به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، سرخیو پیتول نویسنده سرشناس مکزیکی، مقاله نویس و مترجم و برنده جایزه بسیار معتبر ادبیات در جهان اسپانیایی زبان در ۸۵ سالگی درگذشت.
پیتول به دلیل طبیعی و در خانهاش در کالاپا در ایالت وراکروز فوت شد.
این نویسنده ۱۸ مارس ۱۹۳۳ متولد شده بود و خالق آثاری چون «والس شیطان» و «سه گانه خاطره» بود که شامل سه کتاب «هنر پرواز»، «سفر» و «جادوگر وین» بود.
او که سال ۲۰۰۵ جایزه سروانتس را دریافت کرده بود، پیشتر در سال ۱۹۸۳ جایزه ملی ادبیات مکزیک را برد و سال ۱۹۹۹ به افتخار دریافت جایزه آمریکای لاتین و کاراییب خوان رولفو نایل شد.
به گفته خانوادهاش وی مدتی بیمار بود و سال پیش جراحی کلیه انجام داده بود.
خورخه وولپی نویسنده مکزیکی درگذشت وی را یک فقدان بزرگ خواند و گفت: وی نه تنها از نویسندگان برجسته مکزیکی بود بلکه از نویسندگان بزرگ جهان اسپانیایی زبان محسوب میشد و چندین شاهکار خلق کرده که «جادوگر وین» از جمله آنهاست.
این نویسنده افزوده است: وی فاصله بین ژانر سفرنامه نویسی، خاطرهنگاری، مقاله و داستان را برداشت. من شیفته او بودم.
پیتول در رشته حقوق در دانشگاه ملی آتونوکوس مکزیک تحصیل کرد و بعد به مدرسه فلسفه و ادبیات رفت.
او بعدها دیپلمات شد و در کنسولگری فرهنگی مکزیک در ورشو بوداپست و مسکو به کار پرداخت و مدتی نیز به عنوان سفیر مکزیک در چکسلواکی و وابسته فرهنگی در پاریس خدمت کرد.
وی برای سخنرانیهای آرام و عمیق و تاثیرگذارش شناخته میشود. این در حالی است که حس طنز در نوشتههای او کاملا مشهود بود.
در عین حال وی مترجم آثاری از زبان انگلیسی بود و آثاری از جین آستن، هنری جیمز و جوزف کنراد را از انگلیسی ترجمه کرده بود. آثار نویسندگان لهستانی چون کازیمیرز براندیس و ویتولد گومبروویچ نیز در فهرست آثاری که وی ترجمه کرده بود، جای دارد.
این نویسنده سال ۲۰۱۱ زندگینامه خودنوشت خودش را به رشته تحریر درآورد.
وی از آثار نویسندگانی چون آنتون چخوف، لارنس استرن، میگل دو سروانتس، ویلیام فاکنر، خورخه لوییس بورخس و ساموئل بکت تاثیر پذیرفته بود.
بیشتر آثار این نویسنده وقتی نوشته شده که وی در خاک وطنش نبود و در رم، پکن، لندن و بارسلون زندگی میکرد. به همین دلیل تجربیات زندگی در چنین شهرهایی نیز در آثار وی مشهود است.
نظر شما