پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۲۲ خرداد ۱۳۸۵، ۱۴:۵۴

موسسه بروكينگز آمريكا :

متقاعد كردن ايرانيان براي توقف برنامه هسته اي امكانپذير نيست

متقاعد كردن ايرانيان براي توقف برنامه هسته اي امكانپذير نيست

خبرگزاري مهر - گروه انرژي هسته اي : يكي از مراكز مهم و مشاور دستگاه ديپلماسي در آمريكا معتقد است كه چندين عامل كليدي وجود دارد كه ايراني ها را بر استمرار برنامه هسته اي خود مجاب مي كند و از اين رو متقاعد كردن آنها براي كنار گذاشتن برنامه هسته اي كار ساده اي نيست.

به گزارش خبرگزاري مهر، موسسه مطالعاتي بروكينگز آمريكا در تحليلي نوشت: اهميت اين عوامل كليدي به حدي بود كه آمريكا را ناچار به ارائه پيشنهادهاي جدي براي تهران كرد، با اين وجود، اما پاسخ به اين پيشنهادها براي ايران نيز حياتي و سرنوشت ساز خواهد بود.

" كنث پولاك" نويسنده اين تحليل و كارشناس ارشد اين موسسه با نفوذ آمريكايي با اعتراف به ضعف اطلاعاتي غرب از سيستم تصميم گيري در ايران دلايل را اين گونه بر مي شمرد :

1. بازدارندگي : اين مسئله در آمريكا به يك كليشه تبديل شده كه ايران در موقعيت سخت "همسايگي" زندگي مي كند.رهبران ايران مي توانند به فراتر از مرزهاي ايران بنگرند و تهديدهاي بالقوه بسياري را ببينند،از آشوب و جنگ داخلي در عراق يا افغانستان گرفته تا يك پاكستان يا اسرائيل هسته اي و صف آرايي نيروهاي آمريكايي در طول مرزهاي ايران. بنابر اين ايرانيها مي توانند صادقانه به اين تهديدها و نگراني هاي جدي براي امنيت خود اشاره كنند.

2. حيثيت و اعتبار: ما نبايد فراموش كنيم كه ايرانيها خود را به عنوان وارثان يك تمدن قديمي 2500 ساله مي دانند كه اين تمدن را ابرقدرت اوليه آن ( امپراتوري پارسي،... ) و همچنين قدرتهاي بزرگ پارتيان، ساسانيان، و يا صفويان براي جهان به ارث گذاشته است. عامل "بزرگي" مي تواند به غرور انقلاب اسلامي بيفزايد و اين غرور محرك ديگري براي اين كشور است تا به برنامه هسته اي خود ادامه دهد.

عامل " بزرگي" مي تواند به غرور انقلاب اسلامي بيفزايد و اين غرور محرك ديگري براي اين كشور است تا به برنامه هسته اي خود ادامه دهد.

اكثر ايرانيها بر اين باورند كه تاريخ، تجربه و منابع طبيعي آن دليلي براي مطرح شدن ايران به عنوان يكي از قدرتهاي بزرگ جهاني و نيروي حاكم در آسياي جنوب غربي و خليج فارس است.

3. صدور انقلاب : براي برخي ايرانيها صدور انقلاب اسلامي به كشورهاي مسلمان ديگر ( و شايد فراتر از آن ) محرك ديگري است.تلاشهاي ايران درعراق،عربستان سعودي ، كويت، بحرين و حتي لبنان بخشي از اين هدف بوده كه البته دشمني آمريكا را در پي داشته است.

براي برخي از ايرانيها نيز محرك ديگر جنگ عليه آمريكا بوده است و از اين رو براي آنها ادامه اين برنامه بسيار مهم است تا واكنش نظامي آمريكا را محدود و يا دفع كند.

به گزارش مهر، پولاك در بخش ديگري از تحليل خود مي نويسد : ايرانيها مسلما يك سري محركهاي قدرتمند استراتژيك، ايدئولوژيكي و روانشناختي براي ادامه برنامه هسته اي خود دارند. اين اشتباه است كه محركها را با يك تعريف جهاني و سخت براي انجام آن ادغام كنيم.

به عقيده نويسنده ، با توجه به اين دلايل متقاعد كردن ايران براي كنارگذاشتن برنامه هسته اي آن اقدامي سخت و مشكل است . با اين وجود نكته كليدي براي آمريكا و همپيمانان آن وادار كردن ايرانيها در جهت انتخاب بين برنامه هسته اي و بالاترين اولويت آنها يعني اقتصاد آنهاست. بنابراين بسته پيشنهادي عامل مناسبي براي كنار گذاشتن برنامه هسته اي از سوي ايران است.

در ادامه تحليل بروكينگزكه پيش از سفر خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا به تهران منتشر شده ،ادعا شده  است : ارائه اين بسته به مردم ايران و رهبران آنها نشان مي دهد كه كشور آنها با دو انتخاب روبرو است. آنها مي توانند به برنامه خود ادامه دهند،به انزوا كشيده شوند و اقتصاد آنها ناتوان شود و يا آن را كنار بگذارند و از همه منافع جامعه بين المللي كه مي توانند به خواب خود ببينند ، سود ببرند.

به گزارش مهر، پولاك معتقد است كه بايد تهديدها و تطميع هاي ( چماقها و هويجها) بزرگي به ايران پيشنهاد شود. ايران دلايل مهم استراتژيك ، ايدئولوژيكي و روانشناختي دارد و به آساني از موضع خود عقب نمي نشيند.

 ايران دلايل مهم استراتژيك ، ايدئولوژيكي و روانشناختي دارد و به آساني از موضع خود عقب نمي نشيند.

وي بر اين باور است: هويجهاي كوچك مثل پيوستن به سازمان تجارت جهاني و يا فروش قطعات يدكي براي هواپيماهاي مسافربري بوئينگ و امثال آن براي ايران مناسب نيستند. بايد اين تصور براي مردم ايران به وجود آيد كه در پايان آنها به يك ظرف بزرگ طلا دست پيدا مي كنند . از سوي ديگر، هيچ كس نبايد تحت اين تصور اشتباه قرار داشته باشد كه ايران اين طرح را بدون تهديد جدي اقتصادي خواهد پذيرفت.

نويسنده ادعا مي كند كه اگر آمريكا و همپيمانان آن در اروپا و آسيا موضع مشتركي را عليه ايران اتخاذ كنند، مي توانند آن را در راه خود متوقف كنند. 

کد خبر 338464

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha