۲۰ آذر ۱۳۸۲، ۱۵:۱۶

متن سخنان عنان در اجلاس جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي

"كوفي عنان" دبير كل سازمان ملل در پيامي كه به اجلاس جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي فرستاد، گفت: فناوري اطلاعات در جامعه امروز از اهميت والايي برخوردار است و ما بايد جامعه اطلاعاتي را بنا نهيم.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از مركز اطلاعات سازمان ملل ، "كوفي عنان"  دبيركل سازمان ملل در يك سخنراني  خطاب به اجلاس سران جهان درباره جامعه اطلاعاتي كه از 10 دسامبر 2003 ( 19 آذر 1382) به مدت دو روز در شهر ژنو آغاز شده است، نكاتي را اعلام كرد. اين سخنراني خطاب به كوچين" رييس جمهور سوييس، "بن علي" رييس جمهور تونس، "اتسومي" دبير كل اتحاديه بين المللي ارتباطات و دبيركل اجلاس سران جهان درباره جامعه اطلاعاتي و "ساماسكو" رييس كميته مقدماتي صورت گرفت. 
دبير كل سازمان ملل متحد در اين سخنراني اظهار داشت: "ما در حال گذر از تحولي تاريخي در روش زندگي خود هستيم.  ما نبايد به گونه اي منفعل عمل كنيم.  فناوري عصر اطلاعات را به وجود آورده  است و حال نوبت همگي ماست تا جامعه اطلاعاتي را بنا نهيم ."
وي در ادامه افزود: "اين اجلاسي منحصر به فرد است در جايي كه بيشتر همايش هاي جهاني برتهديدهاي جهاني تمركز مي كنند ، اين نشست چگونگي استفاده از سرمايه جديد جهاني را مد نظر قرار خواهد داد. همگي ما با توان خارق العاده فن آوري اطلاعات و ارتباطات آشنا هستيم . از تجارت گرفته تا پزشكي از راه دور ، از آموزش گرفته تا حفاظت از محيط زيست ، ما در دستانمان ، در رايانه هايمان و در آسمان بالاي سرمان توان بهبود معيارهاي زندگي براي ميليون ها ميليون انسان را دارا هستيم."
دبير كل سازمان ملل با اشاره به اينكه  ما ابزارهايي را كه مي توان از آنها براي به جلو بردن اهداف توسعه هزاره استفاده كرد، دارا هستيم، تصريح كرد: " ما وسيله هايي كه از طريق آنها مي توان هدف آزادي  و دمكراسي را به پيش برد و عواملي را كه به  وسيله آنها مي توان دانش و تفاهم دو جانبه را ترويج  نمود دراختيار داريم." 

  
اجلاس جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي در پي از بين بردن شكاف ديجيتالي ميان كشورهاي شمال و جنوب است. 

دبير كل سازمان ملل
عنان خاطر نشان كرد: " چالش پيش روي اين اجلاس اين است كه با اين امكانات چه كنيم. آنچه كه به آن فاصله ديجيتالي مي گويند درواقع  كمبودهاي  بسيار در يك امراست. فاصله اي كه در فناوري وجود دارد، كمبودهاي عظيم در زير ساخت است. فاصله اي محتوايي نيز موجود است كه مربوط به بسياري از اطلاعاتي است كه بر web  قرار دارند.  اصولا ربطي به نيازهاي واقعي مردم ندارند  و حدودا 70 درصد از سايت هاي web جهان به زبان انگليسي هستند و گاه عقايد و نقطه نظرهاي محلي را ناديده مي گيرند. فاصله اي جنسيتي نيز موجود است كه براساس آن زنان و دختران دسترسي كمتري نسبت به مردان و پسران به فناوري اطلاعات دارند."
وي ضمن اشاره به اينكه فاصله اي  تجاري ميان كشورها وجود دارد، گفت: "تجارت الكترونيكي بعضي از كشورها و شركت ها را به هم نزديك تر و مرتبط تر كرده است اما بعضي درمعرض خطر انزوا قرار گرفته اند. ما به گروههاي جامعه مدني مي نگريم  به ويژه به دليل آگاهي خوب آنان از انتظارات و نگراني ها در سطح محلي و درميان جوامعي كه مشتاق پيوستن به تبادل جهاني عقايد و اطلاعات بوده اما ممكن است احساس نمايند كه هويت آنها با فرهنگ جهاني از پيش مهيا شده مورد تهديد قرار مي گيرد."
دبير كل سازمان ملل افزود: "نهايتا ما به سازمانهاي رسانه اي مي نگريم كه هم ايجاد كنندگان پيام و هم ناظران اصلي هستند. ديروز در جلسه رسانه هاي الكترونيكي جهان ، رهبران رسانه هاي ديداري و شنيداري از تمام نقاط جهان اعلاميه اي را به تصويب رساندند كه در آن متعهد شدند تا سهم خود را براي توسعه و انسجام اجتماعي ادا نمايند. اين حياتي است كه بتوانند آزادي خود را براي اين اقدام همان گونه كه درماده 19 اعلاميه جهاني حقوق بشر ذكر گرديده حفظ نمايند در واقع حق آزادي عقيده و بيان از اصول بنيادي توسعه ، دموكراسي و صلح است و بايد به عنوان سنگ بناي فعاليتهاي ما در آينده باقي بماند."
وي تصريح كرد: "فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات فرمول جادويي يا نوشدارو نيستند اما مي توانند زندگي هر كس را در اين سياره بهبود بخشند بنابراين اجازه دهيد تا از اين فناوري هاي جديد بهره مند شويم  تا دريابيم كه ما تلاشي را آغاز نموده ايم كه فنآوري را به پيش مي برد . ايجاد جامعه اي باز و توانمند از نظر اطلاعاتي  چالشي اجتماعي ، اقتصادي  و نهايتا سياسي است."

کد خبر 43743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha