به گزارش خبرگزاري مهر، محققان دانشگاه "ام آي تي" با مشاركت متخصصان EnCana - بزرگترين شركت مستقل نفت خام كانادا - با اميد به دستيابي به ذخاير نفت و گاز به دام افتاده در لايه هاي زيرين زمين، تصميم دارند تكنولوژي اكتشافي فراصوتي را در ميدان گازي Wyoming را به كار گيرند.
نتايج موفقيت در اين برنامه براي كشورها از اهميت بالايي برخوردار است. به عنوان مثال در آمريكا 254 تريليون فوت مكعب گاز از اين تشكيلات سخت قابل استخراج است و بدين ترتيب نياز انرژي اين كشور براي 11 سال تامين مي شود.
دانشمندان دانشگاه "ام آي تي" اين تكنولوژي را جهت عمل كردن با يك روش صنعتي تحت عنوان "انكسار هيدروليكي" طراحي كردند. با اين روش آب با فشار از طريق چاه هاي عميق به بستر سنگ ها راه مي يابد تا شكاف هايي را براي باز كردن مسير گاز و نفت براي فوران كردن از چاه ها به وجود آورد.
بر اساس گزارش رويترز، شركت هايي چون EnCana كه پايگاه آن در "آلبرتا" است اين عمليات را از طريق كاوش هاي پيچيده سه بعدي وابسته به زمين لرزه كنترل مي كنند.
براي انجام اين كار ارتعاشاتي شبيه به زمين لرزه در سطح زمين ايجاد مي شود تا انعكاس اصوات زيرزميني حاصل از آن مورد آزمايش قرار گيرد. تغيير در انعكاس اصوات، نشانه وجود شكستگي ها است و شركت هاي اكتشافي بايد اين نقاط را حفر كنند.
نظر شما