۱۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۵۲

نمی دانیم چه زمانی غذاهای محلی وارد منوی رستوران ها می شود

نمی دانیم چه زمانی غذاهای محلی وارد منوی رستوران ها می شود

سلسله جشنواره های سفره ایرانی با هدف احیای خوراک ایرانی درحالی برگزار می شود که دبیر سیاست گذاری جشنواره اعلام کرد کسی نمی داند چه زمانی قرار است غذاهای محلی وارد منوی رستوران ها شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» پیش از ظهر امروز ۱۳ تیر ماه در سالن اجتماعات معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی برگزار شد. در این برنامه علی باقر نعمتی زرگران مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت:  تنوع غذاهای ایرانی به حدی است که نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود.  یکی از عناصر مهم در هر  سفر خوراک است که می تواند به عنوان یک جاذبه مطرح شود. در جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری مراسمی همگانی برای نمایش غذاهای بومی، محصولات غذایی و برندهای مطرح صنایع وابسته برگزار می شود همچنین بحث های علمی و تخصصی در این رابطه مطرح خواهد شد. نتایج حاصل از سلسله جشنواره های «سفره ایرانی فرهنگ گردشگری» که به صورت ملی و منطقه ای اجرا خواهد شد، را در یک جشنواره ملی مورد بررسی قرار می دهیم.

وی اهداف این جشنواره را برندسازی غذاهای ایرانی، استانداردسازی واحدهای پذیرایی و رستوران ها در ارائه خوراک ملی و بومی ایرانی، حمایت از تنوع فرهنگی موجود در گستره فرهنگ ایران، معرفی و احیای خوراک های بومی و ملی مهجور و استفاده از آنها در گردشگری، کشف طعم های جدید و احیای سنت های آشپزی ملی و بومی دانست و گفت: برای این جشنواره مشاور علمی، اجرای و داوران ملی و بومی انتخاب شده است.

نعمتی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه لزومی برای برگزاری این جشنواره بود در حالی که جشنواره های متعددی در حوزه غذا برگزار می شود، پاسخ داد: گردشگری صنعتی کاملا مردمی است، در قالب کمیته و پشت درهای بسته نمی توان تصمیم گرفت و ساماندهی و برندسازی انجام داد. این یک فعالیت دو طرفه است  ما بحث فرهنگ سازی، برندسازی و ترویج آن را مطرح می کنیم همچنین در کنار این جشنواره کارگاه های آموزشی برگزار می شود. سلسله نشست های آموزشی در مورد غذا اهمیت آن در اقتصاد محلی است که اساتیدی از استان ها در آن حضور خواهند داشت.

در ادامه این برنامه دلاور بزرگ نیا، مدیر کل میراث فرهنگی استان مازندران در پاسخ به این انتقاد که مازندران دارای رستوران های متعدد بین راهی است که از کیفیت غذایی خوبی برخوردار نیستند گفت: ما کتاب های آشپزی متعددی داریم که غذاهای متفاوتی را در آن توضیح داده اند اما هیچ گاه رستوران های ما از غذاهای بومی در منوی خود استفاده نمی کنند. باید کاری کنیم که رستوران داران تشویق به استفاده از غذاهای محلی شوند. رستوران داری در سوادکوه می گفت که با قراردادن یک غذای محلی به تعداد مشتری هایش اضافه شده است. بی انصافی است اگر بگوییم که رستوران های این استان کیفیت ندارند. اتفاقا برگزاری این جشنواره شور و شوقی را در میان فعالان صنعت غذا ایجاد کرده است. 

در ادامه برنامه محسن رنجبر، مدیرکل دفتر مطالعات آموزش معاونت گردشگری گفت: رویکرد اصلی ما در این جشنواره فرهنگ سازی است. سه غذای شاخص از هر استانی معرفی خواهد شد که این غذاها در منوی غذایی رستورانی جای می گیرند و در بحث استانداردسازی وارد می شوند ما اکنون مشاهده می کنیم که حدود ۲۵۰۰ نوع غذا در ایران داریم  اما هنوز برای آن کاری انجام نداده اند.

دبیر سیاست گذاری جشنواره در پاسخ به این سوال که چه زمانی در رستوران ها شاهد حضور غذای بومی خواهیم بود گفت: این جشنواره ها روندی دارند که باید طی شود. این موضوع یک فرایند است که کسی بازه زمانی آن را نمی داند.

کد خبر 3701391

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha