۱۶ تیر ۱۳۹۸، ۱۶:۲۱

معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مطرح کرد؛

رتبه دوم اردبیل در حیوان گزیدگی/عوامل شیوع بیماری تب کریمه کنگو

رتبه دوم اردبیل در حیوان گزیدگی/عوامل شیوع بیماری تب کریمه کنگو

اردبیل – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: این استان از نظر حیوان گزیدگی دارای رتبه دوم کشوری است.

به گزارش خبرنگار مهر، بابک نخستین بعد ازظهر یکشنبه در کارگاه آموزشی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان با اولویت تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در اردبیل افزود: هدف از برگزاری این کارگاه تقویت همکاری‌های درون بخشی و حساس سازی و تشدید برنامه پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان به‌منظور آمادگی سیستم شبکه جهت مقابله و پیشگیری و کنترل آنها است.

وی با اشاره به بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان یادآور شد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هاری، تب مالت، کالاآزار، کیست هیداتیک و سیاه زخم از مهمترین بیماری های است که انسان از طریق حیوانات و دام های اهلی آلوده به آنها مبتلا می شوند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه در این بین تب کریمه کنگو به علت میزان کشندگی بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است، ادامه داد: با توجه به فصل شیوع بیماری در استان و گزارش دو مورد قطعی بیماری، لازم است نظام مراقبت و گزارش دهی در سیستم شبکه تقویت و تشدید گردد.

وی تصریح کرد: آموزش و اطلاع رسانی عموم جهت شناساندن علائم، راه‌های انتقال و پیشگیری بیماری و تشخیص سریع و درمان فوری بیماران جهت جلوگیری از مرگ و میر بیماری نقش اساسی دارد و باید در اولویت برنامه های مراقبتی بهداشت و درمان قرار گیرد.

نخستین در عین حال با اشاره به دلایل و عوامل شیوع این بیماری بیان داشت: بی شک ناکافی بودن پوشش واکسیناسیون دامی و کتمان کردن دام‌های آلوده توسط صاحبان دام‌ها و تماس با ترشحات و بافت های آنها و همچنین عدم رعایت موازین بهداشتی شیوع بیماری را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه تعداد مبتلایان این بیماری در استان نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است، تاکید کرد: واکسیناسیون دامی، رعایت موازین بهداشتی در تماس با دام‌ها، به‌سازی جایگاه نگهداری دام و اطلاع رسانی عموم از مهمترین راه‌های پیشگیری این بیماری است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هاری را از دیگر بیماری‌های کشنده مشترک بین انسان و حیوان دانست و متذکر شد: با شروع علائم بیماری در انسان و حیوان مرگ و میر آن صد در صد است.

وی میزان بروز حیوان گزیدگی در استان اردبیل را در مقایسه با کشور بالا توصیف کرد و افزود برغم بالا بودن میزان بروز حیوان گزیدگی در استان، به‌دلیل مراقبت و پیگیری فعال موارد حیوان گزیدگی‌ها از طریق تزریق واکسن و سرم هاری هیچگونه مرگ ناشی از هاری انسانی در پنج سال گذشته در استان گزارش نشده است.

نخستین اضافه کرد: با توجه به مرگ و میر صد در صد هاری در صورت حیوان گزیدگی مراجعه فوری به مراکز درمان پیشگیری هاری جهت مراقبت و تزریق واکسن و سرم هاری تاکید می شود. مراکز درمان پیشگیری هاری به صورت شبانه روزی در کلیه شهرستان‌ها آماده ارائه خدمات می باشد و تمام خدمات ارائه شده در این مراکز رایگان است.

گفتنی است این کارگاه مصادف با روز ملی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان با حضور معاون بهداشتی دانشگاه و مدیران و کارشناسان ستادی مرتبط با برنامه معاونت های بهداشت و درمان و… در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار شد.

کد خبر 4660339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha