۲۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۹:۰۳

همتی خبر داد؛

کاهش سهم نفت از صادرات به یک سوم/ عرضه ارز از تقاضا پیشی گرفت

کاهش سهم نفت از صادرات به یک سوم/ عرضه ارز از تقاضا پیشی گرفت

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه سهم نفت از کل صادرات کشور به یک سوم کاهش یافت، گفت: با این حال هنوز نتوانسته ایم از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالناصر همتی در یادداشتی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام در خصوص اقتصاد نفتی و کاهش وابستگی درآمدهای صادراتی به نفت اظهار نظر کرد و از کاهش اثر تحریم های ظالمانه با ادامه این روند خبر داد.

متن کامل یادداشت رئیس کل بانک مرکزی به شرح زیر است:

از حدود ۵۰ سال پیش که نفت سهم غالب تولید و صادرات را در اقتصاد ایران داشت تا به امروز که نفت کمتر از یک سوم صادرات را تشکیل می دهد به هر حال دولت نتوانسته بودجه خود را از نفت جدا کند.

رشد اقتصادی کشور نیز با وجود کاهش سهم نفت به شدت متاثر از بخش نفتی است.

طبعا اثر مستقیم تحریم های ظالمانه، کاهش رشد بخش نفتی و کاهش منابع برای بودجه دولت است.

این دو با همدیگر بخش غیرنفتی اقتصاد و به تبع رشد کل اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده اند آنچه بانک مرکزی با سیاست های پولی و ارزی خود می تواند انجام دهد ایجاد ثبات و کمک در جهت رونق بخش غیرنفتی است.

رشد بخش نفتی، برون زاست و به تولید و صادرات نفت بستگی دارد و سیاست های بانک مرکزی و رشد درون زا و غیرنفتی موثر است.

همانگونه که پیشتر بیان کردم تلاش بانک مرکزی در رونق صادرات غیرنفتی، ورود ارز آن به چرخه اقتصاد، کمک به تسهیل واردات کالاهای ضروری و سرمایه ای و ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد است.

وضعیت سامانه نیما و پیشی گرفتن عرضه ارز نسبت به تقاضای آن نشان می دهد با همت صادرکنندگان و تمهیدات واردات به حول و قوه الهی از این دوره سخت نیز به سلامت عبور خواهیم کرد.

بدیهی است در صورت بازگشت به شرایط طبیعی اقتصادی بانک مرکزی نیز سیاست های اصلاحی و احتیاطی خود را ادامه داده و از تکرار تجربه های تلخ گذشته، حتی الامکان پرهیز خواهد کرد.

کد خبر 4750673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
      0 0
      پس چرا نرخ ارز پایین نمی آید که به تبع آن اجناسی که با افزایش نرخ ارز گران شدند دوباره ارزان شوند. همچنین ارزش پول ملی نیز بالاتر رود. چرا بازار متشکل ارزی راه اندازی نمیشود