رييس انجمن حمايت از بيماران كليوي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود:" به رغم آنكه هر بيمار كليوي در هر هفته مي بايد سه بار دياليز شود ولي به دليل كمبود دستگاه و مركز بستري اين ميزان در ايران دو بار در هفته است كه اين موضوع در شهرستانها مشهودتر است."
مصطفي قاسمي از استاندارد نبودن دستگاهها و تجهيزات مورد استفاده بيماران در مراكز درماني انتقاد كرد و افزود:" با توجه به اينكه هر دستگاه دياليز طول عمر سه سال دارد در ايران دستگاههاي بيش از حد مجاز مورد بهره برداري قرار ميگيرند به طوريكه در برخي مواقع طول عمر آنها به 30 سال هم مي رسد."
قاسمي ادامه داد:" در حال حاضر در كشور حدود 269 مركز درماني وجود دارد كه حداقل اين شمار بايد به 350 مركز ارتقاء يابد."
وي از رشد 15 درصدي بيماران در ايران خبر داد و گفت:" اين آمار در حالي است كه خروجي بيماران ما كه به دو صورت فوت و پيوندي است تنها 12 درصد است ، ولي متاسفانه در مورد تعداد پيوندهاي موفق و يا موارد فوت شده آمار دقيقي وجود ندارد."
بيمه خدمات درماني از بيماران كليوي حمايت نمي كند
رييس هيات مديره انجمن حمايت از بيماران كليوي ، مشكلات دارويي و درماني را از مهمترين مشكلات بيماران كليوي و پيوندي دانست و افزود:" به رغم مصوبه سال 52 دولت ملزم به درمان رايگان بيماران كليوي است ولي در حال حاضر وزارت بهداشت بيماران را براي دريافت خدمات درماني مجبور به بيمه شدن مي كند كه اين بر خلاف شعار وزارت بهداشت مبني بر بيمه اقشار آسيب پذير است زيرا كسي كه نان شب ندارد چطور مي تواند خود را بيمه كند."
وي ادامه داد:" يكي از مهمترين معضلات بيماران كليوي كه دياليز مي شوند و يا پيوند شده اند تهيه داروهايي است كه در برخي مواقع استفاده از آنها جنبه حياتي دارد كه اخيرا با رايزني هاي صورت گرفته سازمان تامين اجتماعي و سازمان خدمات نيروهاي مسلح پرداخت رايگان هزينه برخي از داروهاي ضروري و حياتي بيماران را بر عهده گرفته است ولي مشكل ما با سازمان خدمات درماني است ."
وي افزود:" سازمان خدمات درماني به عنوان زير مجموعه وزارت بهداشت تنها بخشي از هزينه هاي تهيه اين داروها را تقبل مي كند و مابقي آن بايد از سوي بيماران پرداخت شود و اين در حالي است كه هر ساله بودجه هاي هنگفتي هم براي بيماران خاص از جمله بيماران كليوي در نظر گرفته مي شود ولي متاسفانه به دليل سوء مديريت موجود و ساختار نامناسب كنوني بسياري از اين مبالغ هدر مي رود."
وي از نبود مديريت و ساختار مطلوب در امر رسيدگي به امور مراكز درماني بيماران كليوي گفت:" به دليل نبود مديريت مناسب و موثر در نظام ، افرادي از اين وضعيت سوء استفاده كرده و مبادرت به انجام اخاذي مي كنند، به عنوان مثال در امر تجهيزات رساني به بيمارستانها برخي، مواد داخلي را با نصب برچسب خارجي با قيمت هاي گزاف به مراكز درماني توزيع مي كند و مركز مديريت پيوند اعضاء وامور بيماران خاص نيز ضمن دفاع از اين افراد هيچ پيگيري جدي اي در اين زمينه انجام نمي دهد.".
نظر شما