حسین جوانی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه قیمت آجیل از مدتها پیش افزایش یافته و مثلا پسته ۵ درصد گران شد، اظهار داشت: قیمت آجیل بستگی به میزان صادرات آن دارد که هرچه افزایش یابد روی قیمت آن تاثیر دارد.
وی بیان داشت: قیمت نخوچی و کشمش زرد و مویز نیز افزایش داشته است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه خوار و بار اصفهان ادامه داد: برخی اقلام آجیل قاچاق مثل مغز بادام، بادام خارجی، بادام هندی و مویز که ورود آن به بازار ممنوع شده، با افزایش قیمت روبرو است.
وی ادامه داد: بخشی از خوار و بار مثل آلوچه ورقانی و توت خشک که بر اثر سرمازدگی در بازار کم شده، قیمت آن بالا رفته است.
جوانی بیان داشت: قیمت خوار و بار بسته به عرضه و تقاضا و کمبود آن در بازار رشد مییابد.
وی با بیان اینکه آجیل داخلی از نظر ارگانیزه بودن ارزش غذایی بالایی دارد، ادامه داد: در تولید آجیل ایرانی چون از کودهای شیمیایی استفاده نمی شود کیفیت بیشتری دارد و این در حالی است که آجیل خارجی بیشتر گلخانهای است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه خوار و بار اصفهان بیان داشت: آجیل ایرانی عطر و طعم خاصی دارد و اگرچه بادام آن گاها تلخ است، امروزه دقت میشود که بادام های تلخ را خارج و برای مصارف دارویی به آلمان ارسال کنند.
وی گفت: فروش آجیل در سوپرمارکتها یک تخلف آشکار است و توصیه ما به مردم این است برای خرید آجیل تازه به آجیل فروشیها مراجعه کنند.
جوانی افزود: قیمت تخمه ها از جمله تخمه ژاپنی، بسیار کاهش یافته و این به دلیل آن است که سال گذشته با افزایش قیمت یکباره تخمه ها شاهد خرید کم از سوی مردم بودیم.
نظر شما