پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۳ خرداد ۱۳۸۵، ۱۷:۱۰

گنجينه‌هاي "چاپ سنگي" در نمايشگاه هنر سده‌هاي 12 و 13

در نمايشگاه پژوهشي "مروري بر هنرهاي تصويري سده‌هاي 12 و 13 هجري" براي نخسين بار مجموعه‌اي از كتاب‌هاي چاپ سنگي دوران قاجار با تصويرسازي ميرزا عليقلي خوئي به نمايش گذاشته مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، روابط عمومي موسسه فرهنگي هنري صبا اعلام كرد تعدادي از كتب نفيس چاپ سنگي از مجموعه شخصي دكتر كازروني و خانم سلحشور متعلق به اواسط دوران قاجار در قالب يكي از بخش هاي اصلي نمايشگاه هنر سده هاي 12 و 13 هجري قمري ايران ارائه خواهد شد.

اين نسخه ها شامل بسياري از مهم ترين منابع گنجينه هاي ادب و فرهنگ ايراني اسلامي بوده و افزون بر ارزش و نفاست هنري و جنبه هاي زيبايي شناسانه، منبع پژوهشي مهم و مستندي در مطالعه تاريخ چاپ كتاب در ايران به شمار مي روند. در ميان كتاب چاپ سنگي اين نمايشگاه، نسخه هاي منحصر به فردي از جمله "عجايب المخلوقات" و "هزار و يك شب" با تصويرگري عليقلي خوئي به چشم مي خورد كه جلوه چشمگيري از قدرت تخيل، ابداع و خلاقيت اين هنرمند نقاش عصر قاجار را پيش رو نهاده است.

از كتب ديگر اين مجموعه مي توان به نسخه هاي شاهنامه، خمسه نظامي مصور، يوسف و زليخا، كليله و دمنه، مختارنامه، سفرنامه هاي ناصرالدين شاه به اروپا و عتبات، كليات سعدي و مثنوي اشاره كرد.

اين مجموعه در نمايشگاه پژوهشي مروري بر هنرهاي تصويري سده هاي 12 و 13 هجري در موسسه فرهنگي هنري صبا روز دوشنبه 29/3/85 ساعت 17 طي مراسمي در معرض مشاهده قرار خواهد گرفت.

کد خبر 338884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha