد ، حقايقي بود هم توجه مي داد به دنياى اسلام كه اگر ما به حقايق اسلام برگرديم قوى خواهيم شد هم مي گفت كه راه مقابله با دشمنيها و فشارها و ستمهايي كه مي شود اين است كه ما خودمان را قوى كنيم تا آن وقتي كه ضعف ، فقر و جهل داريم و بنده اضافه مي كنم تاآن وقتي كه حكومتهايمان صددرصد برخاسته از مردم نباشند و مردم پشتيبان حكومتها نباشند خود بخود در معرض آسيبها و تهديدها هستيم .
رييس جمهورى اضافه كرد : اگر بخواهيم جنگ نظامي هم بكنيم آنها بسيار از ما قويتر هستند راه اين است كه قوى بشويم و قوى شدن در سايه دستيابي به علم ، فناورى و نظامهاو جوامع دموكراتيك دردرون خود ماست . آن وقت ديگران هم اگر بخواهند به ما ستم كنند با كشورها و ملتهاى قوى روبرو هستند كه يا نمي توانند حمله بكنند و يا اگر بتوانند صرفشان نمي كند.
وى درباره رفع تهمت هايي كه عليه ايران در خصوص فعاليت هاى هسته اى مي زنند، گفت : به نگرانيهاى دنيابراى اينكه باز ما شاهد توسعه سلاحهاى اتمي نباشيم ، احترام مي گذاريم و در اين زمينه هم با كمال حسن نيت با همه دنيا و آژانس بين المللي انرژى هسته اى همكارى مي كنيم تا به آنچه كه واقعا در ايران نيست ، مطمئن بشوند .
خاتمي اظهار داشت : يك اراده سياسي نيز پشت اين قضيه است كه فقط مي خواهد ايران را تحت فشار قرار دهد همان سياستي كه يك ذره نگراني ندارد از اينكه بزرگترين زرادخانه اتمي در اسراييل است كه الان بين 200 تا400 كلاهك اتمي دارد و سلاحهاى شيميايي و ميكروبي دارد.
وى خاطرنشان كرد : آنهاهيچ نگران نيستند كه اين بزرگترين خطرى كه براى دنياى اسلام و خاورميانه است بزرگترين زرادخانه اتمي را دارد و ما كه گامهاى اوليه را فقط براى تهيه سوخت نيروگاه هسته اى برداشته ايم و همه چيز ما آشكاراست مورد فشار قرارمي گيريم اين فشار سياسي وجود داشته است .
رييس جمهورى گفت : ما اميدواريم بصورت فني و حقوقي بتوانيم آنهايي را كه خيرخواه هستند قانع كنيم ، و همكاريهايمان را كه با آژانس و كشورهاى دنيا موفق بوده و از جمله من در همين نشستهايي كه در حاشيه اين اجلاس با كشورهاى دنيا دارم ، توضيحات من براى آنها جالب بود، ادامه بدهيم .
وى افزود : اميدواريم كه بتوانيم در برابر اين فشارها مقاومت كنيم وافشا بكنيم آن دروغهايي كه عليه جمهورى اسلامي گفته مي شود ،درعين حال به دنيا اطمينان دهيم كه سلاح اتمي نداريم و به دنبال آن نيستيم .
رئيس جمهوري در حاشيه دهمين نشست سران سازمان كنفرانس اسلامي در مالزي:(4)
آمريكا و اسرائيل در موقعيتي نيستند كه با ايران روبرو شوند
سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري در نشست مطبوعاتي مالزي گفت: آمريكا اشتباه بزرگ حمله به عراق را درمورد ايران تكرار نمي كند ضمن اينكه آمريكا و اسرائيل در موقعيتي نيستند كه با ايران روبرو شوند.
کد خبر 31315
نظر شما