به گزارش خبرنگار مهر، ذوالفقار یزدان مهر صبح امروز در نشست مطبوعاتی که به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار برگزار شده بود، گفت: یکی از بحث های ما در صندوق رفاه دانشجویان آسیب شناسی از وضعیت صندوق بود در این آسیب شناسی مشخص شد ۴۴۰ میلیارد تومان مطالبات سنواتی داریم که برخی از آنها صعب الوصول بودند. با برنامه ریزی که صورت گرفت بیش از ۳۸۲ میلیارد تومان آن وصول شد و به چرخه خدمات رسانی صندوق رفاه دانشجویان بازگشت.
وی در ادامه از طراحی کمپینی خبر داد و گفت: در این کمپین طرح بخشودگی صددرصدی جرایم بدهکاران صندوق پیش بینی شد و برای مراعات حال فارغ التحصیلان بدهکار بخشی از بدهی این افراد مجدد قسط بندی می شود.
یزدان مهر ادامه داد: این طرح به مناسبت اعیاد قربان و غدیر از ۲۰ مرداد آغاز شده و تا ۱۰ شهریور ادامه خواهد داشت.
مشاور وزیر علوم تصریح کرد: در این طرح به فارغ التحصیلان بدهکاری که نمی توانند به صورت یکجا بدهی خود را پرداخت کنند یک فرصت شش ماهه داده شده است به این صورت که ۵۰ درصد بدهی خود را پرداخت کنند و ۵۰ درصد دیگر بدهی آنها در شش ماه قسط بندی می شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: از مهرماه سال جاری و با تدبیر صورت گرفته منابع مالی صندوق بیش از ۲ برابر افزایش پیدا خواهد کرد به طوری که سال گذشته ۴۱۷ میلیارد تومان در قالب تسهیلات و یارانه به دانشجویان پرداخت کردهایم اما با مساعدت سازمان برنامه و بودجه این رقم قرار است به ۶۷۳ میلیارد تومان افزایش پیدا کند؛ همچنین با هم افزایی یکی از بانک ها این منابع به هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و بنا داریم پوشش صددرصدی به درخواستهای دانشجویان بدهیم.
وی خاطر نشان کرد: ۱۰ درصد منابع صندوق رفاه دانشجویان یعنی حدود ۶۷ میلیارد تومان را به مسائل و مشکلاتی که ایجاد می شود، اختصاص داده ایم تا مشکلات حوزه رفاهی دانشجویان را پوشش داده و در جهت بهبود رفاهی دانشگاهیان گام برداریم. امسال سال بهتری در خدمات رسانی به دانشجویان خواهیم داشت.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم خاطرنشان کرد: درباره وام شهریه نیز با هم افزایی که با یکی از بانک ها ایجاد کرده ایم، پوشش وام شهریه دو برابر خواهد شد. در سنوات گذشته ۲۵ تا ۵۰۰ درصد وام های دانشجویی رشد داشت، امسال با افزایش منابع تسهیلات دانشجویی تسهیلات متناسب با نیاز دانشجویان و به صورت هدفمند ارائه می شود.
وی ادامه داد: در خصوص سراهای دانشجویی آسیبشناسی خوبی از وضعیت دانشگاهها داشتهایم و بر همین اساس متوجه شدیم که ۲۰۰ سرای دانشجویی با ظرفیت ۵۰ هزار دانشجو کمبود داریم تاکنون ۲۷ میلیارد تومان کمک هزینه رهن به دانشجویان پرداخت شده اما همچنان با تراکم تعداد دانشجویان در خوابگاهها مواجه هستیم.
یزدان مهر گفت: با توجه به اینکه برنامه پنجم توسعه به صراحت به بحث منع ساخت سراهای دانشجویی اشاره کرده بود، با برطرف شدن منع ساخت خوابگاه ها یا همان سراهای دانشجویی، امسال ۲۰۰ سرای دانشجویی با همکاری بخش خصوصی و دانشگاهها آماده می شود.
وی افزود: ساخت ۱۹ سرای دانشجویی مصوب و عملیات اجرایی آن آغاز شده است تسهیلات لازم به دانشگاهها برای ساخت سراهای دانشجویی پرداخت می شود و سود بانکی آن هم از سوی صندوق رفاه دانشجویی پرداخت خواهد شد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطرنشان کرد: اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی تسهیلات برای ساخت سراهای دانشجویی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه سراهای دانشجویی از سوی صندوق رفاه دانشجویان رتبه بندی شده است افزود: در سال گذشته بخش عمدهای از سراهای دارای رتبه ۵ در دانشگاهها ارتقا پیدا کرده است و بنا داریم که امسال رتبه سراهای ۴ را ارتقا دهیم تا فضای خوابگاهی و سراهای دانشجویی بهبود پیدا کند، تا سال آینده تمام سراها به رتبه یک و ۲ ارتقا یابند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: ایجاد اتاقهای تندرستی در سالهای اخیر در دستور کار این صندوق بوده است که سالهای گذشته موفق شدیم ۲۰۰ اتاق تندرستی ایجاد و برنامهریزی لوازم برای ساخت جادههای تندرستی در مجتمعهای خوابگاهی دختران با مشارکت دانشگاهها در دستور کار قرار دارد
وی گفت: ساخت ۲۰ زمین چمن مصنوعی در سال جاری هم از سوی صندوق رفاه دانشجویان در دستور کار قرار دارد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: در تفاهمنامه منعقد شده با دانشگاه فنی و حرفهای حمایت از ۵۰ کارگاه مهارت افزایی برنامهریزی شده و قرار است تسهیلات مالی به میزان ۱۰۰ میلیون تومان به این کارگاهها اختصاص دهیم همچنین به هر دانشجوی فعال در این کارگاه هم وام ۱۰ میلیون تومانی پرداخت خواهد شد.
یزدانمهر افزود: دانشگاه فنی و حرفهای در طرح رتبهبندی سراهای دانشجویی شرکت نکرده بود که در دو هفته اخیر این کار از سوی آنان صورت گرفته و متوجه شدیم که متاسفانه ۶۰ درصد خوابگاههای این دانشگاه دارای رتبه ۵ است که بنا داریم ا ین سراهای دانشجویی و رتبههای آن را ارتقا دهیم.
وی درباره افزایش اجاره بهای خوابگاه و غذای دانشجویی، افزود: هنوز دراین خصوص تصمیم گیری صورت نگرفته است اما برنامه ریزی ما براین است که کمترین فشاری دراین خصوص به دانشجویان وارد نشود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه آمار دانشجویان در چند سال اخیر و در سالهای آینده کاهش پیدا کرده و خواهد کرد، گفت: ۲۸ خوابگاه توسط بنیاد ۱۵ خرداد ساخته شده است و برخی دانشگاهها هم از درآمدهای اختصاصی خود برای ساخت خوابگاهها اقداماتی را انجام دادهاند ولی با تحقیقات انجام شده مشخص شده است که اگر ۲۰۰ خوابگاه ساخته شود مشکل تراکم خوابگاهی در آموزش عالی حل خواهد شد.
وی ادامه داد: در بحث پرداخت اجارهبها که باید در اول ترم پرداخت شود در سال گذشته مصوبهای داشتهایم که دانشجویان مشکلدار میتوانستند در طول ترم این اجارهبها را پرداخت کنند و معاونتهای دانشجویی در این زمینه مساعدت لازم را با دانشجویان دارند.
یزدانمهر گفت: بنا داریم از ظرفیت خالی استادسراها و سراهای دانشجویی در طول ایام تابستان استفاده کنیم که خانواده بزرگ دانشگاهیان از این ظرفیت بهرهمند خواهند شد؛ البته حداقل ظرفیت در نظر گرفته شده برای تابستان سال جاری ۶۰ هزار نفر است میکوشیم با کمترین هزینه سفرهای تابستانی را برای خانوادهها فراهم آوریم بر همین اساس با طراحی سامانهای خاص خانوادهها میتوانند به صورت آنلاین این سراها را مشاهده کرده و اجارهبها را به صورت اینترنتی پرداخت کنند. ضمن اینکه بخشی از این اجارهبها هم به دانشگاهها از طرف صندوق رفاه دانشجویی عودت داده میشود تا آنها بتوانند در بخش خدمات خوابگاهی آن را هزینه کنند.
وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تاکید ویژهای صورت گرفته که دولت بتواند سراهای دانشجویان متاهل را افزایش دهد. بر همین اساس توسعه این سراها در دست اقدام است و اولویت ویژهای به ساخت این سراها دادهایم به طوری که بخشی از ساخت ۱۹ سرای دانشجویی که روزهای گذشته مصوب شد متعلق به سراهای دانشجویان متاهل است البته برخی دانشگاهها هم برنامهریزی لازم را برای ساخت شهرکهای دانشجویان متاهل در نظر گرفتهاند.
نظر شما