به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، پرويز داودي امروز در مراسم افتتاحيه نمايشگاه صنايع دستي افزود: صنايع دستي آميخته اي از دو عنصر عشق و لطافت و حركت دهنده نظام از جنبه هاي مختلف اقتصادي و فرهنگي است و
معاون اول رئيس جمهور گفت: در بعد اشتغال به ويژه در استانهاي محروم آمار بيكاري بالااست به ويژه در بخش جوانان نياز است اشتغال براي معيشت و دوري از فساد در استانهاي محروم فعال و تسريع شود.
وي تصريح كرد: بايد هر چه سريعتر وارد مناطق محروم و فقير كشور شد و سياستهاي مناسب اقتصادي را اجرا كرد.
داودي تاكيد كرد : براي ترميم اين نقاط ضعف ، دولت نهم سياستهايي را پيش گرفته كه اخبار مربوط به آن شنيده مي شود و سفرهاي دولتي در اين جهت است تا كادر اداري از نزديك فقر و محروميت مردم را شاهد باشند و سياستها را بر اين مبنا تسريع بخشند.
معاون اول رئيس جمهور گفت : در بخش بودجه با حمايت مجلس و بانكها كه از اين محل نيز انتظار ياري داريم اين بودجه را به سمت استانهاي محروم سوق دهد، زيرا معضل اشتغال كنار گذاشتني نيست.
داودي ادامه داد: افزايش ثروت جامعه بايد دنبال شود ، كشوري كه دنبال اين موضوع نيست، نمي خواهد فقر را برطرف كند اما با مديريت مناسب مي توان اين ثروت را با رعايت ارزشهاي ملي ، اسلامي ، ايراني اين ارزش ها را خلق و درآمدها را توزيع مناسب كرد.
وي افزود: شايد صنايع دستي يكي از بخشهايي است كه جواب جامعي براي بخشي از مشكلات ما دارد و ميتواند بسيار اشتغالزا باشد.
معاون اول رئيس جمهوري گفت: هم اكنون 480 رشته صنايع دستي فعال است كه اگر هر صنعت هزار نفر در آن شاغل باشند ، 480 هزار نفر مي شود و اين رقم كمي نيست.
وي گفت: 18 هزار ميليارد تومان منابع بانكي در اين بخش قرار داده ايم با نرخ سود علي الحساب 9 درصد و يارانه 5 درصد كه هم اكنون در حال انتقال است كه مي توان با مديريت صحيح آموزش مناسب و ايجاد امكانات در بخش صنايع دستي موثر باشد.
داودي گفت: اين مبلغ دامنه وسيعي دارد و صنايع دستي مي تواند ازآن استفاده كند كه به محض جاري شدن اين مبلغ مي توان منابع بيشتر را به اين بخش سوق داد.
معاون اول رئيس جمهور خاطرنشان كرد: صنايع دستي عمدتا ارزش افزوده بالايي دارد كه اين در جهت اهداف ما است.
وي افزود: هيچ وقت قادر نيستيم درآمدي معادل صادرات نفت را از بخش صنايع دستي به دست آوريم اما اگر سهم مناسب در مجموعه توليد قرار بگيرد ، مي تواند هدايتگر باشد.
داودي با اشاره به شعار دولت مبني بر عدالت گفت: بر اين اساس بايد اختلاف سطح درآمدها را از اين موضوع ترميم كرد ، چرا كه آمارهاي اختلاف درآمدها بين دهك اول و آخر چندين ده برابر است.
وي خاطر نشان كرد: با مراجعه به استان هاي محروم حتي خوزستان كه بر ثروت كشور نشسته است ، شاهديم مناطق محروم با محروميت بالا وجود دارد و صنايع دستي در صورت ترويج مي تواند فعال عمل كند و برخي ناملايمات توزيع ناعادلانه را ترميم كند.
معاون اول رئيس جمهور افزود: براي اجراي اين كار در دولت نهم سياستهايي انجام شده كه ادغام از اين جمله است تا هويت بالاتري به صنايع دستي بخشيده شود.
داودي گفت: صنايع دستي در بخش صنعت گم بود اما در اين بخش تحت مديريتها به جايگاه واقعي خود مي رسد و تلفيق نمايش خوبي در جامعه ارايه مي دهد.
معاون اول رئيس جمهور افزود: تسهيلات بانكي براي استفاده صنايع دستي اختصاص يافته كه انتظار داريم روساي سازمانهاي صنايع دستي و ميراث فرهنگي وگردشگري طرح جامعي براي تحرك اين صنعت ارايه كند تا براي ارايه تسهيلات بانكي ارزان و ايجاد امكانات جهت بازاريابي نيز اقدام شود.
وي گفت: دولت نيز با استفاده از ابزارهاي خود مي تواند خريدار صنايع دستي باشد به جاي اينكه از ساخته هاي مكانيكي خارجي استفاده كند كه اين طرح نيز در دست تدوين است.
داودي ابراز اميدواري كرد: زمينه مناسبي در كشور وجود دارد كه مي توان با ترويج صنايع دستي هويت ملي و معنويت ارزشهاي اسلامي را در سطوح بالا به خصوص بازارهاي بين المللي با استفاده از مديريت مناسب نشان داد.
وي گفت: دولت نهم با تمام قوا تمهيداتي كه متخصصان براي تحرك اين صنعت مي انديشند را اعمال و حمايت مي كند تا شاهد توليدات بيشتر ، اشتغال و صادرات در اين بخش باشيم.
معاون اول رئيس جمهور در پايان با اشاره به اعداد و ارقام صادرات صنايع دستي گفت: آمار ارائه شده خجالت آور است و قطعا چيزي نيست كه ساختار ارزشي كشور از آن انتظار دارد و بايد جهشي در آن انجام شود.
نظر شما