۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۸:۵۴

معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری:

شرکت های فنآور در کشور ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش محصول داشته اند

شرکت های فنآور در کشور ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش محصول داشته اند

قزوین- معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری گفت:با راه اندازی ۴۲۰۰ شرکت دانش بنیان و فروش تولید ایده های تجاری سازی شده در این شرکتها بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری عصر سه شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی قزوین که در استانداری برگزار شد با گرامیداشت یاد شهیدان بابایی و لشکری اظهارداشت: شهید بابایی و شهید ستاری دوستان نزدیکی بودند که پس از شهادت عباس بابایی گویی پشت پدرم خالی شد و آثار شکستن یک مرد را دیدم و این احساس عاطفی به ایشان عجیب بود.

وی بیان کرد: شهید لشکری ۱۸ سال اسیر بود و اوج تحمل یک انسان را نشان داد که مردان بزرگ اراده های آهنی داشتند و امروز جامعه به صبر و شجاعت و پاک دستی اینگونه افراد نیاز دارد و نباید بگذاریم این روحیه به فراموشی سپرده شود.

ستاری تصریح کرد: باید دانشگاههای ما به مراکز کارآفرینی تبدیل شود و بتواند هم برای دانشجویان و هم دیگران شغل ایجاد کند و دانشگاهی که فارغ التحصیلش بیکار است و منتظر پشت میز نشینی و استخدام در دستگاه دولتی است فایده ندارد و ناکارآمد است.

وی اظهارداشت: این که یک خط تولید از خارج وارد می کنیم که نیازی به دانشگاه و دانشجو ندارد وقتی از شرکت دانش بنیان حرف می زنیم یعنی روی نیروی انسانی باید تکیه کنیم تا تحول مورد نظر ما محقق شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور یادآورشد: دانشگاه باید نیروی انسانی تربیت کند که تحول آفرین باشد و اگر بتوانیم فضایی درست کنیم که دانشجو توان ایجاد کارآفرینی را داشته باشد موفق عمل کرده ایم در غیر این صورت نیازمند بازنگری هستیم.

ستاری گفت: اقتصاد دانش بنیان با کمک شرکت های فنآورانه بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش داشته که این دستاورد راه اندازی بیش از ۴۲۰۰ شرکت دانش بنیان است.

وی اضافه کرد: هیچ اقتصادی بر پایه منابع نفتی و زیرزمینی به نتیجه مطلوبی نمی رسد و اگر بخواهیم پیشرفت کنیم باید اقتصاد استان و کشور را به سمت استفاده از ایده ها و دانش هدایت و اصلاح کنیم.

معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور بیان کرد: اگر بخواهیم به موفقیت برسیم باید به نیروی انسانی اهمیت دهیم تا مهاجرت کاهش یابد زیرا اقتصاد دانش بنیان با پول درست نمی  شود بلکه به یک محیط مناسب برای فعالیت علمی نیاز دارد که بتوان به جای سرمایه گذاری در منابع زیرزمینی روی عقل و فکر جوانان سرمایه گذاری کرد.

وی یادآورشد: خوشبختانه در سالهای اخیر اتفاقات خوبی در کشور رخ داده و نسل جدیدی از کارآفرینان در حال تولد و رویش است که میتوانند به درآمدهای میلیاردی برسند و برخی استارتاپ هایی که از زیرزمین خانه ها کارشان را آغاز کردند امروز توانسته اند به درآمدهای میلیاردی از فروش محصولات خود برسند که جای خوشحالی دارد.

ستاری بیان کرد: در حوزه پژوهش هزینه های زیادی می کنیم اما اگر انتظار داشته باشیم پژوهش با پول دولتی انجام شود خروجی مناسبی برای مردم نخواهد داشت و اگر دولت یک میلیون تومان آورده دارد باید باید بخش خصوص ۸ برابر آن را تامین کند تا طرح سودآور باشد.

وی اظهارداشت: پژوهشی که بخواهد وارد جامعه شود حتما باید توسط بخش خصوصی صورت گیرد زیرا  با پول دولت پژوهش جواب نمی دهد و تنها پول بخش خصوصی برکت دارد و نتیجه بخش است.

ستاری گفت: چون واردات چی هستیم و اقتصاد ما نفتی است از تولید داخلی حمایت نمی شود که ما با  راه اندازی شرکت های دانش بنیان دنبال تغییر این رویکرد هستیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور تصریح کرد: اتفاقی که در نسل جدید رخ داده این است که یک عده جوان با اعتماد به نفس می خواهند دنیا را عوض کنند و اعتقاد داریم استارتاپ ها باید در کارخانه ها تولید و حمایت شود تا مانند بمبی در جامعه منفجر شده و آثارش را به جامعه منتقل کند.

استان قزوین ظرفیت های ارزشمندی در شرکت های دانش بنیان دارد

وی اضافه کرد: راه اندازی شرکت های دانش بنیان یک مدل مبارزه با پشت میز نشینی و استخدام تحصیل کرده ها در سیستم دولتی است و با همین شرکت ها با استفاده از نوآوری، خلاقیت و ابتکار و ایده های عملی که شاید غیرقابل قیمت گذاری است می توان به اقتصاد کشور کمک کرد.

وی یادآورشد: استان قزوین قابلیت های بزرگی دارد و وجود بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو و یک هزار نفر هیئت علمی در مقایسه با قبل از انقلاب که ما در مجموع ۱۶۰ هزار دانشجو داشتیم بسیار قابل توجه است.

صندوق پژوهش و نوآوری در قزوین راه اندازی شود

ستاری در ادامه گفت: با ظرفیت هایی که در استان وجود دارد پیشنهاد می کنیم صندوق پژوهش و نوآوری را در استان قزوین راه اندازی کنید و ما نیز حمایت لازم را انجام می دهیم تا زمینه اعطای تسهیلات به شرکت ها بسرعت مهیا شود.

وی اضافه کرد: در دادن تسهیلات دو مکانیزم داریم که از محل صندوق نوآوری با حداکثر ۱۱ درصد سود و صندوق توسعه برای شرکت های دانش بنیان با ۴ درصد تخفیف می توانیم کمک مالی ارائه کنیم.

ستاری گفت: باید جوانان را دریابیم و روی آنها سرمایه گذاری کرده و فکر کنیم ذخایر نفتی نداریم زیرا امروز دیگر منابع زیرزمینی که تمام شدنی است ارزش اساسی ندارد بلکه دانش آن ارزش دارد که بدون سوله و تجهیزات می تواند تحول آفرین باشد.

کد خبر 4553515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha